Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

14 Ιανουαρίου 2015

Ο Γυιός του Ουρανού και της Κρήτης σε μια επίδειξη που κόβει την ανάσα! (video)


«Φρουρός ακοίμητος εγώ σε Σμηναρχία ανήκω αγγέλων ταγμένος είμαι να φυλώ τις Θερμοπύλες των αιθέρων
Στον Τύμβο τους Αθάνατους οι Μούσες τραγουδάνε εδώ χορεύουν Σταυραετοί κλάματα δεν χωράνε»

Οι Βυθίσεις του κόβουν την ανάσα…Σαν υψωθεί χάνεις το κεφάλι σου αν εξακολουθείς να τον βλέπεις !


Σε όποια επίδειξη και αν βρεθεί κάνει τον κόσμο να μην χορταίνει να κοιτά τον ουρανό.

Τι να πρωτορωτήσεις έναν άνθρωπο που…τα σύννεφα είναι δεύτερο σπίτι του και πετάει αεροπλάνο με ταχύτητες μεγαλύτερες από αυτές του ήχου! Έναν άνθρωπο που δουλειά του είναι να προασπίζει τη χώρα από αέρος και όταν κληθούν εκείνος και οι συνάδελφοί του να το πράξουν, τότε σημαίνει, πολύ απλά, ότι… δεν αστειευόμαστε!

Ο Σμηναγός Γιώργος Ανδρουλάκης, 35 ετών, που υπηρετεί στην 343 Μοίρα, στη θρυλική βάση 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά, είναι ο ιπτάμενος της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων F16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, «Ζευς», πιο γνωστής ως “F16 Demo team”.

Είναι, δηλαδή, ο πιλότος του F16 ο οποίος στις 7 Μαρτίου 2014, στην 66η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, έκανε ένα ολόκληρο νησί να μείνει με το κεφάλι στραμμένο στον ουρανό για αρκετή ώρα και να κοιτάει εκστασιασμένος τα ακροβατικά του μυθικού αεροπλάνου που έμοιαζε να περνάει ανάμεσα στα ελαφάκια, να “χαϊδεύει” το φάρο, να “ξύνει” το κτίριο της Περιφέρειας…

Είναι από εκείνους τους χιλιοτραγουδισμένους που άλλοι τους λένε «αγγέλους» και άλλοι «σταυραετούς» του Αιγαίου, άγρυπνοι φρουροί των αιθέρων και που με κάθε απίστευτη “υπόκλιση” που κάνουν στις βουνοκορφές καθηλώνουν και γεμίζουν με ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας έναν ολόκληρο λαό.

Δέος; Ναι, το αισθάνεται κανείς στην αρχή όταν μιλάει με έναν πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας που πετάει F16. Όσο προχωρούσε, όμως, η κουβέντα, για τη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ρ», δεν σου άφηνε και πολλά περιθώρια…να ξεφύγεις.

Είναι, πράγματι, οξύμωρο αλλά ένας άνθρωπος που κυβερνάει ένα μαχητικό αεροπλάνο που κοστίζει τριάντα εκατομμύρια δολάρια και προσφέρει θέαμα “χορεύοντας” με τα σύννεφα, να πατάει τόσο «κάτω στη γη» και να “προσγειώνει” και τον συνομιλητή του.

Δημοσιεύματα θέλουν τη φήμη του να ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα ενώ… κυκλοφορεί ότι στη συμμετοχή της Demo team σε air-show στην Πολωνία, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας ρωτούσε «ποιος είναι αυτός ο τύπος, τέλος πάντων, που μπορεί να πιάσει επιτάχυνση τόσο μεγάλη χωρίς να λιποθυμήσει»!


Ο λόγος για τον Σμηναγό (Ι) Γιώργο Ανδρουλάκη της 115 Πτέρυγας Μάχης, ο οποίος είναι ο Επικεφαλής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» και Ιπτάμενος του Προγράμματος Επίδειξης.









ΠΗΓΗ... 


0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός