Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

30 Απριλίου 2011

Υπάρχει φιλία μετά από ένα χωρισμό ???

Δύο μπορούν να είναι οι εκδοχές... και καλύτερα να μην βιαστείτε να απαντήσετε!
1) Όχι δεν μπορούν να είναι !!!
2) Και όμως ..μπορούν να είναι φίλοι δύο πρώην!
Θα ήταν τόσο εύκολο να μπορεί κάποιος να προσδιορίσει ένα από τα δύο με την πρώτη σκέψη! Αλλά μήπως θα έπρεπε να σκεφτεί και άλλους παράγοντες ???


Για να μην μακρηγορώ... οι "σχέσεις" που μπορεί να διατηρήσει ένα χωρισμένο ζευγάρι...ή και όχι... εξαρτώνται από πολλά πράγματα! Ένα από αυτά είναι :


Πως ένοιωθαν μέσα στην σχέση!

Με αυτό δεν εννοούμε φυσικά...ποιος αγαπούσε τον άλλο πιο πολύ και ποιος είχε τον άλλο "συνδεδεμένο με Κάιρο"...αλλά αν υπήρχαν κάποιες αξίες, όπως έρωτας, σεβασμός, αγάπη, αλληλοεκτίμηση, επικοινωνία...εμπιστοσύνη...όπως επίσης και οι καταστάσεις που τυχόν περάσατε μαζί...όπως θλίψη , στενοχώρια...η κουβέντα...ακόμα..ακόμα και ο τσακωμός.., που θέλοντας και μη αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σχέσης και αν μη τι άλλο είναι ένας τρόπος και αυτός επικοινωνίας!

Η αιτία του χωρισμού!

Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα...Αιτίες και αφορμές χωρισμού είναι δυστυχώς ή και ευτυχώς, πάρα πολλοί στις μέρες μας. Τα πράγματα ίσως είναι πιο "ρηχά" σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια...Ο άνθρωπος δεν εκτιμά αυτά που έχει... και θέλει να αποκτά "εμπειρίες" και "γνώσεις", θεωρώντας πως μια αρκετά γεμάτη λίστα με τις "επιτυχίες" του θα ήταν το ιδανικό !
Απ' ότι καταλαβαίνετε όταν μιλάμε για χωρισμούς που είχαν ως μότο το ρητό "στους δύο, τρίτος δεν χωρεί".... (εμείς συμπληρώνουμε)...γι αυτό και αποχωρεί....
Οι περιπτώσεις για να κρατήσει το πρώην "ζεύγος"... κάποιου είδους φιλία ή επαφές...είναι σχεδόν μηδαμινές, και μπορούμε να καταλάβουμε όλοι για ποιο λόγο !!! Πως να κρατήσεις σαν "φίλο" σου ένα άτομο, που ενώ ήσασταν ακόμα μαζί σε πρόδωσε ? Δεν σε σεβάστηκε τότε ! Τώρα θα σε σεβαστεί ???

Ήταν κοινή απόφαση ???

Όταν είναι μια επιλογή από κοινού ο χωρισμός σημαίνει ότι και τα δύο άτομα, καταλαβαίνουν ότι κάποιες συγκυρίες ή ενέργειες που έχουν γίνει δεν καθιστούν εφικτή την από κοινού πορεία τους. Αυτή η περίπτωση χωρισμού θεωρείται πολλές φορές υποψήφια... για την μετατροπή της ερωτικής σχέσης που είχαν δύο άνθρωποι σε σχέση φιλίας!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ !!!
Με τον όρο φιλικές σχέσεις....

Πολλοί έχουν ερμηνεύσει τον όρο αυτό ως η ιδανική καβάντζα που μετατρέπει τον «πρώην- νυν φίλο»σε λύση ανάγκης, τον ίδιο τον πρωταγωνιστή  σε αναξιόπιστο και τον πρώην σύντροφο σε κορόιδο που  ο πρώην αγαπημένος του ξαφνικά τα φτιάχνει με μία ...φίλη του, ή με έναν ...φίλο της...

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ρωτήσω...
Τελικά...ο αριθμός εμπειριών κάνουν τον άνθρωπο πιο ώριμο ή οι καταστάσεις που έχει περάσει, και οι δυσκολίες έτσι ώστε να τον "ψήσουν" και να τον προσγειώσουν στα πραγματικά δεδομένα?

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι καταστάσεις που έχει περάσει και οι δυσκολίες όπως και η εμπειρία όχι από συντρόφους απαραίτητα αλλά από εμπειρίες και καταστάσεις γνωστών.

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός