Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

30 Μαρτίου 2011

Σόκ! | Στο Λύκειο υποχρεωτικό μάθημα τα θρησκευτικά και έξω η πληροφορική!!

Στις 20/03/2011 (Κυριακή), το Υπουργείο Παιδείας παρουσίασε έρευνα κοινής γνώμης «επί ζητημάτων Λυκείου και Λυκειακής εκπαίδευσης» που διενεργήθηκε μετά από παραγγελία του στην ιδιωτική εταιρεία GPO.


Μεταξύ άλλων στην έρευνα υπήρχε και το εξής ερώτημα:
«Θα σας διαβάσω τώρα μια λίστα μαθημάτων και θα ήθελα να μου πείτε ποια από αυτά θεωρείτε ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικά και ποια επιλογής»

Οι απαντήσεις, οι οποίες παρουσιάζονται στην έρευνα με σειρά προτεραιότητας είναι οι εξής:
1) Μαθηματικά: Υποχρεωτικό (91,4%) - Επιλογής (8,3%)
2) Ν.Ελληνικά & Λογοτεχνία: Υποχρεωτικό (89,2%) - Επιλογής(10,6%)
3) Ιστορία: Υποχρεωτικό (88,9%) - Επιλογής (10,9%)
4) Πληροφορική: Υποχρεωτικό (84,3%) - Επιλογής (15,4%)
Ακολουθούν 15 ακόμα μαθήματα - γνωστικά αντικείμενα με το τελευταίο να έχει ποσοστά 21,6% και 77,9%, Oι στατιστικές έρευνες στην GPO , που παράγγειλε το ίδιο το υπουργείο γιατί έγιναν?Υ
πάρχουν πολλά δημοσιεύματα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Πληροφορική δεν θα υπάρχει στο νέο Λύκειο.
Στην καλύτερη περίπτωση θα είναι υποβαθμισμένη ως μάθημα, αφού θα διδάσκεται εξειδικευμένα μόνο στην Γ’ τάξη και μόνο στους μαθητές που θα θέλουν να μπουν σε σχολές Πληροφορικής.
Κυρία Διαμαντοπούλου πως θα κόψετε την Πληροφορική από το Λύκειο όταν το 70% των σχολών (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ,ΤΕΙ) έχουν από τα πρώτα τους εξάμηνα την Πληροφορική σαν μάθημα!
Αν θέλουμε να μιλάμε για ψηφιακό σχολείο, για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος, τότε η αναβάθμιση της διδασκαλίας της Πληροφορικής είναι μονόδρομος.
Ακούγεται πραγματικά ως ανέκδοτο ότι το ψηφιακό σχολείο και το λύκειο δεν θα διαθέτει μαθήματα πληροφορικής. Ποσό μάλλον όταν η ίδια η Υπουργός, το 2005, σε ημερίδα της ΕΕΤΤ για τις Τηλεπικοινωνίες, είχε δηλώσει πως πρέπει να θέσουμε ως επόμενο εθνικό στόχο το 2020 να γίνει η Ελλάδα μία από τις πρώτες 10 χώρες στο κόσμο στην Πληροφορική και στις Τηλεπικοινωνίες…
Για εσάς που νομίζετε οτι η πληροφορική είναι λιγότερο σημαντική από τις τέχνες ε ναι λοιπόν αυτός είναι κ ο λόγος που η Ελλάδα μένει 200 χρόνια πίσω, αυτός είναι ο λόγος που δεν παράγουμε τίποτα σαν χώρα , αυτός είναι ο λόγος που οδηγηθήκαμε σε οικονομικό αδιέξοδο.
Γιατί τα ισχυρά κράτη διδάσκονται προγραμματισμό από τα 13 και όλες οι νέες τεχνολογίες και εφευρέσεις βασίζονται εκεί. Η πληροφορική δεν είναι μπαίνω στο google η Facebook και οκ ξέρω,Μην ξεχνάμε για παράδειγμα τον ιδρυτή του Facebook πως το δημιούργησε ενώ ήταν μόλις 20 ετών !!
Βέβαια βγάζοντας την πληροφορική ,και φέρνοντας τον χορό και το τραγούδι θα έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα να στείλουμε ακόμη περισσότερους στα ριάλιτι τύπου ( X Factor , Greek Idol, Dancing with the stars )






Giorgio.....

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός