Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

6 Σεπτεμβρίου 2014

Καλός δεν σημαίνει και χαζός!



Πολλές φορές συναντάμε ανθρώπους που είναι τόσο καλοί που υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να μην είναι αληθινοί, ότι κάτι κρύβουν και ότι η καλοσύνη τους είναι προσποιητή.



Κι όμως υπάρχουν καλοί άνθρωποι δίπλα μας που απ’ την καλοσύνη τους κάνουν κακό στον εαυτό τους γιατί το βάζουν πάντα σε δεύτερη μοίρα… Μήπως είσαστε κι εσείς ένας απ’ αυτούς; Μήπως θέλετε να αλλάξετε το προφίλ σας και να γίνετε πιο σκληρός γιατί νιώθετε ότι οι άλλοι σας πατάνε; Μήπως βαρεθήκατε να τρέχετε όταν κάποιος ζητάει την βοήθεια σας; Μήπως τελικά υποφέρετε από «υπερβολική καλοσύνη»;

Και αν ναι, μπορείτε να κάνετε κάτι γι’ αυτό;

• Κατ’ αρχήν να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.
Ας το πάρετε απόφαση ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε απ’ την μία μέρα στην άλλη, ίσως και να μην θέλετε… Η καλοσύνη είναι σίγουρα ένας τρόπος ζωής, μία απόφαση που πήρατε ασυνείδητα όταν ήσασταν μικροί ακόμη… και το περιβάλλον σας ενίσχυσε με τον έναν ή άλλο τρόπο αυτή σας την απόφαση. Οπότε σας χαρακτηρίζει και τα προσωπικά χαρακτηριστικά δεν αλλάζουν απ’ την μία στιγμή στην άλλη. Εν κατακλείδι ας μάθετε να ζείτε με την καλοσύνη σας! Τόσα χρόνια την έχετε, συνεπώς μάλλον είναι μέρος της ζωής σας πια. Αν δεν ήταν, δεν θα την είχατε υιοθετήσει.


• Μάθετε πότε να αποχωρείτε.
Ένα μεγάλο πρόβλημα για τους καλοσυνάτους ανθρώπους είναι ότι νιώθουν άσχημα μέσα σε ένα καυγά ή σε μία διαφωνία. Είναι κάτι αναμενόμενο για αυτούς γιατί δεν έχουν συνηθίσει να έρχονται σε συγκρούσεις γιατί τους είναι δυσάρεστες. Όμως πολλές φορές οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτες και πρέπει να τις αντιμετωπίσουν, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το δίκιο τους. Τι μπορούν να κάνουν όμως; Κατ’ αρχήν να μην εγκαταλείψουν τις απόψεις τους επειδή ακριβώς έχουν δίκιο και δεν πρέπει να το χάσουν. Διεκδίκηση… αυτό είναι το κλειδί στην προκειμένη περίπτωση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διεκδικήσει κανείς το δίκιο του, όχι μόνο οι φωνές και οι φασαρίες. Αν μείνουμε στα γεγονότα και τα περιγράψουμε έτσι ώστε να καταλάβει ο άλλος πόσο έχουμε πληγωθεί από μία κατάσταση, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κερδίσουμε την μάχη… Αν πάλι δεν συμβεί αυτό, ας αποφασίσουμε να αποχωρήσουμε. Είναι καλύτερα να αποχωρήσει κανείς, απ’ το να εμπλακεί σε έναν καυγά ψυχοφθόρο χωρίς κανένα αποτέλεσμα παρά μόνο κακή ψυχική κατάσταση.


• Μην χαρίζετε τις ευκαιρίες!
Εντάξει, το καταλάβαμε… είστε ένας καλός άνθρωπος… αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει συνέχεια να γυρίζετε και το άλλο μάγουλο όταν κάποιος σας χτυπάει! Αυτό δεν είναι καλοσύνη αλλά ηττοπάθεια! Δώστε μία ευκαιρία σε κάποιον που αναγνωρίζει το λάθος του και ότι σας αδίκησε… του αξίζει αφού ζήτησε συγνώμη. Αλλά αν επαναλάβει το ίδιο λάθος και ξαναζητήσει συγνώμη, τότε υποψιαστείτε ότι μπορεί και να μην το εννοεί αλλά ότι δοκιμάζει τα όρια σας… Όσο εσείς του επιτρέπετε να σας αδικεί, αυτός θα το κάνει. Σταματήστε λοιπόν και αποχωρήστε απ’ την σχέση, φιλική ή ερωτική, γιατί οδηγεί σίγουρα στην απογοήτευση και στην εκμετάλλευση. Δεν χρειάζεται να φύγετε με θυμό και ενοχές από μία κατάσταση…ούτε να αδικήσετε τον εαυτό σας, αποχωρήστε όσο είναι νωρίς. Είπαμε ο καλός δεν είναι και χαζός… ας είστε λοιπόν καλός και έξυπνος!
Έγραψε.......




Πηγή
www.olakala.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός