Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

20 Νοεμβρίου 2012

Αρχαία Ελληνικά στα σχολεία της Βρετανίας


Με Αρχαία Ελληνικά θα κάνουν την πρώτη επαφή τους με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι μαθητές στη Βρετανία.Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το νέο σχολικό πρόγραμμα, το οποίο θα ισχύσει από το 2014, ορίζει ότι οι μαθητές από την ηλικία των 7 ετών θα διδάσκονται την αρχαία ελληνική, νωρίτερα ακόμα και από τους Ελληνες. Το νέο μέτρο στήριξε από την αρχή ο σκιώδης υπουργός Παιδείας της Βρετανίας, Στίβεν Τουίγκ, ο οποίος πρότεινε την ένταξη της γλώσσας στη διδασκαλία ξένων γλωσσών τον Ιούνιο, όταν το νέο πρόγραμμα είχε τεθεί προς διαβούλευση.

Οι Βρετανοί μάλιστα είδαν με πολύ θετικό μάτι αυτή την πρόταση και οι αναγνώστες του «Guardian» σε ποσοστό 80% ψήφισαν υπέρ της μεταρρύθμισης και της ένταξης της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της χώρας υποστηρίζοντας ότι: «αποτελεί τις ρίζες του παγκόσμιου πολιτισμού». Ηδη από το 2010 το πρόγραμμα εκμάθησης της αρχαίας ελληνικής είχε ξεκινήσει πιλοτικά σε επιλεγμένα βρετανικά σχολεία, καθώς μια έρευνα είχε δείξει ότι βοηθά τα παιδιά στις επιδόσεις τους στην αγγλική.

Στόχος, πάντως του κ. Τουίγκ είναι να ανατρέψει το χαμηλό ποσοστό των μαθητών που ενδιαφέρονται να μάθουν ξένες γλώσσες, καθώς μόνο το 44% των 14χρονων επιθυμούν να διδαχθούν μια άλλη πέραν της μητρικής τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βρετανία δείχνει μια ιδιαίτερη εκτίμηση στην αρχαία ελληνική και μάλιστα φάνηκε πιο ευφάνταστη από τη χώρα μας στο να εντάξει την εκμάθησή της στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα σε σχολεία και πανεπιστήμια.


πηγή..real.gr


0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός