Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

21 Ιανουαρίου 2012

Επίδειξη δυνάμεων στην κοίτη του Τάμεση

Άσκηση ασφαλείας μεγάλης έκτασης ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων Συνεχίζονται με πυρετώδη ρυθμό οι προετοιμασίες στο Λονδίνο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού.





Η ασφαλής διεξαγωγή των αγώνων και η αντιμετώπιση ενός τρομοκρατικού χτυπήματος είναι καίριας σημασίας θέμα και οι Βρετανοί έχουν στρέψει στον τομέα αυτό όλη τους την προσοχή.

Μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση διοργανώθηκε χτες στη πρωτεύουσα της Αγγλίας και συγκεκριμένα στον Τάμεση στο πλαίσιο των ασκήσεων ασφαλείας που στόχο έχουν την προετοιμασία των δυνάμεων για την ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Η επιχείρηση η οποία έγινε με τη συνεργασία στρατιωτικών δυνάμεων και αστυνομικών θεωρείται η μεγαλύτερης έκτασης επιχείρηση που έχει γίνει πότε σε εποχή ειρήνης στη Αγγλία. Περίπου 100 πεζοναύτες και 50 διοικητικοί, σκάφη του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο συμμετείχαν στην επιχείρηση, στον Τάμεση.



Στις ακτές του ποταμού που διαρρέει το Λονδίνο, βρίσκεται και το στάδιο O2 στο οποίο και θα διενεργηθούν διάφορα αθλήματα. Επιπλέον, το ποτάμι θα χρησιμοποιηθεί και για τη μεταφορά τουριστών με ειδικά σκάφη.



«Δεν υπάρχει φόβος επίθεσης από το ποτάμι, αλλά θα αποτυγχάναμε στο καθήκον μας εάν το αγνοήσουμε κατά τη διάρκεια των αγώνων», δήλωσε ο Chris Alliso, επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια των αγώνων, εξηγώντας το στόχο της επιχείρησης.



Το κόστος για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, ενώ περίπου 13.500 στρατιωτικοί θα λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις προστασίας, στη βρετανική πρωτεύουσα.























www.newsbeast.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός