Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

14 Φεβρουαρίου 2012

Ένα εύκολο πρόγραµµα για να φέρετε γρήγορα την τάξη στο desktop σας

Αν πλοηγείστε στο Internet αρκετές ώρες σίγουρα θα κατεβάζετε πολλά αρχεία. Εικόνες, ταινίες, κείµενα pdf, τα αρχεία που σας έστειλαν οι συνεργάτες σας, κάποια αστεία PowerPoint, όλα βρίσκουν έναν µαγικό τρόπο να καταλήγουν στο desktop σας ή –σε µια εξίσου τραγική περίπτωση– σε έναν και µόνο φάκελο.


Έτσι, µε τον καιρό ο φάκελος ή το desktop σας αρχίζει να µοιάζει µε γραφείο δηµόσιας υπηρεσίας, παρ' όλες τις προσπάθειές σας να το βάλετε σε τάξη [εικ. 1]. Για να µην έχετε αυτή την κατάληξη, υπάρχει ένα πολύ µικρό utility το οποίο αναλαµβάνει, µέσω των κανόνων που του έχετε ορίσει, να τακτοποιήσει όλα αυτά τα αρχεία χωρίς κανέναν απολύτως κόπο για εσάς. Το µικρό αυτό πρόγραµµα ονοµάζεται DropIt [Δωρεάν, www.lupopensuite.com/db/oth/dropit.htm].
Wildcards
Εγκαθιστώντας το πρόγραµµα θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχει κάποιο κεντρικό παράθυρο. Αντίθετα, η όλη του υπόσταση βασίζεται σε ένα floating εικονίδιο στο desktop σας αλλά και ένα ακόµα στο system tray. Το εικονίδιο στο tray λειτουργεί περισσότερο βοηθητικά, ώστε να µπορεί να κρύψει αλλά και να εµφανίσει αυτό του desktop, µέσω του οποίου έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του.
Και όταν λέµε όλες τις λειτουργίες του, εννοούµε την εξής µία. Επιλέγετε όσα αρχεία θέλετε και µε τη διαδικασία του drag and drop [από όπου πήρε το όνοµά του το πρόγραµµα] τα εναποθέτετε πάνω στο εικονίδιο του DropIt. Αυτό αναλαµβάνει να διαχειριστεί τα αρχεία σας, είτε µεταφέροντάς τα, είτε αντιγράφοντάς τα [και µε δυνατότητα συµπίεσης] στους φακέλους που ξέρει ότι θέλετε να µεταφερθούν, ανάλογα µε την κατηγορία τους.
Βεβαίως, για να το κάνει αυτό, πρέπει να του έχετε ορίσει πού πάει τι, δηλαδή να το ρυθµίσετε ώστε να γνωρίζει πώς εσείς θέλετε να χειρίζεται το κάθε είδος αρχείου. Το πρόγραµµα λειτουργεί πολύ απλά: µε βάση τα ονόµατα και τις καταλήξεις των αρχείων. Έτσι, µπορείτε να χρησιµοποιήσετε wildcards [χαρακτήρες-µπαλαντέρ] για να ορίσετε κανόνες για τα είδη των αρχείων.
Οι κανόνες αυτοί ονοµάζονται patterns και για να εισάγετε έναν, το µόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε το Patterns από το µενού του δεξιού κλικ στο εικονίδιο που εµφανίζει το πρόγραµµα στο desktop σας [εικ. 2].
H χρήση των wildcards δε διαφέρει ιδιαίτερα από αυτή του Windows Search. Αν δε γνωρίζετε πώς να χρησιµοποιήσετε το *, δείτε εδώ τα βασικά:
κλειδί.* –> Εφαρµογή σε κάθε αρχείο µε το όνοµα "κλειδί" ασχέτως κατάληξης
κλειδί*.* –> Εφαρµογή φίλτρου σε αρχεία που ξεκινούν µε τους χαρακτήρες "κλειδί".
*κλειδί* –> Εφαρµογή σε αρχεία που εντός του ονόµατός τους έχουν τη λέξη "κλειδί".
Παρόµοια φίλτρα υπάρχουν και για φακέλους, µόνο που πρέπει να χρησιµοποιήσετε δύο αστερίσκους [**] αντί για έναν [*]:
κλειδί** –> Για φακέλους που ξεκινούν µε τους χαρακτήρες "κλειδί".
**κλειδί –> Για φακέλους που τελειώνουν µε τους χαρακτήρες "κλειδί".
**κλειδί** –> Για φακέλους που εµπεριέχουν στο όνοµά τους "κλειδί".
Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε το $ ως flag για την παράλειψη ενός αρχείου:
ToDo*.doc$ –> Παράληψη των αρχείων "ToDo.doc"
Μπορείτε, βεβαίως, να χρησιµοποιήσετε πολλαπλούς κανόνες σε ένα pattern σας, όπως για παράδειγµα:
*odt;*.doc;*pdf;*djvu;*docx,
ώστε να µεταφέρετε όλα τα κείµενά σας. Μεταξύ των διαφορετικών τύπων αρχείων πρέπει να υπάρχει το ελληνικό ερωτηµατικό χωρίς κενούς χαρακτήρες [εικ. 3]. Ο διάλογος του pattern επιτρέπει να ορίσετε τον τύπο της εργασίας, αν δηλαδή θέλετε απλώς να µετακινηθεί [ή να αντιγραφεί] το αρχείο, ή εάν θέλετε και να συµπιεστεί, απλώς ενεργοποιώντας το αντίστοιχο πλαίσιο.
Μετά τα Patterns
Το DropIt δεν προσφέρει άλλες λειτουργίες. Το µόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε µια οµάδα αρχείων και να τα σύρετε πάνω στο εικονίδιο που εµφανίζεται στο desktop σας όσο τρέχει. Όµως, πιθανόν να θέλετε να δείτε τις ρυθµίσεις του, µέσα από τις οποίες µπορείτε να το ενσωµατώσετε στο context menu του Εxplorer [Send to > DropIt], να ορίσετε τη συµπεριφορά για αρχεία µε ίδιο όνοµα, αν προτιµάτε την αντιγραφή ή τη µετακίνησή τους, αλλά και το είδος της συµπίεσης που θα πραγµατοποιεί το πρόγραµµα [εικ. 4].
Αν αφήσετε στο DropIt αρχεία τα οποία δεν εµπίπτουν σε κάποιον κανόνα που έχετε ήδη ορίσει, το πρόγραµµα θα σας ρωτήσει αν θέλετε να ορίσετε κάποιον φάκελο ως προορισµό γι' αυτά [εικ. 5]. Προφανώς, είναι εφικτό να δηµιουργήσετε όσους κανόνες θέλετε µέσα από αυτό το χαρακτηριστικό, ρυθµίζοντας το πρόγραµµα όσο το χρησιµοποιείτε, ώστε τελικά να αποφύγετε τη συγκεκριµένη διαδικασία. Πέραν αυτού, το DropIt επιτρέπει τη δηµιουργία profiles, µέσω των οποίων µπορείτε να αλλάξετε και την εµφάνιση του εικονιδίου, ώστε να ταιριάζει περισσότερο στο desktop σας, δηλαδή στο γούστο σας.
Και για το δρόμο
Αν σας άρεσε η εφαρµογή, µπορείτε να την έχετε και σε portable µορφή [tinyurl.com/2cysdqp] στο USB drive σας, ώστε οτιδήποτε µεταφέρετε σε αυτό να τακτοποιείται αυτόµατα. Έτσι, δε χρειάζεται να αναρωτιέστε κάθε φορά "πού έβαλα τις φωτογραφίες από το πάρτι;". Ειδικά για αυτή τη µορφή µπορείτε να χρησιµοποιήσετε από το Options > Main το Integrate DropIt in Sent To menu και την επιλογή Portable, για να µην ψάχνετε το .exe κάθε φορά που θέλετε να το ενεργοποιήσετε. Ήρθε, λοιπόν, ο καιρός να καθαρίσετε το desktop σας χωρίς κόπο και αυτή τη φορά θα παραµείνει καθαρό, µε τη βοήθεια του DropIt.





πηγή
e-pcmag.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός