Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

2 Φεβρουαρίου 2014

30 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη στην Κύπρο για άσκηση "αναχαίτισης εισβολέα" στην ΑΟΖ


Κοινή στρατιωτική άσκηση με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου θα κάνουν 30 μαχητικά αεροσκάφη από το Ισραήλ, που πρόκειται να αφιχθούν στην Κύπρο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

 






Σύμφωνα πληροφορίες της κυπριακής ιστοσελίδας tothemaonline.com,που δημοσίευσε την είδηση,στόχος της άσκησης είναι η διαφύλαξη του τερματικού στο Βασιλικό, αλλά και γενικότερα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ( ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά την εδραίωση στρατηγικής συνεργασίας σε θέματα εκμετάλλευσης των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή, αλλά και της πρόσφατης υπογραφής του Μνημονίου συναντίληψης, μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, στους τομείς της ενέργειας και υδάτινων πόρων.

Η άσκηση θα περιλαμβάνει την εκτέλεση πραγματικού σεναρίου αναχαίτισης εισβολέα.

Η πραγματοποίηση της άσκησης κρίνεται ως επιβεβλημένη, μετά τα πρόσφατα γεγονότα που τορπίλισαν την ένταση στη Μεσόγειο, με την αποστολή του τουρκικού σεισμογραφικού «Barbaros» στην Κύπρο, το οποίο μάλιστα είχε πλησιάσει σε απόσταση 200 μέτρων τις Κυπριακές ακτές στην περιοχή Κάπαρη στο Παραλίμνι, σε μία προκλητική προφανώς προσπάθεια εκφοβισμού.

Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε αποστείλει στην περιοχή και την στρατιωτική φρεγάτα Gökçeada η οποία, όπως ανέφεραν τουρκικά δημοσιεύματα συνοδευόταν από δυο «ειδικά» υποβρύχια, με πρόφαση την διασφάλιση των ερευνών του ερευνητικού σκάφους «Barbaros».






Πηγή.. www.onalert.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός