Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

22 Αυγούστου 2011

Χάπια «έκσταση» κατά καρκίνου !!

Ένα ακόμα ναρκωτικό «στρατολογείται» για την καταπολέμηση του καρκίνου. Βρετανοί ερευνητές έκαναν πειράματα με τροποποιημένες μορφές του χαπιού «Έκσταση» και ανακάλυψαν ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικές κατά της λευχαιμίας, του λεμφώματος και του μυελώματος.





Οι έρευνες βρίσκονται στα προκαταρκτικά στάδιά τους και πρέπει να επιβεβαιωθούν. Πριν από έξι χρόνια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα είδη καρκίνου που επιδρούν στα λευκά κύτταρα του αίματος, φαίνονται να ανταποκρίνονται σε ορισμένα "ψυχοτροπικά" φάρμακα, μεταξύ άλλων στα φάρμακα απώλειας βάρους, στα αντικαταθλιπτικά και στα παράγωγα των αμφεταμινών, όπως η ουσία MDMA, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή ως «Έκσταση».

Νέα πειράματα από τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, με επικεφαλής τον καθηγητή της σχολής ανοσολογίας Τζον Γκόρντον, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», αποκάλυψαν ότι ορισμένες ειδικά τροποποιημένες μορφές της «Έκστασης» ενισχύουν μέχρι 100 φορές την ικανότητα της ουσίας να καταστρέφει καρκινικά κύτταρα.

Περαιτέρω έρευνες ελπίζεται ότι θα οδηγήσουν σε μορφές της ουσίας MDMA, οι οποίες θα μπορούν πλέον να δοκιμαστούν σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνους του αίματος. «Αν και δεν επιθυμούμε να δώσουμε ψευδείς ελπίδες στους ανθρώπους, τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν τη δυνατότητα να υπάρξουν βελτιωμένες θεραπείες», δήλωσε ο Γκόρντον.

Η προσαρμογή της «Έκστασης» για τη χρήση της ως αντικαρκινικού φαρμάκου δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Αρχικά, οι ενδείξεις ήταν ότι η αναγκαία δόση MDMA για την θεραπεία ενός όγκου θα απέβαινε μοιραία για τον ασθενή. Οι επιστήμονες εστίασαν την προσοχή τους στο να απομονώσουν τις συγκεκριμένες αντικαρκινικές ιδιότητες της ψυχοτροπικής ναρκωτικής ουσίας και ήδη έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο, δημιουργώντας τροποποιημένες μορφές της «Έκστασης» που δεν είναι θανατηφόρες.







www.protothema.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός