Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

28 Σεπτεμβρίου 2013

Σε ποια πόλη αν χάσεις το πορτοφόλι σου θα το βρεις;


Τι θα κάνατε αν βρίσκατε πεταμένο ένα πορτοφόλι που περιέχει 35 ευρώ, έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, μια επαγγελματική κάρτα και μια οικογενειακή φωτογραφία; Το περιοδικό “Reader’s Digest” πραγματοποιήσει το τεστ του... χαμένου πορτοφολιού σε 16 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη, στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική και στην Ασία. Από τα 192 πορτοφόλια -12 σε κάθε πόλη- που «χάθηκαν» το 47% επεστράφη, αναδεικνύοντας τις πιο τίμιες και μη πόλεις.

Οι ρεπόρτερ του περιοδικού άφησαν τα πορτοφόλια σε πάρκα, σε πολυκαταστήματα και στην άκρη κεντρικών πολυσύχναστων δρόμων. Το Ελσίνκι της Φινλανδίας κέρδισε την πρώτη θέση στη λίστα, καθώς 11 από τα συνολικά 12 πορτοφόλια επεστράφησαν. Ο 27χρονος επιχειρηματίας Λάσα Λουομακόσκι, ο οποίος παρέδωσε ένα από τα πορτοφόλια, δήλωσε: «Οι Φινλανδοί είναι από τη φύση τους ειλικρινείς».

Οι ιθύνοντες του περιοδικού επισήμαναν πως το κοινωνικό “πείραμα” ανέδειξε με αστείο τρόπο πως λειτουργούν οι κάτοικοι κάποιων πόλεων. Οπως έδειξε η έρευνα, δεν έχει σημασία η οικονομική κατάσταση, το φύλο, ή η ηλικία, αλλά περισσότερο το πως έχει μεγαλώσει κανείς και μερικές φορές η εμπειρία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Βομβάη, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι φτωχοί και διεθνείς οργανισμοί την τοποθετούν στη λίστα τις πόλεις με τη μεγαλύτερη διαφθορά. Παρ’ όλα αυτά 9 στα 12 πορτοφόλια επιστράφηκαν, την ίδια στιγμή που στη Λισαβόνα μόνο ένα βρήκε και πάλι τον ιδιοκτήτη του.

Η λίστα της τιμιότητας: 1) Ελσίνκι (Φινλανδία): 11 από τα 12. 2) Βομβάη (Ινδία): 9 στα 12. 3) Βουδαπέστη (Ουγγαρία), Νέα Υόρκη (ΗΠΑ): 8 από τα 12. 4) Μόσχα (Ρωσία), Άμστερνταμ (Ολλανδία): 7 από τα 12. 5) Βερολίνο (Γερμανία), Λιουμπλιάνα (Σλοβενία): 6 από τα 12. 6) Λονδίνο (Αγγλία), Βαρσοβία (Πολωνία): 5 από τα 12. 7) Βουκουρέστι (Ρουμανία), Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία), Ζυρίχη (Ελβετία): 4 από τα 12. 8) Πράγα (Τσεχία): 3 από τα 12. 9) Μαδρίτη (Ισπανία): 2 από τα 12. 10) Λισαβόνα (Πορτογαλία): 1 από τα 12.

 Πηγή: Tsekouratoi

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός