Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

4 Νοεμβρίου 2013

Τώρα μπορείς να επισκεφθείς κι εσύ το CERN (μέσω του Google Street View)


Για το CERN, το μεγαλύτερο εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, που βρίσκεται στα προάστια της Γενεύης, έχεις διαβάσει πολλά.


Μερικοί από τους κορυφαίους φυσικούς στον κόσμο βρίσκονται εκεί και με τη βοήθεια προηγμένων επιταχυντών σωματιδίων, θέλουν να καταφέρουν να λύσουν πολύπλοκα επιστημονικά ερωτήματα που απασχολούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια την ανθρωπότητα, σχεδόν από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής μας.

Το εργαστήριο του CERN άνοιξε, λοιπόν, τις "πόρτες" των εγκαταστάσεών του στο Google Street View κι έτσι μπορείς κι εσύ να πραγματοποιήσεις μία (έστω εικονική) ξενάγηση και να πάρεις μία γεύση από τα εργαστήρια, τα κέντρα ελέγχου και τηις πολλές υπόγειες σήραγγες που "στεγάζουν" τα εντυπωσιακά πειράματα. Θα βρεις ακόμη πανοραμικές εικόνες από τέσσερα πειράματα, τα Alice, Atlas, CMS και τον περίφημο επιταχυντή Large Hadron Collider (LHC).


Είσαι έτοιμος;





Πηγή... www.digitallife.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός