Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

27 Δεκεμβρίου 2013

Ο εγκέφαλος των κοριτσιών ωριμάζει στα 10 και των αγοριών... στα 20...!

 Γιατί οι άνδρες βάζoυν στα 20 μυαλό..
 Αποδεικνύεται καθημερινά και όμως οι άνδρες αρνούνται να το παραδεχτούν. Ωστόσο, τα στοιχεία που έφερε στο φως μία νέα μελέτη, δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Οι γυναίκες ωριμάζουν πιο γρήγορα από τους άνδρες.
 Μάλιστα, σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου του Νιούκασλ, σε ηλικία μόλις 10 ετών, οι σκέψεις των κοριτσιών αρχίσουν να γίνονται ορθολογικές, σε αντίθεση με τους άνδρες που ωριμάζουν στα 20.

Οπως αναφέρει η Dailymail, καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος, οι περιττές συνδέσεις μεταξύ των κυττάρων αρχίζουν να χάνονται, αφήνοντας μια πιο αποτελεσματική μηχανή επεξεργασίας (εγκέφαλος).

Οι ερευνητές με τη βοήθεια μαγνητικών τομογραφιών μελέτησαν τους εγκεφάλους 121 ανθρώπων ηλικίας από 4 έως 40 ετών. Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Cerebral Cortex, έδειξαν πως η συγκεκριμένη διαδικασία για τα κορίτσια ξεκινούσε στην ηλικία των 10 ετών, ενώ στα αγόρια αργούσε... δέκα χρόνια ακόμη.

Εξηγώντας τη διαδικασία εξορθολογισμού του εγκεφάλου, ο Dr Marcus Kaiser ανέφερε: «Αυτό αποτελεί μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας της μάθησης. Ο εγκέφαλος στο σύνολό του εξακολουθεί να επεκτείνεται, αλλά χάνει συνδέσεις. Είναι σα να βρίσκεται κανείς σε ένα πάρτι, όπου όλοι γύρω του μιλούν, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να συγκεντρωθεί. Αν όμως κάποιες από τις φωνές "εξαφανιστούν", είναι πιο εύκολο να ακούσει. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον εγκέφαλο. Αν κάποιες συνδέσεις εκλείψουν, είναι πιο εύκολο να "κάνει τη δουλειά του"».


Πηγή:  iefimerida.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός