Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ακολουθώντας τέσσερις απλές αλλά εξαιρετικά χρήσιμες οδηγίες, μπορείτε μόνοι σας να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του υπολογιστή σας ...
-
Την αλήθεια για ό,τι έχει συμβεί ανάμεσα στο...
-
Φωτογραφίες από τα «κρεμαστά» μοναστήρια του κόσμου, ανάμεσά τους και τα Μετέωρα Όταν θέλει κάποιος να προσευχηθεί βοηθά να βρει ένα μ...
-
Όταν οι αρχιτέκτονες έχουν κέφια δημιουργούν κτίρια αριστουργήματα. Πάρε μια γεύση…
-
Ξεχάστε την ιστορία με την επίσκεψη της κοκκινοσκουφίτσας στη γιαγιά και τον κακό λύκο. Οι διάσημες star έχουν κάνει ανατροπή στο σενάριο κ...
-
Για να παρακολουθήσει κάποιος τα ελληνοτουρκικά,ένα γλωσσάρι διπλωματικών και στρατιωτικών όρων είναι απαραίτητο.Το αλφαβητάρι που ακολ...
-
Γιατί οι γυναίκες τρίβουν τα μάτια τους όταν ξυπνάνε το πρωί; Γιατί δεν έχουν @...ίδια. -Μαμά σήμερα που έκλεισα τα 16 μπορώ να φορέσω σ...
-
Κι όμως υπάρχουν…. ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ… ΠΑΠΑΛΑ....... ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΔΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ..
-
Το πιο δύσκολο κομμάτι στο να κάνεις υγιεινή διατροφή είναι να επιλέγεις σωστά εκείνα τα τρόφιμα που θα βάλεις στο πιάτο σου. Ωστόσο,...
Blog Archive
- 2017 (5)
- 2016 (33)
- 2015 (134)
- 2014 (406)
- 2013 (498)
- 2012 (1379)
-
2011
(2053)
- Δεκεμβρίου(184)
- Νοεμβρίου(187)
- Οκτωβρίου(235)
-
Σεπτεμβρίου(214)
- Δες πως μπορείς να μάθεις ποια προσωπικά δεδομένα...
- Πότε έγινε η πρώτη τηλεφωνική κλήση από κινητό στη...
- Ένα χάπι την ημέρα, κάνει το μεθύσι πέρα!
- Kivanc Tatlitug: ο «Τούρκος Brad Pitt» αποκαλύπτεται!
- Κολυμπώντας στο χείλος του καταράκτη!
- Γιατί ο Zuckerberg σκοτώνει ο ίδιος τα ζώα όταν πρ...
- Μερικά από τα πιο παράξενα - ασυνήθιστα σπίτια !!!
- Η Κίνα πάει στο διάστημα !
- Ακίνητα: Απίστευτο SMS για το έκτακτο τέλος
- Πλήρης σύνταξη στα 65 και μειωμένη στα 60 για όλους!
- Από 1η Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τα αυθαίρετα
- Το Facebook ξέρει τα πάντα για εσάς!
- ¨Ενα πολύ συγκινητικό video...
- 7 είδη φοιτητών που θα συναντήσεις στο Πανεπιστήμιο !
- H Μις Ρόμα έβαλε… γκολ στη Γιουβέντους!
- Capoeira | H "χορευτική" πολέμική τέχνη μου μαγεύει!
- '' Μάικλ Τζάκσον '' «Τον σκότωσε η εμπιστοσύνη σ...
- Μέτρα από το facebook μετά τον σάλο για το απόρρητο
- Δύο πολύ άτακτες και πονηρές μαιμούδες [VID]
- Δε θέλει να τη βλέπει μπροστά του
- Ψηφίστικε ο ωραιότερος άντρας της Ελλάδας !!!
- Ισραήλ προς Κύπρο: Δώστε μας αεροδρόμιο και εξασφ...
- Η διαδικασία γονιμοποίησης & εγκυμοσύνης σε συγκλο...
- Δείτε τι σώματα είχαν αυτές οι γυναικάρες πριν κάν...
- Aπίθανη δουλειά απο σπάνιες και παράξενες φωτογραφ...
- Έχεις...το "πακέτο"??? 10 χαρακτηριστικά που θα σε...
- Το 2015 σε λειτουργία το μετρό Θεσσαλονίκης!
- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το νέο κατάστημα ...
- Για ΑΤΜ νερού έχετε ξανακούσει;
- Βαρκελώνη: Εν μέσω χιλιάδων «ολέ!» η τελευταία ταυ...
- ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΟΥ 2011 !
- Ποιοί «φίλοι» στο Facebook μας ελκύουν ερωτικά !
- Όλα όσα οι πιλότοι θα ήθελαν να ξέρουμε!
- 10 κακίες των γυναικών για τους άντρ
- Μεξικό: Δύο χρήστες του Facebook νεκροί από τη μαφ...
- Πώς άλλαξε η γυναίκα στο πέρασμα των αιώνων, δείτε...
- Το πιο ερωτικό σαββατοκύριακο είναι πράγματι στη ...
- ΔΕΙΤΕ: Προϊόντα που κάνουν τη ζωή πιο στυλάτη
- ΔΕΙΤΕ: Τέχνη σε τριχωτές πλάτες... ΑΗΔΙΑ
- Πώς να αποκτήσετε το καινούργιο timeline του Faceb...
- "Μύθος" οι ευεργετικές ικανότητες του κρασιού!
- Τα 10 πράγματα που οι άντρες εύχονται να ήξεραν οι...
- Χάρης Ρώμας: «Συνέχεια του "Κωνσταντίνου και Ελένης"?
- ''Πειρασμός'' Η υπόθεση της Τουρκικής σειράς που ...
- Δείτε πως θα γίνει το σπιτι σας αν το βάψετε με τα...
- Ποια εταιρεία πληροφορικής είναι πιο πλούσια από τ...
- Για να ξε-μεθύσετε πιο γρήγορα!
- Μπορείτε να βρείτε τι έχει πάνω στον κορμό του αυτ...
- Λεκέδες στα δόντια. Μια φυσική συνταγή λεύκανσης τ...
- Ποια τραγουδίστρια είπε?Δεν έχω άλλα για φόρους ! ...
- "Πειρασμός" Δείτε το τελευταίο επεισόδιο με ελληνι...
- Τουρκικές "γεωτρήσεις": "Σκυλί που γαβγίζει..." δε...
- Τα αμύγδαλα «μπλοκάρουν» τις θερμίδες και σταματού...
- Έλλειψη εμπιστοσύνης | Συντριπτικός παράγοντας δι...
- Φεύγουν οι γιατροί μας στο εξωτερικό !
- Θρασκιά-Σαμοΐλης ενώνουν τις δυνάμεις τους
- Η Άγκυρα με 4 ερευνητικά πλοία δοκιμάζει την υπο...
- Δίαιτα μόνο για... άνδρες
- Μάθετε για τις ριζικές αλλαγές στο Facebook [βίντεο]
- Απίστευτα SMS που κυκλοφορούν.
- Πως να χωρίσεις την γκόμενα .. με τρόπο..!
- Απίστευτες φωτογραφίες με και χωρίς μακιγιάζ!!
- Τα εσώρουχα που καίνε λίπος είναι πραγματικότητα !!!
- Άνεργος στην Ελλάδα,αλλά «χρυσός» για το Facebook!
- ΕΚΤΑΚΤΟ: Αγέλες υποβρυχίων βγάζει στο Αιγαίο η Του...
- Η Ελληνίδα ρεπόρτερ με τη μαντήλα, που καθήλωσε 60...
- Ποιος πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;
- Πώς αντιδρά κάθε ζώδιο στην απιστία;
- Στις 4 Οκτωβρίου η αποκάλυψη του iPhone5
- Σταματούν τις καταλήψεις ! Ανοίγουν τα ΑΕΙ, κλείνο...
- Άννα Βίσση: αποκαλύπτει ότι έχει δεύτερο παιδί!
- Σ.Λαβρόφ: "Ρωσική στρατιωτική και πολιτική "ασπίδα...
- (Ανέκδοτο )Τρεις μπογιατζήδες στον παράδεισο !
- Σταματούν τις καταλήψεις οι φοιτητές για να σωθεί ...
- Μετά το σεξ: ατάκες που λέει κάθε ζώδιο
- Ένα εστιατόριο στη μέση της θάλασσας
- Δείτε πως ήταν όταν ξεκίνησαν Facebook και Twitter...
- Η Rihanna είναι σούπερ (σέξι) σταρ!
- Εντάξει! Ο τύπος είναι θεότρελος! [video]
- Σιδεράκια τέλος: "αόρατη" ορθοδοντική για κάθε ηλικία
- Προετοιμαστείτε για τη συνέντευξη εξεύρεσης εργασί...
- 5+1 συμβουλές για τεμπέληδες εργαζόμενους!!!
- Εκπληκτικές φωτογραφίες ηφαιστείων από το διάστημα...
- 10 συμβουλές οικονομίας για φοιτητές...
- Πώς θα γλιτώσετε το χαράτσι για το ακίνητό σας!!
- Άγρια ζώα και γυμνά μοντέλα σε εξαιρετική απόδοση ...
- Πως θα συντηρήσουμε τα λουλούδια του βάζου μας ?
- Ανέκδοτο | Μια ξένη γλώσσα χρειάζεται...
- Σκάβουν ξανά για το θησαυρό του Αλή Πασά στα ...Τρ...
- "Κυριλέ" πληκτρολόγια...
- Αυτή η λίστα μπορεί να «κάψει» τον υπολογιστή σας....
- Τα πιο περίεργα αεροδρόμια στον κόσμο
- Nέα λειτουργία τύπου "follow" για το Facebook
- Στο επιτελείο του Ισραήλ με (UAV) βλέπουν live εικ...
- ΒΙΝΤΕΟ: Τί προσέχουν οι γυναίκες πάνω σε έναν άνδρα;
- Ένας όμορφος κόσμος......ο κόσμος μας !!!
- Όσοι ξυπνάνε πρωί είναι υγιείς και πιο αδύνατοι!
- Μένω μόνος μου, τι να μαγειρέψω ?
- Χαμός στη χθεσινή πρεμιέρα του Σάκη Ρουβά στη Θεσσ...
- Τζένη Βάνου – Αναγκάστηκε να βάλει “λουκέτο” στο μ...
- Αυγούστου(132)
- Ιουλίου(130)
- Ιουνίου(98)
- Μαΐου(105)
- Απριλίου(121)
- Μαρτίου(166)
- Φεβρουαρίου(222)
- Ιανουαρίου(259)
- 2010 (567)
Γίνε αναγνώστης μας!
6 Σεπτεμβρίου 2011
Σε έξι μήνες το πρώτο τεχνητό χάμπουργκερ!
4:01 μ.μ. | Αναρτήθηκε από
Giorgio |
Επεξεργασία ανάρτησης
Αυξάνονται σιγά-σιγά οι επιλογές των φανατικών οπαδών των χάμπουργκερ, αν και θα πρέπει να είναι πολύ πλούσιοι - στην αρχή τουλάχιστον. Τεχνητό κρέας, που έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο, χωρίς να χρειαστεί να έχει σφαχτεί προηγουμένως κανένα ζώο, αναμένεται να είναι έτοιμο για κατανάλωση μέσα στο επόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με τους Ολλανδούς επιστήμονες που ασχολούνται με το θέμα.
Το πρώτο τεχνητό «μπέργκερ» θα κοστίζει γύρω στα 230.000 ευρώ. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Ποστ, χρησιμοποιούν χιλιάδες βλαστικά κύτταρα ζώων για να δημιουργήσουν ολόκληρα κομμάτια τεχνητού (εργαστηριακού) κρέατος, που θα μπορούσε και ονομαστεί «κρέας του σωλήνα», κατ' αναλογία με τα «παιδιά του σωλήνα».
Τα βλαστοκύτταρα των ζωικών κυττάρων πολλαπλασιάζονται σε ελεγχόμενες συνθήκες στο εργαστήριο και παράγουν τμήματα μυϊκού ιστού, τον οποίο μετά μπορεί να μεταχειριστεί κανείς σαν κομμάτι κρέατος που προέρχεται από κανονικό ζώο.
Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με το «New Scientist» και τη βρετανική «Τέλεγκραφ», οι ερευνητές έχουν προχωρήσει τους πειραματισμούς τους με κύτταρα χοίρων και σε ένα εξάμηνο πιστεύουν ότι θα έχουν έτοιμο το πρώτο «χοιρινό του σωλήνα». Σε ένα χρόνο, αναμένεται να έχει γίνει το ίδιο με μοσχαρίσιο κρέας, ενώ θα ακολουθήσουν πειράματα με άλλου τύπου κρέας (κύτταρα από αρνί, κοτόπουλο κ.α.).
Η προοπτική ενός τέτοιου κρέατος δημιουργεί σωρεία διλημμάτων και προκλήσεων σε όλο το φάσμα της οικονομίας και της κοινωνίας. Από την μία, ο αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός πασχίζει να βρει τα αναγκαία τρόφιμα για τη συντήρησή του, ενώ επίσης αυξάνεται διεθνώς η αντίδραση όσων (ζωόφιλων, φυτοφάγων κ.α.) που αντιδρούν στις μαζικές σφαγές των ζώων της κτηνοτροφίας και στις «βιομηχανικές» συνθήκες διαβίωσής τους μέχρι να καταλήξουν στο σφαγείο. Από την άλλη, ανακύπτουν πάμπολλα θέματα, όπως αν το εργαστηριακό κρέας θα είναι ασφαλές για την υγεία και το περιβάλλον, ποιες επιπτώσεις θα έχει η τυχόν παραγωγή του σε ευρεία κλίμακα σε μια σωρεία οικονομικών φορέων (κτηνοτρόφους, κρεοπώλες, έμπορους κλπ.), ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι καταναλωτές θα θέλουν τελικά να φάνε το «κρέας του σωλήνα», αν όντως κάποτε τους προσφερθεί στο πιάτο.
Ο καθηγητής Ποστ διευκρίνισε ότι ακόμα η τεχνική δεν είναι ώριμη για μαζική παραγωγή, όμως εκτίμησε ότι, όταν διασφαλιστεί οριστικά πως το εργαστηριακό κρέας είναι αρκούντως νόστιμο και ασφαλές για κατανάλωση από τους ανθρώπους, τότε οι σχετικές γραμμές παραγωγής νέων μονάδων κρέατος θα μπορούσαν να στηθούν γρήγορα και φθηνά. Προς το παρόν, οι λωρίδες του παραγόμενου εργαστηριακού κρέατος έχουν μήκος δυόμιση εκατοστών και πλάτος λιγότερο από ένα. Η όψη τους είναι μάλλον γκρι και μουλιασμένη, όμως οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν τελικά να τους δώσουν όμοια όψη με αυτή του φυσικού κρέατος. Για να δημιουργηθεί (ή μάλλον για να καλλιεργηθεί) ο τεχνητός ιστός, τα χοιρινά βλαστικά κύτταρα τρέφονται με ορρό που έχει ληφθεί από έμβρυο αλόγου. Όταν ο ιστός μεγαλώνει, προσαρτάται σε «βέλκρο» και τεντώνεται για να μιμηθεί τον τρόπο που οι φυσικοί μύες των ζώων μεγαλώνουν, παρόλα αυτά ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατό η εξωτερική εμφάνισή του να μοιάζει με πραγματικό χοιρινό κρέας.
Για να βελτιωθεί το χρώμα του και να γίνει πιο κόκκινο, οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους να αυξήσουν την μυοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη που μεταφέρει σίδηρο στους ιστούς και η οποία στο τεχνητό κρέας υπάρχει σε πολύ μικρές ποσότητες, αντίθετα με το φυσικό. Προς το παρόν, εξάλλου, είναι άγνωστη η γεύση του τεχνητού κρέατος, επειδή -λόγω αυστηρών περιορισμών- απαγορεύεται οποιοσδήποτε να καταναλώσει εργαστηριακό ιστό που έχει καλλιεργηθεί με διατροφικά υλικά από ζώα (όπως ο ορρός αλόγου εν προκειμένω). Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ ελπίζουν να ξεπεράσουν τη δυσκολία, παράγοντας μια καθαρά συνθετική τροφή που θα παρέχει στα βλαστικά κύτταρα του κρέατος τα αναγκαία θρεπτικά υλικά.
Αν οι επιστήμονες τελικά καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα εδώδιμο και αβλαβές προϊόν, δεν αποκλείεται η τεχνική να αξιοποιηθεί για να παραχθεί κρέας προερχόμενο από κύτταρα σπάνιων ή επαπειλούμενων ειδών (για παράδειγμα, σκεφτείτε, αν αντέχετε, ένα «πάντα-μπέργκερ!»). Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι η κατανάλωση κρέατος διεθνώς θα έχει διπλασιαστεί έως το 2050, ενώ το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των ζωοτροφών είναι πιθανό να έχει αυξήσει την τιμή των προϊόντων κρέατος στο μεταξύ. Παρά τις ποικίλες επιφυλάξεις (αν όχι τις αντιδράσεις) για τις έρευνες του, ο καθηγητής Ποστ δηλώνει βέβαιος ότι το εργαστηριακό κρέας θα αποτελέσει την μοναδική ρεαλιστική λύση στο μέλλον και μάλιστα στο κοντινό. «Δεν βλέπω με ποιο τρόπο μπορούμε να βασιστούμε μόνο στην παλιά κτηνοτροφία κατά τις επόμενες δεκαετίες. Το «κρέας του σωλήνα» θα αποτελέσει την μόνη επιλογή που θα έχει απομείνει», όπως είπε.
www.protothema.gr
Το πρώτο τεχνητό «μπέργκερ» θα κοστίζει γύρω στα 230.000 ευρώ. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Ποστ, χρησιμοποιούν χιλιάδες βλαστικά κύτταρα ζώων για να δημιουργήσουν ολόκληρα κομμάτια τεχνητού (εργαστηριακού) κρέατος, που θα μπορούσε και ονομαστεί «κρέας του σωλήνα», κατ' αναλογία με τα «παιδιά του σωλήνα».
Τα βλαστοκύτταρα των ζωικών κυττάρων πολλαπλασιάζονται σε ελεγχόμενες συνθήκες στο εργαστήριο και παράγουν τμήματα μυϊκού ιστού, τον οποίο μετά μπορεί να μεταχειριστεί κανείς σαν κομμάτι κρέατος που προέρχεται από κανονικό ζώο.
Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με το «New Scientist» και τη βρετανική «Τέλεγκραφ», οι ερευνητές έχουν προχωρήσει τους πειραματισμούς τους με κύτταρα χοίρων και σε ένα εξάμηνο πιστεύουν ότι θα έχουν έτοιμο το πρώτο «χοιρινό του σωλήνα». Σε ένα χρόνο, αναμένεται να έχει γίνει το ίδιο με μοσχαρίσιο κρέας, ενώ θα ακολουθήσουν πειράματα με άλλου τύπου κρέας (κύτταρα από αρνί, κοτόπουλο κ.α.).
Η προοπτική ενός τέτοιου κρέατος δημιουργεί σωρεία διλημμάτων και προκλήσεων σε όλο το φάσμα της οικονομίας και της κοινωνίας. Από την μία, ο αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός πασχίζει να βρει τα αναγκαία τρόφιμα για τη συντήρησή του, ενώ επίσης αυξάνεται διεθνώς η αντίδραση όσων (ζωόφιλων, φυτοφάγων κ.α.) που αντιδρούν στις μαζικές σφαγές των ζώων της κτηνοτροφίας και στις «βιομηχανικές» συνθήκες διαβίωσής τους μέχρι να καταλήξουν στο σφαγείο. Από την άλλη, ανακύπτουν πάμπολλα θέματα, όπως αν το εργαστηριακό κρέας θα είναι ασφαλές για την υγεία και το περιβάλλον, ποιες επιπτώσεις θα έχει η τυχόν παραγωγή του σε ευρεία κλίμακα σε μια σωρεία οικονομικών φορέων (κτηνοτρόφους, κρεοπώλες, έμπορους κλπ.), ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι καταναλωτές θα θέλουν τελικά να φάνε το «κρέας του σωλήνα», αν όντως κάποτε τους προσφερθεί στο πιάτο.
Ο καθηγητής Ποστ διευκρίνισε ότι ακόμα η τεχνική δεν είναι ώριμη για μαζική παραγωγή, όμως εκτίμησε ότι, όταν διασφαλιστεί οριστικά πως το εργαστηριακό κρέας είναι αρκούντως νόστιμο και ασφαλές για κατανάλωση από τους ανθρώπους, τότε οι σχετικές γραμμές παραγωγής νέων μονάδων κρέατος θα μπορούσαν να στηθούν γρήγορα και φθηνά. Προς το παρόν, οι λωρίδες του παραγόμενου εργαστηριακού κρέατος έχουν μήκος δυόμιση εκατοστών και πλάτος λιγότερο από ένα. Η όψη τους είναι μάλλον γκρι και μουλιασμένη, όμως οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν τελικά να τους δώσουν όμοια όψη με αυτή του φυσικού κρέατος. Για να δημιουργηθεί (ή μάλλον για να καλλιεργηθεί) ο τεχνητός ιστός, τα χοιρινά βλαστικά κύτταρα τρέφονται με ορρό που έχει ληφθεί από έμβρυο αλόγου. Όταν ο ιστός μεγαλώνει, προσαρτάται σε «βέλκρο» και τεντώνεται για να μιμηθεί τον τρόπο που οι φυσικοί μύες των ζώων μεγαλώνουν, παρόλα αυτά ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατό η εξωτερική εμφάνισή του να μοιάζει με πραγματικό χοιρινό κρέας.
Για να βελτιωθεί το χρώμα του και να γίνει πιο κόκκινο, οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους να αυξήσουν την μυοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη που μεταφέρει σίδηρο στους ιστούς και η οποία στο τεχνητό κρέας υπάρχει σε πολύ μικρές ποσότητες, αντίθετα με το φυσικό. Προς το παρόν, εξάλλου, είναι άγνωστη η γεύση του τεχνητού κρέατος, επειδή -λόγω αυστηρών περιορισμών- απαγορεύεται οποιοσδήποτε να καταναλώσει εργαστηριακό ιστό που έχει καλλιεργηθεί με διατροφικά υλικά από ζώα (όπως ο ορρός αλόγου εν προκειμένω). Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ ελπίζουν να ξεπεράσουν τη δυσκολία, παράγοντας μια καθαρά συνθετική τροφή που θα παρέχει στα βλαστικά κύτταρα του κρέατος τα αναγκαία θρεπτικά υλικά.
Αν οι επιστήμονες τελικά καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα εδώδιμο και αβλαβές προϊόν, δεν αποκλείεται η τεχνική να αξιοποιηθεί για να παραχθεί κρέας προερχόμενο από κύτταρα σπάνιων ή επαπειλούμενων ειδών (για παράδειγμα, σκεφτείτε, αν αντέχετε, ένα «πάντα-μπέργκερ!»). Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι η κατανάλωση κρέατος διεθνώς θα έχει διπλασιαστεί έως το 2050, ενώ το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των ζωοτροφών είναι πιθανό να έχει αυξήσει την τιμή των προϊόντων κρέατος στο μεταξύ. Παρά τις ποικίλες επιφυλάξεις (αν όχι τις αντιδράσεις) για τις έρευνες του, ο καθηγητής Ποστ δηλώνει βέβαιος ότι το εργαστηριακό κρέας θα αποτελέσει την μοναδική ρεαλιστική λύση στο μέλλον και μάλιστα στο κοντινό. «Δεν βλέπω με ποιο τρόπο μπορούμε να βασιστούμε μόνο στην παλιά κτηνοτροφία κατά τις επόμενες δεκαετίες. Το «κρέας του σωλήνα» θα αποτελέσει την μόνη επιλογή που θα έχει απομείνει», όπως είπε.
www.protothema.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
adsense
Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου