Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

8 Σεπτεμβρίου 2013

Σάρωσε στις καλές σχολές ... το 2ο Πειραματικό Λύκειο.


Τη χαρά της επιτυχίας «γεύτηκαν» και φέτος σχεδόν όλοι οι τελειόφοιτοι του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, καθώς οι 54 από τους 56 υποψηφίους κερδίζουν το εισιτήριο για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.



Σχεδόν σύσσωμη η περσινή «φουρνιά» της γ' λυκείου θα... μετακομίσει σε λίγες μέρες στα αμφιθέατρα, καθώς οι επιδόσεις της συντριπτικής πλειονότητας των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις ανοίγουν τις πόρτες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα, το 83% των υποψηφίων πέτυχε σε σχολές της Θεσσαλονίκης, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για πολλές οικογένειες, καθώς η οικονομική κρίση αφήνει ελάχιστα περιθώρια για τη συντήρηση δεύτερου σπιτιού σε άλλη πόλη.

Οι 54 από τους 56 υποψηφίους είναι πλέον φοιτητές και μάλιστα σε υψηλόβαθμες σχολές, όπως η Νομική, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, η Αρχιτεκτονική και άλλες. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 74% των μαθητών εισάγεται σε πανεπιστημιακές σχολές και το 26% σε Τμήματα των ΤΕΙ.

Η διευθύντρια

«Το σχολείο μας έχει παράδοση. Συνήθως το ποσοστό επιτυχίας στις πανελλήνιες εξετάσεις κινείται μεταξύ 97%-100%», ανέφερε στον «ΑτΚ» η διευθύντρια του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, Εφη Κεχαΐδου, η οποία απέδωσε την επιτυχία στο καλό κλίμα μεταξύ καθηγητών και μαθητών και στο γεγονός ότι στο σχολείο υπηρετούν καθηγητές με αυξημένα επιστημονικά προσόντα. «Δεν είναι σχολείο της γειτονιάς. Οι μαθητές το επιλέγουν συνειδητά και έρχονται από όλες τις περιοχές της νοτιοανατολικής Θεσσαλονίκης για να δουλέψουν περισσότερο αποβλέποντας σε ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε η κ. Κεχαΐδου, επισημαίνοντας πως πολλοί καθηγητές προσφέρονται να στηρίξουν τους μαθητές στη β' και στη γ' λυκείου με ενισχυτικά μαθήματα ακόμη κι εκτός ωραρίου.

Με την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για τα Πρότυπα Πειραματικά, φέτος, για πρώτη φορά, οι μαθητές της α' λυκείου έχουν επιλεγεί με εξετάσεις πανελλαδικού τύπου.

Μετακομίζει

Το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης μετακομίζει αυτές τις μέρες από το συγκρότημα της οδού Κριεζώτου σε σχολικό κτίριο της οδού Εθνικής Αμύνης 26.





 Πηγή.... www.agelioforos.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός