Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

7 Ιανουαρίου 2012

«Φως» στο Facebook από δύο Έλληνες φοιτητές


Όσο δύσκολη εποχή κι αν είναι για την Ελλάδα η σημερινή, η καινοτομία και οι πρωτότυπες ιδέες δεν παύουν να υπάρχουν και να αναπτύσσονται.



Αυτό επιβεβαιώνουν δύο φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, ο Αλέξης Τζανετόπουλος και ο Φίλιππος Πρωτογερίδης,
οι οποίοι διακρίθηκαν στον διαγωνισμό της Microsoft Imagine Cup 2011 στην κατηγορία Ανάπτυξη Εφαρμογών για Υπολογιστή και δημιούργησαν μια πρωτοποριακή φόρμουλα που βοηθά χρήστες με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιούν το Facebook!
Το πρόγραμμα eclipsis, όπως ονομάζεται, στηρίζεται σε φωνητικές εντολές και βοηθάει τους χρήστες να περιηγηθούν στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται παγκοσμίως μία τέτοιου είδους βοηθητική πλατφόρμα για άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς οι μόνες πλατφόρμες που είναι διαθέσιμες μέχρι στιγμής για άτομα με προβλήματα όρασης είναι αυτές που εγκαθιστούνται στον υπολογιστή και διαβάζουν όσα γράφει η οθόνη, οι λεγόμενοι Screan Readers.
Η νέα ανακάλυψη όμως βοηθά και στη χρήση των βασικών προγραμμάτων του υπολογιστή, όπως το office (σε συνδυασμό πάντα με γνώση του «τυφλού» συστήματος).
Η καινοτομία της νέας αυτής πλατφόρμας βρίσκεται στις φωνητικές εντολές και τις συντομεύσεις πληκτρολογίου μέσω των οποίων ο χρήστης μπορεί πλέον να περιηγηθεί στην ιστοσελίδα πιο εύκολα και χωρίς να σπαταλάει χρόνο, ενώ τα δεδομένα μετατρέπονται πλέον σε ήχο και έτσι ο χρήστης δεν μπερδεύεται.
Οι δύο φοιτητές δήλωσαν συμμετοχή στο διαγωνισμό σαν ανεξάρτητοι και όχι με το όνομα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι ίδιοι, μιλώντας στο Βήμα, τόνισαν πως ακόμη και αν δεν βρουν επενδυτές δεν σκοπεύουν να τα παρατήσουν, καθώς τα έσοδα μπορεί να μην είναι πολλά αλλά η προσπάθεια που έχουν κάνει εδώ και ένα χρόνο είναι αρκετά μεγάλη και σημαντική για να την αφήσουν στη μέση.
Μάλιστα, σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΑΣΟΕΕ και άλλους φοιτητές σκοπεύουν να δημιουργήσουν στην ΑΣΟΕΕ ομάδα επιχειρηματικότητας και αργότερα να επεκταθούν και σε όλα τα πανεπιστήμια με στόχο να κάνουν το φοιτητή να κατανοήσει με απλό τρόπο πώς γίνονται όλα αυτά.
Επίσης, ετοιμάζουν ένα νέο πρότζεκτ με το οποίο πρόκειται να δηλώσουν ξανά συμμετοχή στο Imagine Cup 2012. Αυτή τη φορά η νέα φόρμουλα είναι πιο εξελιγμένη και έχει να προσθέσει κάτι καινούργιο, τον διάλογο ανάμεσα στον υπολογιστή και στον χρήστη και όταν γίνει πράξη, αναμένεται να λύσει πολλά προβλήματα.

City Press Newsroom


kapistri.blogspot.com

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός