Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

23 Φεβρουαρίου 2012

Τουρκία: Την αγορά 100 μαχητικών F-35 σχεδιάζει η Άγκυρα


Την αγορά 100 αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F-35 αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για τον εκσυγχρονισμό του αεροπορικού της στόλου σχεδιάζει η Τουρκία.



Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Ισμάτ Γιλμάζ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του τουρκικού κοινοβουλίου, «η Τουρκία προτίθεται να αγοράσει 100 F-35 και δύο θα παραδοθούν το 2015».

Η Τουρκία, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα αεροναυπηγικής, έχει και κατά το παρελθόν ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να αγοράσει 100 F-35 (Joint Strike Fighter, JSF), ένα καταδιωκτικό αεροσκάφος χαμηλής ανιχνευσιμότητας που κατασκευάζεται από την Lockheed Martin, για να αντικαταστήσει τον στόλο της που αποτελείται από F-4 McDonnell Douglas και Falcon F-16.

Είναι όμως η πρώτη φορά που ένας Τούρκος αξιωματούχος ανακοινώνει το κόστος του προγράμματος για την χώρα. Η Άγκυρα είχε δηλώσει ότι επανεξετάζει τον αριθμό των αεροσκαφών που σχεδιάζει να αγοράσει.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο παραδέχθηκε πρόσφατα ότι η τιμή αγοράς του αεροσκάφους θα αυξηθεί εξαιτίας των καθυστερήσεων και του μικρότερου του αναμενόμενου αριθμού των παραγγελιών από τις συμμαχικές χώρες.

Το F-35 είναι το πιο δαπανηρό πρόγραμμα εξοπλισμού του Πενταγώνου, στο οποίο συμμετέχουν οι ΗΠΑ και οκτώ άλλες χώρες. Η Βρετανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Τουρκία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Δανία και η Νορβηγία. Το F-35 έχει επίσης επιλεγεί από το Ισραήλ.


www.agelioforos.gr



0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός