Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

27 Μαρτίου 2011

Η εκκλησία... παχαίνει!



Πάτε στην εκκλησία συχνά; Έχετε αδυναμία στα… Θεία; Η πίστη σας εξιτάρει και δεν «ξεκολλάτε» από τα στασίδια και τα τροπάρια; Σε λίγα χρόνια θα θέλετε δίαιτα!
Ερευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern αποκάλυψε πως οι νέοι που εντρυφούν σε θρησκευτικές δραστηριότητες, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι ως μεσήλικες!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες απέδειξαν το πώς η αυξημένη ενασχόληση με τα θρησκευτικά προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους. Κι αυτό γιατί οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι νέοι που συμμετέχουν σε θρησκευτικές δραστηριότητες, είναι πολύ πιο πιθανό να καταναλώνουν επιπλέον γεύματα την ημέρα πριν, μετά ή κατά την διάρκεια των εν λόγω δραστηριοτήτων.

Τί δηλαδή; Πάς στην εκκλησία και σου ανοίγει η όρεξη; Οι επιστήμονες παρακολούθησαν το βάρος των συμμετεχόντων στην έρευνα, αλλά και παράλληλα την ηλικία, την φυλή, το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο, το εισόδημα και φυσικά το δείκτη μάζας του σώματος. Η ομάδα της Σχολής έδειξε πως «οι έχοντες φυσιολογικό βάρος νέοι με μεγάλη θρησκευτική δραστηριότητα είναι πιθανότερο να γίνουν παχύσαρκοι.

Παρ' όλα αυτά παρατήρησαν πως οι νέοι αυτοί έχουν λιγότερες πιθανότητες να πιουν αλκοόλ ή νακαπνίσουν και γενικά είναι πιο ανοιχτοί στην επικοινωνία με τους άλλους.

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός