Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

27 Φεβρουαρίου 2012

Απίστευτο! Ένας υπολογιστής εξυπνότερος και από τον… Αϊνστάιν!

Ποιος θα το περίμενε ότι θα μπορούσε να βρεθεί κάτι που θα ξεπεράσει ακόμα και του IQ του εξυπνότερου ανθρώπου στον πλανήτη;

Και όμως συνέβη…


Έχει δείκτη νοημοσύνης (IQ) 150 και είναι πιο έξυπνος από το 96% των ανθρώπων, αλλά δεν είναι άνθρωπος!

Είναι πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή και είναι το πρώτο που κατατάχθηκε στην κατηγορία της «μεγαλοφυΐας» για τις επιδόσεις του.

O δείκτης νοημοσύνης του μέσου ανθρώπους είναι γύρω στο 100, ενώ ακόμα και εξελιγμένα μαθηματικά προγράμματα λογισμικού, όπως το «Mathematica», συνήθως παίρνουν χαμηλότερη βαθμολογία σε τέτοια τεστ.

Όμως ένα νέο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, που αποτελεί συνδυασμό υπολογιστικής και ανθρώπινης νόησης και το οποίο σχεδίασαν ερευνητές με επικεφαλής τον Κλάες Στράνεγκαρντ του τμήματος φιλοσοφίας, γλωσσολογίας και θεωρίας της επιστήμης του σουηδικού πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, αγγίζει τους 150 βαθμούς με αποτέλεσμα να εντάσσεται ανάμεσα στις μεγαλοφυΐες αυτού του πλανήτη.

Το νέο πρόγραμμα έχει καταφέρει πραγματικά να σκέφτεται σαν άνθρωπος, χρησιμοποιώντας τα πρότυπα της ανθρώπινης σκέψης.

Έχει πετύχει καλύτερα αποτελέσματα, επειδή κατόρθωσε να συνδυάσει τα μαθηματικά και την ψυχολογία, γεγονός που του επιτρέπει να κάνει καλύτερες εκτιμήσεις.

Όμως το πανέξυπνο πρόγραμμα δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό, όταν τα δεδομένα δεν έχουν καμία σχέση με την ανθρώπινη ψυχολογία, όπως π.χ. η πρόβλεψη του καιρού.

Οι ερευνητές ήδη άρχισαν να συνεργάζονται με το Τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Στοκχόλμης για την ανάπτυξη νέων τεστ νοημοσύνης με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας.

Πραγματικά η τεχνολογία κάνει θαύματα….


Πηγή prionokordela

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός