Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

21 Μαΐου 2011

Έρευνα για το ηλεκτρονικό «σκονάκι»

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού
εγκλήματος για ηλεκτρονική αντιγραφή στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε εξεταστικό κέντρο του Γαλατσίου.
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από περιστατικό, που καταγράφηκε, προχθές, 18 Μαΐου, με μαθητή κατά την εξέταση το μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων».





Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, στις 10.04 της 18ης του μήνα, ο συγκεκριμένος μαθητής ζήτησε να πάει στην τουαλέτα για σωματική του ανάγκη, αλλά κατά την επιστροφή του ένας από τους καθηγητές παρατήρησε ότι από την τσέπη του προεξείχε κάτι.

Όταν τον έψαξε, διαπίστωσε πως ήταν κινητό τηλέφωνο. Ο καθηγητής, ανοίγοντας το τηλέφωνο, είδε ότι υπήρχε sms με τις απαντήσεις στο πρώτο θέμα του διαγωνίσματος. Όταν ρωτήθηκε από πού εστάλη το συγκεκριμένο μήνυμα στο τηλέφωνό του, απάντησε ότι προερχόταν από το φροντιστήριο, στο οποίο πήγαινε. Ως εκ τούτου, ο διευθυντής του σχολείου μετέβη στην Ασφάλεια Αττικής και κατήγγειλε το περιστατικό στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ακολούθως, ενημερώθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, η οποία διέταξε προφορικά τη διενέργεια προανάκρισης για να διαπιστωθεί αν υπάρχει αδίκημα. Σήμερα, κλιμάκιο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα, ξεκίνησε έρευνα στο φροντιστήριο, όπου βρέθηκε κατάσταση μαθητών, μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος μαθητής. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικοί υπολογιστές και αρχεία που θα εξεταστούν.

Όπως διευκρινίστηκε από την Αστυνομία, δεν υπήρξε διαρροή θεμάτων, διότι ούτως ή άλλως στις 09.30, μισή ώρα μετά την έναρξη των διαγωνισμάτων, τα θέματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Εκείνο, που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι αν έχουν δοθεί απαντήσεις θεμάτων και σε άλλους μαθητές του φροντιστηρίου, που υπολογίζονται σε τριακόσιους. Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της έρευνας, κατάσχουν τα κινητά τηλέφωνα τους και έγινε γνωστό ότι θα ζητηθεί από τον εισαγγελέα άρση απορρήτου.

Το γραπτό του μαθητή, που επιχείρησε την ηλεκτρονική αντιγραφή, μηδενίστηκε. Δικογραφία σχηματίζεται για όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

«Οι πανελλήνιες εξετάσεις διεξάγονται κανονικά και με αδιάβλητο τρόπο. Πάντα υπάρχουν προσπάθειες δολίευσής τους, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται άμεσα. Οι εκπαιδευτικοί έχουν δείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ο μαθητής που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, οδηγείται στον

εισαγγελέα και μηδενίζεται το γραπτό του» υπογράμμισε για το περιστατικό ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος.

ΝΔ: «Με προχειρότητα διεξάγονται οι πανελλήνιες εξετάσεις»

Σε ανακοίνωση του ο υπεύθυνος του τομέα παιδείας της ΝΔ, Αρης Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου για προχειρότητα.

«Λυπούμαστε, αλλά δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Είχαμε προειδοποιήσει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι με την προχειρότητα και ανευθυνότητα που διεξάγονται οι φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, πλήττεται η αξιοπιστία τους και το κύρος τους.

Η παρέμβαση Εισαγγελέα υποδηλώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης που δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».




www.real.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός