Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

14 Νοεμβρίου 2012

Έρευνα θα γίνει για την αγορά ελικοπτέρων «Απάτσι» επί υπουργίας Παπαντωνίου!


Ερευνα διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για την υπόθεση του υπέρογκου τιμήματος που συμφώνησε το υπουργείο Αμυνας, το 2003, επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου, για την ...προμήθεια των επιθετικών ελικοπτέρων, τύπου Apache.

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες ότι για την συγκεκριμένη προμήθεια καταβλήθηκε τίμημα κατά 70 εκατ. δολάρια μεγαλύτερο από το αρχικά προσδιορισμένο. Η υπόθεση αφορά τη συμφωνία για την προμήθεια 12 επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι, απευθείας με την κατασκευάστρια εταιρεία Boeing, για την οποία -σύμφωνα με καταγγελίες- καταβλήθηκε επιπλέον τίμημα, καθώς η αγορά χρηματοδοτήθηκε από την τράπεζα Deutsche Bank.

Ο συγκεκριμένος τρόπος επιλέχθηκε, κατά το δημοσίευμα, για να μην εμφανίζεται η εν λόγω σύμβαση στα επίσημα κρατικά έγγραφα, καθώς θα αποτελούσε καταγραφή χρέους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το αρχικό κόστος που είχε συμφωνηθεί ήταν περίπου 593 εκατ. δολάρια, ωστόσο επειδή τελικά η αγορά πραγματοποιήθηκε μέσω swap agreement με τη γερμανική τράπεζα, το κόστος εκτινάχθηκε στα 663 εκατ. δολάρια. Αντικείμενο της δικαστικής έρευνας είναι να εξακριβωθεί αν ο τρόπος που επιλέχθηκε για την πληρωμή των ελικοπτέρων ήταν επωφελής για το ελληνικό δημόσιο, καθώς και αν ήταν συμφέρουσα η συγκεκριμένη χρηματοδότηση.


Η εφημερίδα αναφέρει επιπλέον ότι αν και στη σύμβαση προβλεπόταν ότι η πρώτη καταβολή από ελληνικής πλευράς θα έπρεπε να γίνει το 2007, ταυτόχρονα με την παράδοση ελικοπτέρων, η Ελλάδα προχώρησε τον Οκτώβριο του 2003, κατά την κατακύρωση της σύμβασης, στην καταβολή σχεδόν του 40% του ποσού, περίπου 237 εκατ. δολάρια.

eglimatikotita.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός