Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

12 Νοεμβρίου 2013

"Μαμά, μην κλαις, θα τα λέμε στο «skype»..." η νέα ταινία του 1ου ΕΠΑΛ Άργους


Η νέα ταινία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ με επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές φεστιβάλ Ολυμπιάς έχει ως θέμα την μετανάστευση των Ελλήνων. Είμαστε σίγουροι πως και αυτή η ταινία θα αποσπάσει όπως και τόσες άλλες του 1ου ΕΠΑΛ Άργους τις καλύτερες κριτικές.




Παλιά οι Έλληνες μετανάστευαν εξαιτίας της φτώχειας, της ανέχειας. Κουβαλούσαν τις αναμνήσεις τους σαν ξόρκια, για τους δράκους της ξενιτιάς κι έσερναν, εκτός από τους ταπεινούς τους μπόγους, πιότερο την υπόσχεση για επιστροφή. Όλα για αυτή τη μέρα του γυρισμού… Δεν υπάρχει μετανάστης που να μην την ονειρεύτηκε. Νοσταλγία για μια αγαπημένη όπως ο Γιάννης του Μοθωνιού για μια Μελαχρώ ιστορημένη τόσο όμορφα από τον Παπαδιαμάντη.
Αν είναι αλήθεια ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε ως φάρσα είτε ως τραγωδία, στην περίπτωση της Ελλάδας ισχύει σαφώς το δεύτερο. Εγκλωβισμένη στη δίνη της κρίσης και με την ανεργία να απογειώνεται, σπρώχνει στο περιθώριο τα παιδιά της. Παλιά στη ξενιτειά ζητούσαν δυνατά κορμιά. Τώρα ζητούν δυνατά μυαλά. Τα Ελληνικά μυαλά.. Οι Έλληνες παίρνουν και πάλι το δρόμο της μετανάστευσης.. Η οικονομική κρίση «σκότωσε» τα όνειρα των νέων. Η λέξη ανεργία τους στοίχειωσε. Πολλοί δεν αναγνωρίζουν πια τον τόπο που μεγάλωσαν. Αγωνία, θλίψη, και παρακμή. Έτσι πήραν τη μεγάλη απόφαση να φύγουν και να αναζητήσουν τη δική τους Ιθάκη, που θα τους επιτρέπει τουλάχιστον να ονειρεύονται….







 Πηγή....parapolitikaargolida.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός