Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

5 Μαΐου 2011

Συνέδριο Πληροφορικής! Οι πιτσιρικάδες κάνουν θαύματα,εμείς τους βγάζουμε την πρίζα!

Πως γίνεται και κάνουμε τα αντίθετα από ότι είναι το σωστό για εμάς, την χώρα και πολύ περισσότερο για τα παιδιά μας; Είναι αυτοκαταστροφικό αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα!
Σαν να υπάρχει
χρυσός στην αυλή του σπιτιού μας και αντί να τον βγάλουμε, κτίζουμε μια πολυκατοικία από πάνω και τον θάβουμε μια για πάντα!


Παράδειγμα αυτή την στιγμή καλούμε μεγάλες εταιρείες για σπουδαία κοιτάσματα που λέγεται ότι υπάρχουν σε φυσικό αέριο στην Κρήτη !

Επίσης στα Επτάνησα έρευνες του παρελθόντος είχαν δείξει ότι υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου. Δηλαδή έπρεπε να φτάσουμε στην χρεοκοπία και μετά να ξυπνήσουμε?

Το ίδιο μου μοιάζει στην παιδεία με αφορμή το ότι το υπουργείο βγάζει έξω από τα υποχρεωτικά μαθήματα την ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉ το μάθημα που ήθελε χωρίς υπερβολή τουλάχιστον ένα 80% των μαθητών σε γκάλοπ που έκανε το ίδιο το υπουργείο!!!!!

Άλλωστε μπορεί να ξεχωρίσει ένα παιδί δικό μας σε μια χώρα χωρίς υποδομές ,βιομηχανία ,έρευνα; Αφού όμως οι γονείς του είναι πρόθυμοι να του δώσουν τον ίδιο υπολογιστή με ένα παιδί από την Αμερική γιατί εμείς του κόβουμε την βασική γνώση που είναι απαραίτητη ώστε να ανοίξει το μυαλό του και να μην ασχολείται μόνο παθητικά με το facebook!

Δείτε τι έφτιαξαν τα παιδιά !!!!

Μια σειρά από γκάτζετ που έχουν φτιάξει νεαροί μαθητές παρουσιάζονται χθες και σήμερα στο 3ο Μαθηματικό Συνέδριο Πληροφορικής στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Νόησις», στη Θεσσαλονίκη.

Μαθητές της Γ τάξης του 17ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης δημιούργησαν δύο ρομποτάκια με κατασκευές Lego τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν πυρκαγιές χάρη σε αισθητήρες αυτόνομης κίνησης αλλά και θερμοκρασίας που εκπέμπουν επαναλαμβανόμενο ήχο όταν σημάνει συναγερμός.

Παιδιά του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου Θεσσαλονίκης πάλι, έφτιαξαν τα δικά τους κόμικς σε ηλεκτρονικό βιβλίο με πρωταγωνιστές χαρακτήρες που εμπνεύστηκαν από μόνα τους.

Ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που διδάσκει «Ιστορία», ο κύριος… «Ανιστόρητος», εφηύραν μαθητές του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ο κάθε παίκτης καλείται να λύσει ιστορικούς γρίφους προκειμένου να εμποδίσει τον κύριο «Ανιστόρητο» να καταστρέψει την ιστορική κληρονομιά της πόλης.

Τέλος, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Καμπάνης Κίλκις, παρουσίασαν ένα ιντερνετικό ραδιόφωνο που λειτουργεί μάλιστα σε πλήρες πρόγραμμα, σε 24ωρη βάση








Πηγή: Ελευθεροτυπία


0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός