Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

4 Μαρτίου 2014

Πούτιν: Οι ΗΠΑ κατακρίνουν εμάς; Αυτοί επιχείρησαν σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Λιβύη...!

Στις 12.30 ώρα Ελλάδος ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν γύρω από το φλέγον ζήτημα της ουκρανικής κρίσης, η οποία μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο «Rossiya 24 TV» και, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε σε κάποιο προάστιο της Μόσχας.
  
Λίγο νωρίτερα ο ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα είχε μεταδώσει πρώτος την είδηση για τη συνέντευξη, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 14.00 ώρα Ελλάδος.
Ο Πούτιν ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας ότι «τα πολιτικά γεγονότα που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο Κίεβο παραπέμπουν περισσότερο σε ένα πραξικόπημα - που προχώρησε σε εκτενή χρήση βίας - παρά σε δημοκρατικές πράξεις που πηγάζουν από μία ευνομούμενη δημοκρατία».
Ακολουθούν αυτούσια τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου
- «Κατανοώ την ανάγκη του ουκρανικού λαού για αλλαγή. Όμως, η αλλαγή αυτή δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση παράνομη».
- «Το τωρινό Κοινοβούλιο της Ουκρανίας στερείται της απαραίτητης πλήρους νομιμότητας για να προχωρήσει στις επιθυμητές μεταρρυθμίσεις. Παρότι ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς συμφώνησε σε όλα και παρέδωσε την εξουσία, εξακολουθεί να είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Ουκρανίας».

- «Δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή λόγος να στείλουμε στρατεύματα στην Ουκρανία, όμως δεν αποκλείεται ως ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον. Αυτό η αλήθεια είναι πως θα ήταν η έσχατη επιλογή, εφόσον φθάσουμε σε ένα ολοκληρωτικό αδιέξοδο. Κάτι που δεν επιθυμούμε, φυσικά».
- «Ισχυρές ομάδες νεοναζιστών και αντισημιτών έχουν ανέλθει σε ανησυχητικό βαθμό και συμμεριζόμαστε την αναταραχή των κατοίκων της ανατολικής Ουκρανίας διατηρώντας αδιαπραγμάτευτα το δικαίωμά μας γύρω από την - με κάθε μέσο - προστασία των πληθυσμών αυτών. Βέβαια, αυτό θα ήταν, ομολογουμένως, ένα ακραίο μέτρο».
- «Οι διεθνείς αγορές ήταν νευρικές και πριν από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία. Επομένως, η τωρινή αστάθεια δεν οφείλεται αποκλειστικά σε αυτά τα γεγονότα».

- «Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν τις κινήσεις μας παράνομες. Μας κατακρίνει, δηλαδή, η χώρα που έχει επιχειρήσει στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι κινήσεις μας είναι νόμιμες - υπό το πρίσμα της διεθνούς νομοθεσίας - από τη στιγμή που ζήτησε τη βοήθειά μας ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Ουκρανίας. Και αυτή είναι μία ανθρωπιστική αποστολή, διότι πράττουμε με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών. Δεν θέλουμε να κατακτήσουμε εδάφη».
- «Τα οικονομικά, πολιτικά και διπλωματικά αντίποινα θα επιφέρουν ζημία και στις δύο πλευρές. Οι υπέρμαχοι αυτών των απόψεων θα πρέπει να το σκεφτούν καλά πριν προχωρήσουν κατ' αυτόν τον τρόπο».
- «Αυτήν τη στιγμή στο Κίεβο δεν υπάρχει νόμιμος ηγέτης. Επομένως, δεν μπορώ να συνομιλήσω με κάποιον».
- «Τα στρατεύματα που έχουν παραταχθεί στην Κριμαία είναι τοπικές δυνάμεις αυτοάμυνας και δεν είναι σε καμία περίπτωση υπό τον έλεγχό μας, ούτε αποτελούνται, φυσικά, από Ρώσους στρατιώτες. Απλώς, οι φόρμες μοιάζουν αρκετά με αυτές του ρωσικού στρατού (σ.σ.: απάντηση σε σχετική ερώτηση για τα στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο μέρος της χερσονήσου της Κριμαίας).
- «Οι κάτοικοι της Κριμαίας και της ανατολικής Ουκρανίας θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο αυτοδιάθεσης. Είναι δικαίωμά τους».
- «Όσον αφορά στα γεγονότα στην πλατεία Ανεξαρτησίας, αρκεί να αναφέρω ότι υπάρχει και άποψη που λέει ότι οι εκτελεστές από τις οροφές των κτηρίων ήταν έργο προβοκάτσιας της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς με έχει διαβεβαιώσει ότι δεν έδωσε ποτέ εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να πυροβολούν αδιακρίτως και τείνω να τον εμπιστεύομαι».
- «Οι διεθνείς απειλές είναι προφανώς αντιπαραγωγικές και ζημιογόνες για όλους. Εμείς ήμασταν έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τη σύνοδο των G8 στο Σότσι, όμως οι εταίροι δεν είναι ανάγκη να μας κάνουν την τιμή, αν δεν το επιθυμούν».
- «Ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς δεν έχει πολιτικό μέλλον. Του το έχω υπογραμμίσει και το έχει συνειδητοποιήσει. Χωρίς τη βοήθειά μας για την έξοδό του από τη χώρα, τώρα θα ήταν μάλλον νεκρός».
- «Οι σχέσεις και η επικοινωνία με το Κίεβο θα μπορούσαν να αποκατασταθούν μόλις εκλεγεί νέος πρόεδρος. Όμως, δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε την όποια αλλαγή ηγεσίας, εάν οι προεδρικές εκλογές διεξαχθούν υπό αυτό το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στο Κίεβο τις τελευταίες εβδομάδες».
- «Η Ουκρανία πρέπει να υιοθετήσει ένα νέο Σύνταγμα μέσω διαδικασίας δημοψηφίσματος, όμως αυτό δεν μας αφορά και δεν πρόκειται να αναμειχθούμε με κανέναν τρόπο».
- «Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο πολιτικό πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του προέδρου» (σ.σ.: απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου).
- «Η αλήθεια είναι ότι οι προηγούμενες ουκρανικές κυβερνήσεις ανέχονταν χαρακτηριστικά τη διαφθορά. Επομένως, είναι λογικό ο λαός να επιζητεί την αλλαγή. Όμως, πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει με συνταγματικό και νόμιμο τρόπο». Μάριος Μπουμπής








Πηγή....zougla.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός