Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

6 Ιανουαρίου 2013

Ένας στους δύο υποψηφίους φέτος μένει εκτός πανεπιστημίου!


Σε αναβρασμό βρίσκεται η εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές και φοιτητές με τις επερχόμενες αλλαγές του υπουργείου Παιδείας, που αναμένεται να αφήσουν έναν στους δύο φετινούς υποψηφίους εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ… με την επικείμενη κατάργηση τμημάτων, τη συγχώνευση περίπου 150 τμημάτων, την επαναφορά της βάσης του δέκα και τις περικοπές θέσεων στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.
 

 

Σύμφωνα με έρευνα του εκπαιδευτικού αναλυτή Στράτου Στρατηγάκη που παρουσιάζει η Real News, η θεσμοθέτηση της βάσης του δέκα από το 2006 μέχρι το 2009 είχε ως αποτέλεσμα το ποσοστό επιτυχίας όσων συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις αποφοίτων γενικού λυκείου, κατηγορία 90%, να κυμανθεί από 55% έως 65%.

Η επαναφορά της βάσης του δέκα, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική αιτία των ανατροπών στο πεδίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η επικείμενη αλλαγή του ακαδημαϊκού χάρτη με το σχέδιο “Αθηνά” δεν θα αφήσει αλώβητες τις θέσεις εισακτέων, όπως υποστηρίζει η πλειονότητα των πρυτάνεων, η οποία σημειώνει πως τα τμήματα που θα απομείνουν δεν θα μπορέσουν να αντέξουν οικονομικά και κτιριακά τον ίδιο αριθμό φοιτητών.

Η φετινή χρονιά επιφυλάσσει ακόμα μία δυσάρεστη εξέλιξη για τους υποψήφιους που προσδοκούσαν μια θέση στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές, καθώς αποφασίστηκε η μείωση των θέσεων κατά 30% στα στρατιωτικά τμήματα, ενώ κάποια τμήματα της Αστυνομίας δεν θα δεχτούν καθόλου εισακτέους................................................thestival.gr

Πηγή... alexiptoto

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός