Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

10 Νοεμβρίου 2013

Το CERN στην Τρίπολη για τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου...!Eκδήλωση για την εκπαιδευτική συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ερευνητικό κέντρο CERN. To Tμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οργανώνει ημερίδα την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του συνεργασίας με το ερευνητικό κέντρο CERN.


Η συνεργασία του Τμήματος με το CERN ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013, με πρωτοβουλία της Ομότιμης Καθηγήτριας του ΕΜΠ και μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος κας Θεοδώρας Παπαδοπούλου, η οποία εξασφάλισε τη δυνατότητα συμμετοχής δύο φοιτητών στις θερινές ερευνητικές δραστηριότητες του Κέντρου. Κατοπιν επιλογής, εστάλησαν δύο φοιτήτριες της Σχολής Θετικών Επιστημών, οι οποίες έλαβαν μέρος σε υπό εξέλιξιν ερευνητικές δραστηριότητες του Κέντρου, με μεγάλη επιτυχία.

Η συνεργασία του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών με το ερευνητικό κέντρο CERN, το οποίο βρίσκεται στην αιχμή της επιστημονικής έρευνας, θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί. Το Τμήμα θεωρεί εξαιρετικής σημασίας το γεγονός αυτό και αγωνίζεται συνεχώς να διευρύνει τους ορίζοντες των φοιτητών του, ανοίγοντάς διεξόδους στη γνώση, στην έρευνα, στην επιστημονική πρωτοπορία και στο μέλλον, στο οποίο άλλωστε ανήκουν.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας με το ερευνητικό Κέντρο CERN, το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, διοργανώνει την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, επιστημονική ημερίδα στην Τρίπολη, στο Αμφιθέατρο του κτηρίου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, και έχει την τιμή να προσκαλέσει όλους όσους ενδιαφέρονται. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12:00, και στη διάρκειά της θα μιλήσουν:

• Ο Δρ. Εμμανουήλ Τσεσμελής από το Γραφείο Διεύθυνσης του CERN, με θέμα: «CERN - Μία πύλη προς την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία» • Η Ομότιμη Καθηγήτρια του ΕΜΠ και Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεοδώρα Παπαδοπούλου, με θέμα «Αναζήτηση Νέας Φυσικής στον Επιταχυντή LHC/CERN και Προοπτικές Συνεργασίας»

• Ο Δρ. Νεκτάριος Μπενέκος, Ερευνητής στο CERN και Επισκέπτης Καθηγητής στο University of Illinois at Urbana-Champaign, με θέμα: «Η σημασία της Πληροφορικής για τα πειράματα Φυσικής Υψηλών Ενεργειών»

• Οι φοιτήτριες του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

 Χριστίνα Σκαρπαθιωτάκη και Αγγελική Σπηλιωτοπούλου, οι οποίες θα μιλήσουν για την συμμετοχή τους στις ερευνητικές δραστηριότητες του Κέντρου. Θα ακολουθήσει ενημέρωση των φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας για την μελλοντική συνεργασία με το CERN, τις δυνατότητες και τις προοπτικές που διανοίγονται. Η εκδήλωση θα λήξει περί τις 14:30. Θα είναι τιμή για το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, η παρουσία όλων των ενδιαφερομένων για τις ακαδημαϊκές συνεργασίες του Τμήματος και τις προοπτικές των φοιτητών του. Πηγή....www.alfavita.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός