Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

25 Μαρτίου 2015

Αϊνστάιν ήταν άριστος και οχι μέτριος μαθητής..! Αυτό είναι το απολυτήριό του (photo)

 Οι μύθοι υπάρχουν για να καταρρίπτονται, ειδικά όταν έρχονται στοιχεία στην επιφάνεια που βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Έτσι συμβαίνει, λοιπόν, και με το μύθο ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ήταν ένας μέτριος μαθητής στο σχολείο, καθώς το απολυτήριό του αποδεικνύει το αντίθετο.Το πολύτιμο αυτό έγγραφο εκδόθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1896 από το Καντόν Αργκώ. Σύμφωνα με το ελβετικό σύστημα βαθμολόγησης, η βαθμολογική κλίμακα ήταν από το 1 μέχρι το 6 (με άριστα το 6 φυσικά). Ο Αϊνστάιν φοίτησε σε ελβετικό σχολείο κι όχι σε γερμανικό, όπου το άριστα ήταν το 1 και ο χειρότερος βαθμός το 6, όπως πιστεύουν όσοι ισχυρίζονται πως ήταν χαμηλής απόδοσης μαθητής .

Ο χαμηλότερός του βαθμός ήταν στα Γαλλικά, όπου αξιολογήθηκε με… τη βάση. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε, πολλά χρόνια αργότερα, να δώσει μια ιστορική διάλεξη σε αυτήν τη γλώσσα.

Παρόλο που θα ήταν πολύ όμορφη ανατροπή ο Άλμπερτ να υπήρξε μετριότητα ως μαθητής, αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα:

Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία: 5
Γαλλικά: 3
Αγγλικά: -
Ιταλικά: 5
Ιστορία: 6
Γεωγραφία: 4
Άλγεβρα: 6
Γεωμετρία: 6
Περιγραφική Γεωμετρία: 6
Φυσική: 6
Χημεία: 5
Φυσική Ιστορία: 5
Καλλιτεχνικό Σχέδιο: 4
Τεχνικό Σχέδιο: 4

Όμως, υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα εξεχουσών προσωπικοτήτων της παγκόσμιας διανόησης που είναι γνωστό ότι στο σχολείο ήταν οι χειρότεροι μαθητές: Οι Γερμανοί Ρίχαρντ Βάγκνερ, ο μεγαλοφυής μουσικοσυνθέτης, οι συγγραφείς Βίλχελμ Μπους, Γκέρχαρτ Χάουπτμαν, ο χημικός Γιούστους Λήμπιχ, ο Αμερικανός μουσικοσυνθέτης Τζώρτζ Γκέρσουιν και ο Αυστριακός ποιητής Γκέοργκ Τράκλ, όχι μόνο δεν ήταν φωστήρες, αλλά ούτε καν στοιχειωδώς επιμελείς.

Ένας ακόμη αποτυχημένος μαθητής, ήταν ο Χένρυ Κίσσινγκερ που πήρε το βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη το 1973, όπως επίσης και ο Γερμανός Κάρλ φον Οσιέτσκυ, που αργότερα έγινε δημοσιογράφος, για να τιμηθεί το 1936 με το βραβείο Νόμπελ ειρήνης για το 1935.

Αυτό, λοιπόν, είναι το απολυτήριο του Αϊνστάιν:

apolitirio_einstein
Πηγή... www.fwnazw.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός