Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

19 Αυγούστου 2011

Θεσσαλονίκη: 30 τόνοι απορριμμάτων συλλέχθηκαν από το Θερμαϊκό

Τα δυο απορρυπαντικά σκάφη της κοινοπραξίας «Save Our Sea», που έχει αναλάβει για λογαριασμό της Διεύθυνσης Προστασίας και Ανάπτυξης του Θερμαϊκού Κόλπου τον καθαρισμό του από την επιφανειακή ρύπανση, έχουν συλλέξει από την αρχή του έτους μέχρι το τέλος Ιουλίου, 30 τόνους απορριμμάτων και 150 κυβικά μέτρα ξύλων και φυκιών.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», τα δυο πλοία έχουν τη δυνατότητα επέμβασης και σε περίπτωση πιο επικίνδυνης ρύπανσης (κηλίδες κ.λπ.).

Ο υπεύθυνος της κοινοπραξίας «Save Our Sea», Γιάννης Γκαργκούδης, δήλωσε ότι «κυρίως συλλέγουμε πλαστικά, μπουκάλια και σκουπίδια, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις με μεγάλες ποσότητες ξύλων που είχαν μεταφερθεί στο Θερμαϊκό από τον Αξιό ή φυκιών που είχαν πρασινίσει όλο το θαλάσσιο μέτωπο.

Γενικά η κατάσταση στο Θερμαϊκό είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν. Τώρα πια η ρύπανση είναι οπτική, επιφανειακή κι όχι ουσιαστική. Δυστυχώς, ακόμη πέφτουν κάδοι, πλαστικά, μπουκάλια και σκουπίδια. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί».

Οι ημέρες κατά τις οποίες συσσωρεύονται πολλά σκουπίδια και απορρίμματα στην Παραλία της Θεσσαλονίκης είναι πλέον μετρημένες και είναι σε συνάρτηση κυρίως με τις καιρικές συνθήκες και τα φυσικά φαινόμενα (ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες, μπουρίνια, θαλασσοταραχή, κύματα κ.λπ.).

Ειδικά στην περιοχή του Λευκού Πύργου, της Παλιάς Παραλίας και του «Μακεδονία Πάλας» τα ρεύματα ξεβράζουν τα αντικείμενα από μεγάλες αποστάσεις.

Τα απορρυπαντικά σκάφη προσπαθούν και με έκτακτους καθαρισμούς να συλλέξουν τα επιπλέοντα, όμως πολλές φορές δεν είναι αρκετή μία ή και περισσότερες μέρες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαμαρτυρίες από πολίτες.

Το ζητούμενο είναι τα μικρά κονδύλια που διατίθενται για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού, καθώς το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο και παρά το γεγονός πως η κοινοπραξία διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό, κονδύλια για να γίνουν πιο εκτεταμένοι καθαρισμοί δεν υπάρχουν.



Πηγή

www.econews.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός