Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

7 Μαρτίου 2014

Φωτογραφίες που συγκλόνησαν τον κόσμο!! Αίσχος για τους ισχυρούς της γης !!




"Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ' το τραπέζι, κηρύσουν τη λιτότητα.Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα, ζητάν θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα' ρθουν.".




Η φωτογραφία αυτή κέρδισε το βραβείο Pulitzer" το 1994 κατά τη διάρκεια πείνας που μάστιζε το Σουδάν. Η εικόνα απεικονίζει ένα χτυπημένο παιδί που σέρνεται προς ένα στρατόπεδο τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών, που βρισκόταν ένα χιλιόμετρο μακριά. Ο γύπας περιμένει το παιδί να πεθάνει έτσι ώστε να μπορέσει να το φάει!! Αυτή η εικόνα συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Κανένας δεν έμαθε τι απέγινε το παιδάκι ενώ ο φωτογράφος έφυγε μόλις πήρε την φωτογραφία.

Αργότερα ο φωτογράφος αυτοκτόνησε από κατάθλιψη.




The Falling Man“ είναι ο τίτλος μιας φωτογραφίας που τραβήχτηκε από τον Richard Drew κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 ενάντια στους Δίδυμους Πύργους του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου, στις 9:41:15 το πρωί.

Στην εικόνα μπορείτε να δείτε την πτώση ενός άνδρα από έναν από τους πύργους, ο οποίος επέλεξε το άλμα στο κενό αντί του θανάτου από τη θερμότητα και τον καπνό.

Η δημοσίευση της φωτογραφίας, αμέσως μετά από τις επιθέσεις, εξόργισε τμήμα της αμερικανικής κοινής γνώμης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας να αυτολογοκριθούν, προτιμώντας να δημοσιεύουν απλώς φωτογραφίες πράξεων ηρωισμού και θυσίας.

Πολλοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν πηδώντας στο κενό την ημέρα εκείνη. Τα ΜΜΕ τους αποκάλεσαν “Jumpers”. O εικονιζόμενος αναγνωρίστηκε πέντε χρόνια αργότερα (αν και όχι επίσημα) ως ο 43χρονος Jonathan Briley, εργαζόμενος στο εστιατόριο και μπαρ «Windows of the World», που βρισκόταν στην κορυφή ενός από τους πύργους. Τον αναγνώρισαν, μετά από ανάλυση των 12 περίπου φωτογραφιών του, ο εργοδότης του και ο αδελφός του.

Photographer: Frank Fournier Source: wikipedia.org

Photographer: Frank Fournier Source: wikipedia.org
Η Omayra Sanchez ήταν ένα από τα 25.000 θύματα του ηφαιστείου Nevado del Ruiz (Κολομβία) που εξερράγη στις 14 Νοεμβρίου, το 1985. η 13χρονη είχε παγιδευτεί στο νερό και το τσιμέντο για 3 ημέρες, δυστυχώς δεν υπήρχε τρόπος να διασωθεί!. Η εικόνα λήφθηκε λίγο πριν αυτή ξεψυχήσει και προκάλεσε διαμάχη για την δουλεία του φωτογράφου και την απραξία της κολομβιανής κυβέρνησης, εν μέσω της τραγωδίας, όταν δημοσιεύθηκε παγκοσμίως μετά το θάνατο του κοριτσιού.







Photographer: Jean-Marc Bouju Source: pdnonline.com


Αυτή η βραβευμένη φωτογραφία παρουσιάζει ένα ιρακινό να παρηγορεί το γιο του σε ένα χώρο συγκέντρωσης αιχμαλώτων πολέμου στο Najaf του Ιράκ στις 31 Μαρτίου 2003. Ο φωτογράφος Jean-kataka'cj Bouju AP έχει κερδίσει με αυτή τη φωτογραφία του το παγκόσμιο βραβείο Τύπου για το 2003.
Ο Jean-kataka'cj κέρδισε επίσης το βραβείο Pulitzer του 1995 στη φωτογραφία «χαρακτηριστικών γνωρισμάτων» και το βραβείο Pulitzer του 1999 στη φωτογραφία ειδήσεων . Με τα συρματοπλέγματα σε πρώτο πλάνο , η εικόνα παρουσιάζει έναν πατέρα που έχει τεθεί υπό κράτηση από το 101ο αερομεταφερόμενο τμήμα στρατού. Το άτομο φέρει μια τσάντα πάνω από το κεφάλι του, ενώ αυτός και ο γιος του είναι περιτριγυρισμένοι από το συρματόπλεγμα.

Photographer: Steve McCurry



  Και φυσικά δεν θα έλειπε το Αφγανό κορίτσι, εικόνα που ανήκει στον φωτογράφο Steve McCurry του National Geographic. Η Sharbat Gula ήταν ένας από τους σπουδαστές σε ένα άτυπο σχολείο που βρισκόταν μέσα σε ένα στρατόπεδο προσφύγων.
Ο McCurry, σπάνια έβρισκε την ευκαιρία να φωτογραφίσει Αφγανές γυναίκες, έτσι επωφελήθηκε της ευκαιρίας και συνέλαβε την φωτογραφία της. Το κορίτσι ήταν τότε περίπου 12 ετών. Ο McCurry έκανε την φωτογράφιση για την κάλυψη του εξωφύλλου του National Geographic της επόμενης χρονιάς.
Η ταυτότητά του κοριτσιού αποκαλύφθηκε το 1992.




Πλατεία Tiananmen 1989 Κινα.
Η απεργία πείνας στην πλατεία Tiananmen από 3.000 σπουδαστές στο Πεκίνο είχε μετατραπεί σε μια διαμαρτυρία του κόσμου με περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να φωνάζουν για τις αδικίες ενάντια σε ένα έθνος απαιτώντας ότι ήρθε η ώρα για μεταρρύθμιση. Για επτά εβδομάδες οι σπουδαστές της Λαϊκής Δημοκρατίας, διαμαρτύρονταν στη πλατεία Tiananmen με την κυβέρνηση να αποστέλλει τους στρατιώτες και τα άρματα για να συγκρατήσουν την εξέγερση.
Όταν ένας νεαρός πήγε και στάθηκε μπροστά από μία γραμμή αρμάτων ο κόσμος δεν περίμενε ότι ο νεαρός άνδρας απλά δεν μετακινιόταν! Όρθιος ,μπροστά από τα άρματα, φορτωμένος με τις τσάντες από τα ψώνια του ! ένας ήρωας είχε γεννηθεί! Ένας δεύτερος ήρωας προέκυψε δεδομένου ότι ο οδηγός του άρματος αρνήθηκε να συντρίψει αυτό τον άνθρωπο, και οδήγησε αντ' αυτού το άρμα του γύρω από απ’ αυτόν . Σύντομα αυτό το όνειρο θα τελείωνε, και το αίμα θα γέμιζε την πλατεία Tiananmen. Αυτή η εικόνα όμως που είχε παρουσιαστεί έδειξε σε εκατομμύρια Κινέζους ότι υπάρχει ελπίδα!

 
Photographer: Harold Edgerton Source: stanford.edu



Η Διάσημη φωτογραφία (ψηλής ταχύτητας) του Harold Edgerton's που παρουσιάζει μια σφαίρας την ώρα που διαπερνά ένα μήλο. Λήφθηκε το 1964 και έγινε μια από τις πλέον διάσημες φωτογραφίες, ειδικά επειδή ήταν μια ασυνήθιστη φωτογραφία βασισμένη σε ένα μεγάλο επίτευγμα στην φωτογραφία υψηλής ταχύτητας. Ο Edgerton, καθηγητής στο MIT, είναι επίσης ο εφευρέτης του strobe flash (στροβοσκόπιο) και πρωτοπόρος της φωτογραφίας δράσης. Συνεργάστηκε με τον Ζακ- Yves Cousteau φωτογραφίζοντας μερικούς από τους βαθύτερους βυθούς στον κόσμο.












Πηγη .thegreekz

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός