Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

16 Απριλίου 2011

Η ζήλεια «ρουφάει» όλες τις δυνάμεις!!!

Ζήλια. Αυτό το πράσινο πραγματάκι που σε κάνει να αλλάζεις τον υπέροχο κόσμο σου. Τον κάνει ένα μέρος που δεν θα ήθελε να βρίσκεται κανείς.

Κάνει εσένα να μισείς, σε κάνει να νιώθεις λίγος ή να νιώθεις παραπάνω απ’ όσο είσαι, να αισθάνεσαι ότι αρνητικό συναίσθημα υπάρχει και φυσικά στο τέλος σε αφήνει μόνο σου αφού κανείς δεν μπορεί να αντέξει τα απροσμέτρητα αρνητικά πρόσημα που σε περιβάλλουν .
Γίνεσαι ένα με τον κακό σου εαυτό. Μόνο αυτός είναι υπερ σου και σου λέει «Μπράβο!». Σε υποστηρίζει. Σε κάνει να νιώθεις πως έχεις δίκιο. «Ναι , ζήλεψε αυτόν-η που έχει πολλά χρήματα, ένα καλύτερο αυτοκίνητο, έναν όμορφο σύντροφο, την δουλειά που πάντα ήθελες, και άλλα τόσα… « Αφήνεις τον καλό σου εαυτό κλειδωμένο στο κλουβί και δεν του επιτρέπεις ούτε καν να μιλήσει.. να σου πει την άποψή του… να σου δείξει πόσο κακό είναι αυτό που κάνεις, πόσο σε ζημιώνει και πόσο «μικρή» είναι αυτή η συμπεριφορά για το μεγαλείο της ψυχής σου.
Χαρακτηριστικά έχει αναφέρει ο Γέροντας Παϊσιος σχετικά με την ζήλεια (Από το βιβλίο: «ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ» ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ -ΛΟΓΟΙ Ε΄) :
- Γέροντα, δεν έχω καθόλου κουράγιο.
- Ζηλεύεις, γι’ αυτό δεν έχεις κουράγιο. Όταν ζηλεύει κανείς , στενοχωριέται, δεν μπορεί να φάει, οπότε αδυνατίζει και χάνει το κουράγιο του∙ και οι άλλοι μπορεί να νομίζουν πως είναι μεγάλος ασκητής!
- Γέροντα, αισθάνομαι πολύ φτωχή πνευματικά και αδύναμη.
- Εσύ έχεις πολλές δυνάμεις, αλλά τις χαραμίζεις με την χαζή ζήλια και, ενώ είσαι ένα αρχοντόπουλο, βασανίζεσαι σαν κακόμοιρο γυφτάκι. Θα είχες προχωρήσει πολύ στην πνευματική ζωή, αν δεν σκάλωνες στην ζήλεια. Πρόσεξε, γιατί η ζήλεια σου ρουφάει όλες τις ψυχικές και σωματικές σου δυνάμεις, που θα μπορούσες να τις προσφέρεις θυσία στον Θεό. Εάν έδιωχνες την ζήλια, και η προσευχή σου θα είχε δύναμη. Με την ζήλια αποδυναμώνεται κανείς πνευματικά . Γιατί ,νομίζετε, οι Απόστολοι δεν μπόρεσαν να βγάλουν το δαιμόνιο από το δαιμονισμένο παιδί , ενώ είχαν λάβει αυτήν την εξουσία από τον Χριστό και είχαν βγάλει άλλα δαιμόνια; Επειδή ζήλεψαν, που ο Χριστός πήρε στην Μεταμόρφωση μόνον τους τρεις Μαθητές, τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη. Μπορούσε ο Χριστός να πάρει όλους τους Μαθητές , αλλά δεν ήταν όλοι σε κατάσταση να χωρέσουν αυτό το μυστήριο, γι’ αυτό πήρε αυτούς που μπορούσαν να το χωρέσουν. Λέτε να μην αγαπούσε τους άλλους Μαθητές; Ή μήπως αγαπούσε τον Ιωάννη περισσότερο από τους άλλους; Όχι, αλλά ο Ιωάννης αγαπούσε περισσότερο από τους άλλους μαθητές τον Χριστό και γι’ αυτό καταλάβαινε την αγάπη του Χριστού καλύτερα. Είχε πολλή χωρητικότητα∙ η μπαταρία του ήταν μεγάλη. Βλέπετε πώς η ζήλια απομάκρυνε την Χάρη του Θεού από τους άλλους Αποστόλους και δεν μπόρεσαν να γιατρέψουν το δαιμονισμένο παιδάκι; Γι’ αυτό ο Χριστός είπε: «Ω γενεά άπιστος και διεστραμμένη! έως πότε έσομαι μεθ’ υμών; έως πότε ανέξομαι υμών;»!
Λόγια ενός πάνσοφου πατέρα. Η ζήλια μας κατατρώει όλους ανεξαιρέτως. Ακόμη και αυτούς που νομίζουμε πως τα έχουν όλα. Για αυτό φυσικά ευθύνεται η ανθρώπινη απληστία. Ακόμη και αν ο άνθρωπος κατακτούσε την γη ολάκερη δεν θα του έφτανε, θα πήγαινε και σε άλλο πλανήτη, σε άλλο γαλαξία μη σου πω. Αυτή είναι η κατάρα μας. Αυτό πρέπει να νικήσουμε.
Προσπάθησε να βλέπεις τα θετικά του άλλου και να μην τα ζηλεύεις, αλλά να τα θαυμάζεις. Αυτό είναι πραγματικό μεγαλείο ψυχής. Αυτό είναι το κλειδί για να αρχίσεις να νιώθεις όμορφα. Με σένα. Αν δεν έχεις τίποτα να ζηλέψεις από τους άλλους σημαίνει πως εσύ είσαι επαρκής σε όλα σου. Δεν έχεις κάτι λιγότερο από κάποιον ούτε φυσικά έχεις την ανάγκη να φθονήσεις τίποτα και κανέναν.
Αφήστε αυτή την πράσινη δύναμη… ή μάλλον την πράσινη αδυναμία μακρυά από τις ζωές σας και από τις ψυχές σας. Είναι κρίμα να προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο και να χτίζουμε πάνω σε αρνητικά συναισθήματα.

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός