Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

29 Μαρτίου 2015

Ο Λούμπιτς πίεζε τον κυβερνήτη να βγει από το κόκπιτ..!

Νέα στοιχεία για την τραγωδία..!
Του έλεγε να πάει στην τουαλέτα ώστε να μείνει μόνος και να θέσει σε εφαρμογή το φονικό του σχέδιοΝέα στοιχεία για την αεροπορική τραγωδία της Germanwings που συγκλονίζει τον κόσμο δόθηκαν στη δημοσιότητα.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, ο 28χρονος πιλότος-δολοφόνος, Αντρέας Λούμπιτς, πίεζε τον κυβερνήτη Πάτρικ Σοντενχάιμερ να βγει από το κόκπιτ ώστε να θέσει σε εφαρμογή το φονικό του πλάνο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα που μεταφέρει τις συνομιλίες των δύο ανδρών στο πιλοτήριο, όπως αυτές καταγράφηκαν από το μαύρο κουτί, ο Λούμπιτς έλεγε επανειλημμένως στον κυβερνήτη να εξέλθει του πιλοτηρίου.

Μάλιστα, του είπε πως πρέπει να πάει στην τουαλέτα μια και ο Σοντενχάιμερ λίγη ώρα από την απογείωση είπε πως δεν είχε προλάβει να την επισκεφτεί πριν αναχωρήσουν από την Βαρκελώνη.
Όταν τελικά ο κυβερνήτης βγήκε από το χώρο, ο Λούμπιτς χειροκίνητα κλείδωσε την πόρτα και άλλαξε τις ρυθμίσεις του αυτόματου πιλότου από 38.000 πόδια στα 100 πόδια.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild, νωρίτερα στις 10.27 το αεροπλάνο φτάνει στο προκαθορισμένο ύψος της πορείας του και ο κυβερνήτης ζητά από τον Λούμπιτς να ετοιμάσει τις διαδικασίες προσγείωσης στο Ντίσελντορφ.

Ο συγκυβερνήτης του απαντά λακωνικά: «Ελπίζω» και «Θα δούμε». Αμέσως μετά, ο Λούμπιτς του λέει ότι «τώρα» μπορεί να πάει στην τουαλέτα. Περνούν δύο λεπτά και ο κυβερνήτης λέει στον συγκυβερνήτη του να αναλάβει τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Στη συνέχεια, ακούγεται ο ήχος που κάνει το κάθισμα του κυβερνήτη ενώ αυτός σηκώνεται και μια πόρτα που κλείνει: Ο Πάτρικ Σοντεχάιμερ έχει βγει από το πιλοτήριο και ο Αντρέας Λούμπιτς βρίσκεται μόνος. Στις 10.29 «το αεροσκάφος αρχίζει να χάνει ύψος», γράφει η Bild.

Στις 10.32 οι Γάλλοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσπαθούν να επικοινωνήσουν, μάταια, με το Airbus. Περίπου την ίδια ώρα στο αεροπλάνο σημαίνει ένας συναγερμός.

Λίγο μετά ακούγεται ένας «δυνατός κρότος», σαν κάποιος να προσπαθεί να μπει στο πιλοτήριο. «Για όνομα του Θεού, άνοιξε την πόρτα», παρακαλά ο κυβερνήτης. ενώ κάποιοι επιβάτες αρχίζουν να ουρλιάζουν.


Ταυτοποιήθηκε η σορός του Λούμπιτς


Την ίδια στιγμή, η σορός του συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus 320 της εταιρείας Germanwings, βρέθηκε το Σάββατο διαμελισμένη, στην περιοχή της συντριβής του αεροπλάνου, στις γαλλικές Άλπεις.

Όπως μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές εντόπισαν τη σορό του 28χρονου Αντρέας Λούμπιτς η οποία και αναγνωρίστηκε με τη μέθοδο του DNA.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μόνο ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι στο σπίτι του Γερμανού συγκυβερνήτη -που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την αεροπορική τραγωδία στις Άλπεις- η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε «μια μεγάλη ποσότητα φαρμάκων» που προορίζονται για την αντιμετώπιση και θεραπεία ψυχοσωματικών διαταραχών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag, κατά τη διάρκεια των ερευνών στο διαμέρισμα του νεαρού στο Ντίσελντορφ, οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν «μεγάλο αριθμό φαρμάκων για την αντιμετώπιση ψυχοσωματικών νόσων».


Αντιμετώπιζε και προβλήματα όρασης!

Και ενώ νέες πληροφορίες για τη ζωή του συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους βλέπουν ώρα με την ώρα το «φως» της δημοσιότητας, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά αναφορικά με το πώς η γερμανική εταιρεία επέτρεπε στον 28χρονο Γερμανό να πιλοτάρει, έγινε γνωστό ότι αντιμετώπιζε και προβλήματα όρασης!

Πηγές που έχουν «πολύ καλή πληροφόρηση» από τις έρευνες που διεξάγονται για τον Αντρέας Λούμπιτς ανέφεραν το Σάββατο στους «New York Times» ότι είχε προβλήματα με την όρασή του.

Κι όμως, ο συγκυβερνήτης που θεωρείται υπεύθυνος για την αεροπορική τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις ακολουθούσε το τελευταίο διάστημα θεραπεία για τα προβλήματα όρασης που αντιμετώπιζε και τα οποία -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- θα μπορούσαν να είχαν επηρεάσει σοβαρά τις ικανότητές του να πιλοτάρει, ενώ έθεταν σε κίνδυνο την καριέρα του.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις έρευνες δήλωσαν ότι τα προβλήματα αυτά «θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί από ψυχοσωματικά αίτια».










 Πηγή.. www.protothema.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός