Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

29 Απριλίου 2012

Υπουργός ανεβάζει όπερα για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Θα παρουσιαστεί τον άλλο μήνα στο Μέγαρο Μουσικής
Με όχημα τη μουσική, ο πρώην υπουργός Θόδωρος Στάθης ζητεί την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας, εν όψει της επίσκεψης της Ολυμπιακής Επιτροπής του Λονδίνου στις 17 Μαΐου, η οποία έρχεται εδώ για να πάρει την Ολυμπιακή Φλόγα, μετά την επίκληση από την πρωθιέρεια στον θεό Απόλλωνα.


Ο κ. Στάθης μετά την επιτυχία της «Αντιγόνης» συνέθεσε μια νέα όπερα, με τον τίτλο «Opus Elgin» (Eργο Ελγιν) - Η καταστροφή του Παρθενώνα», που θα παιχθεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 29 του άλλου μήνα, με σκοπό να στείλει το δικό του μήνυμα στους Βρετανούς γι’ αυτό που χρόνια διεκδικούμε: το αυτονόητο.

«Η ιδέα αυτού του έργου προέκυψε από την ώρα που έγινε γνωστό ότι το Λονδίνο θα ήταν η πόλη που θα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σκέφθηκα, επομένως, αφού η Ολυμπιακή Επιτροπή τους αναγνωρίζει ότι πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα και να πάρουν τη φλόγα, θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι αυτά τα Μάρμαρα ανήκουν εδώ. Οσο για την ημέρα που θα ανεβεί η παράσταση, 29 Μαΐου, που είναι αποφράδα για τον ελληνισμό, εγώ λέω ότι είναι μια μέρα για να διεκδικήσω» υπογραμμίζει ο δημιουργός σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην «Espresso».

Δύο χρόνια εργάστηκε ασταμάτητα ο Θόδωρος Στάθης για να γράψει το λιμπρέτο και να συνθέσει την όπερα. Το τι τόμους διάβασε δεν περιγράφεται… «Χρησιμοποίησα τεράστια βιβλιογραφία» λέει ο ίδιος «και στάθηκα στο σημείο που κάποιος στρατιώτης, ο οποίος είναι πάνω στην Ακρόπολη, δείχνει την κολόνα από πλίνθους που είχαν βάλει στη θέση της Καρυάτιδας την οποία είχαν αφαιρέσει και σχολιάζει: “Opus Elgin”, κατά το “Opus Dei” των Λατίνων (έργο του Θεού). Ετσι βγήκε ο τίτλος και συμπλήρωσα την “Καταστροφή του Παρθενώνα” για ό, τι έκανε αυτός ο εγκληματίας».
newsbeast.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός