Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

19 Ιανουαρίου 2015

Κοσμοσυρροή στο προσκύνημα του Αγίου Παΐσιου στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)


Εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν την Κυριακή την πύλη της μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης για να προσκυνήσουν τον τάφο του γέροντα Παΐσιου, ανάμεσά τους και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς, Δαμιανός.



 
Περίπου 1500 άτομα υπολογίζεται ότι επισκέπτονται τη μονή κάθε εβδομάδα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα μετά την αγιοκατάταξη του Παΐσιου στα μέσα Ιανουαρίου.
20543901_26_125594.limghandlerΕνδεικτικό είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες ήταν πολλοί οι πιστοί που επισκέπτονταν σχεδόν καθημερινά το ησυχαστήριο της μονής, όπου κάθε βράδυ γινόταν αγρυπνία.
Οι επισκέπτες είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας και εθνικότητας, όχι μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και από την Αθήνα, την Πελοπόννησο, καθώς και τα Βαλκάνια και τη Ρωσία.20541615_20150118_dtosidis_029.limghandler
«Για μένα ο Παΐσιος είναι σαν πατέρας»
Η Βέφα Ντούρη, που μετανάστευσε πριν από χρόνια από την Αλβανία στην Ελλάδα και συμμετείχε στο προσκύνημα της Κυριακής, συνοδεύοντας την 83χρονη μητέρα της Αλεξάνδρα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ: «Έρχομαι εδώ για τουλάχιστον επτά-οκτώ χρόνια. Τι σημαίνει για μένα ο Παΐσιος; Με μια πρόταση, τον έχω σαν μπαμπά μου. Έρχομαι και του λέω τον πόνο μου. Το λουκούμι που σου προσφέρουν εδώ λένε πως σβήνει τις πίκρες και τον πόνο. Και για μένα έτσι είναι. Στην Αλβανία, η θρησκεία είχε καταστραφεί αλλά εμάς μας τάιζαν οι μάνες μας και δεν την ξεχάσαμε. Πιστεύω στον θεό και προσεύχομαι»
Προσκυνητές και από την Αυστραλία
Ο Γιάννης Δρόσος και η σύζυγός του Ελένη, μόνιμοι κάτοικοι Μελβούρνης Αυστραλίας, επισκέπτονται την Ελλάδα σχεδόν κάθε δύο χρόνια και σε κάθε επίσκεψή τους δεν παραλείπουν να προσκυνήσουν στο μνήμα του Παϊσίου. «Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω τον Παΐσιο από κοντά αλλά έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του. Για μένα ανέκαθεν ήταν ένας άγιος, άνθρωπος του θεού και άνθρωπος των ανθρώπων. Αυτό που μου έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση στον βίο του είναι με πόση συνέπεια στα πιστεύω του ζούσε. Όταν ήταν ασυρματιστής στον στρατό και υπήρχε μια επικίνδυνη κατάσταση, ρωτούσε τον άλλον αν ήταν παντρεμένος. Και αν ήταν έλεγε “άσε, θα πάω εγώ” » σημειώνει ο κ.Δρόσος, ενώ η κα Δρόσου υποστηρίζει ότι «τα όσα προφητικά έγραψε στα βιβλία του επιβεβαιώνονται ένα προς ένα».
«Με δύο λόγια, όταν έρχομαι εδώ, ξεκουράζεται το πνεύμα μου» λέει ο κ. Παντελής, που ήρθε από την Αθήνα για να προσκυνήσει. Μετά από μισή ώρα αναμονής στην ουρά, ο κ. Γιώργος αποφασίζει να φύγει. «Δεν με κρατούν άλλο τα πόδια μου» επισημαίνει, «ευτυχώς μένω κοντά, θα έρθω άλλη μέρα».paisios7
«Άγιοι όπως ο Παΐσιος μπορούν να φέρουν τους νέους κοντά στον Θεό»
Η Αργυρώ και η Γεωργία, 22 και 21 ετών αντίστοιχα, φοιτήτριες του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πιστεύουν ότι ο Παΐσιος, με τη συνέπεια του βίου του, μπορεί να οδηγήσει περισσότερους νέους ανθρώπους κοντά στην εκκλησία.
«Η ζωή του Παΐσιου δίνει κουράγιο κι ελπίδα και το ποιος ήταν πιστεύω ότι μπορεί να φέρει περισσότερους νέους κοντά στον θεό» λέει η Γεωργία, ενώ η Αργυρώ προσθέτει: «Ο Παΐσιος ήταν κοντά στους ανθρώπους κι αυτό ήταν σημαντικό. Ήρθαμε σήμερα εδώ για να προσευχηθούμε για την υγεία των δικών μας ανθρώπων».
Ο Παΐσιος γνωστός στο “Αγιον “Ορος ως θαυματουργός και θεραπευτής, αγιοκατατάχθηκε από τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 13 Ιανουαρίου, 21 χρόνια μετά τον θάνατό του το 1994, όταν -με βάση τούς κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας- απαιτείται να περάσpaisios2ουν τουλάχιστον 70. Η δημοφιλία του όμως και οι πιέσεις που ασκούσαν οι πιστοί για την αγιοκατάταξή του είχαν ως αποτέλεσμα τη συντόμευση του χρόνου αυτού.
  paisios6 paisios8
poimin.gr







 Πηγή...veteranos.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός