Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

27 Μαρτίου 2011

Χημική ουσία στον εγκέφαλο φέρεται να επηρεάζει τις σεξουαλικές προτιμήσεις

Ένας νευροδιαβιβαστής, η σεροτονίνη, μια χημική ουσία στον εγκέφαλο, φαίνεται να ελέγχει τις σεξουαλικές προτιμήσεις, τουλάχιστον στα αρσενικά ποντίκια, τα οποία μπορούν να γίνουν αδιάφορα απέναντι στα θηλυκά, δείχνοντας παράλληλα ενδιαφέρον για άλλα αρσενικά, όπως αποκάλυψαν πειράματα Κινέζων επιστημόνων.

Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι ένας γνωστός νευροδιαβιβαστής παίζει ρόλο στη σεξουαλική ζωή ενός θηλαστικού, αν και άλλοι επιστήμονες συστήνουν επιφύλαξη και αυτοσυγκράτηση για την εξαγωγή πρόωρων συμπερασμάτων, σχετικά με τη σημασία της ανακάλυψης, για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. «Κανείς πριν δεν είχε σκεφτεί ότι η σεροτονίνη μπορεί να εμπλέκεται στις σεξουαλικές προτιμήσεις», δήλωσε ο κινεζικής καταγωγής ερευνητής Ζου-Φενγκ Τσεν της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σεν Λιούις.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γι Ράο του Εθνικού Ινστιτούτου Βιολογικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Πεκίνου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το "Science", διαπίστωσαν ότι τα αρσενικά πειραματόζωα, στα οποία υπήρχε έλλειψη σεροτονίνης, έχασαν το ενδιαφέρον τους για τα θηλυκά. Όταν αυτά τα ποντίκια -τα οποία είχαν τροποποιηθεί έτσι ώστε ο εγκέφαλός τους να μην έχει αρκετά κύτταρα που παράγουν σεροτονίνη- κλήθηκαν να διαλέξουν μεταξύ συντρόφων στο ίδιο κλουβί, δεν έδειξαν κάποια προτίμηση είτε στα θηλυκά, είτε στα αρσενικά (τα μισά περίπου μεταλλαγμένα ποντίκια προτίμησαν να συνουσιαστούν με άλλα αρσενικά).

Πηγή: (ΑΠΕ- ΜΠΕ)

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός