Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

10 Μαρτίου 2014

Πώς να γίνεις θεά στο πρώτο ραντεβού και να τον τρελάνεις!

Κοιταζόσασταν τόσες μέρες, όποτε βρισκόσασταν μιλούσατε για αρκετή ώρα και νιώθατε αμήχανη. Και ενώ είχατε απελπιστεί και λέγατε στις φίλες σας ότι δε σας γουστάρει, τελικά σας ζήτησε να βγείτε ραντεβού...





Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να περιποιηθείτε τον εαυτό σας για να πάτε στο ραντεβού πιο... θεά από ποτέ και να τον καταπλήξετε. Φροντίστε (αν έχετε χρόνο) να ξεκινήσετε τουλάχιστον μισή ώρα να ετοιμάζεστε από το συνηθισμένο σας χρόνο. Αυτό θα σας βοηθήσει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, π.χ ένα λάθος στο μακιγιάζ ή τα μαλλιά ή να σας κάνουν ένα σημαντικό τηλεφώνημα που θα διαρκέσει αρκετά λεπτά, να μην σας “φάει” πολύτιμο χρόνο και τρέχετε πανικόβλητη.

Ξεκινάμε από το σώμα. Αρχικά, θα πρέπει να έχετε αρκετό ζεστό νερό για να κάνετε ένα απολαυστικό μπάνιο. Μια καλή επιλογή (για να κρατήσει για πολύ ώρα το άρωμά σας) είναι να επιλέξετε αφρόλουτρο -και μετά κρέμα σώματος- του αρώματος που θα φορέσετε στο ραντεβού. Εφόσον κάνετε το μπάνιο σας, στη συνέχεια κάντε απολέπιση με ειδικό προϊόν ώστε να φύγουν τα νεκρά κύτταρα.

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και πιθανόν θεωρείτε περιττό έξοδο την αγορά ενός απολεπιστικού προϊόντος μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι! Υπάρχουν πολλές συνταγές για... σπιτικό απολεπιστικό. Μπορείτε είτε να αναμίξετε ζάχαρη με μέλι είτε ζάχαρη με ελαιόλαδο ενώ φροντίστε η ποσότητα των δυο υλικών να είναι ίση μεταξύ τους. Τη συνολική ποσότητα εσείς θα την καθορίσετε ανάλογα με το μέρος που θα κάνετε την απολέπιση, πχ πρόσωπο ή σώμα. Εάν φορέσετε φόρεμα στο ραντεβού επιμείνετε στα πόδια όταν κάνετε απολέπιση -με κυκλικές κινήσεις πάντοτε- και θα δείτε τα άκρα σας να λάμπουν!




Ας πάμε στο κεφάλαιο αποτρίχωση. Μια γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει αν μη τι άλλο να περιποιείται την... τριχωτή της πλευρά και να την αφαιρεί. Τη μέθοδο της αποτρίχωσης θα την επιλέξετε εσείς ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας (διότι μια σκληρή τρίχα δε απομακρύνεται εύκολα με κρέμα αποτρίχωσης ή αφρό) και φυσικά με τις ιδιαιτερότητες του δέρματός σας αφού μπορεί να υπάρχουν θέματα αλλεργιών. Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιείτε νέο προϊόν αποτρίχωσης να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες και να κάνετε σε ένα πολύ μικρό σημείο ώστε να δείτε αν θα έχετε κάποια αλλεργική αντίδραση.

Να θυμάστε πως η αποτρίχωση είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να προσέχει μια γυναίκα στον εαυτό της ανεξαρτήτου ηλικίας. Εκτός από αποτρίχωση μπορείτε αν έχετε λίγες τρίχες -κυρίως στο πρόσωπο- να τις ξανθύνετε με ειδική κρέμα που πωλείται στα καταστήματα καλλυντικών. Προσοχή όμως! Αποφύγετε να το κάνετε στο λεγόμενο “μουστάκι” αν οι τρίχες σας είναι μακριές για να μην μοιάζετε με γάτα! Και φυσικά μακριά από την περιοχή των ματιών!




Για να μην φριζάρουν τα μαλλιά σας μετά το σαμπουάν απλώστε ειδική μάσκα ή κρέμα. Και σε αυτήν την περίπτωση ελέω οικονομικής κρίσης μπορείτε με τα υλικά της κουζίνας να κάνετε τη δική σας μάσκα. Το πιο απλό και ανέξοδο είναι να απλώσετε ελαιόλαδο (με φειδώ) κατά μήκος των μαλλιών σας αποφεύγοντας τις ρίζες. Τυλίξτε με ζεστή πετσέτα και αφήστε τα για μισή ώρα. Μετά ξεβγάλτε με κρύο νερό (για να μην είναι θαμπά). Μια άλλη λύση είναι να αναμίξετε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Απλώστε το μετά το λούσιμο και μην το ξεβγάλετε!




Για πάμε στην περιοχή του προσώπου... Εδώ έχουμε δουλειά. Καταρχάς, μετά το μπάνιο οι πόροι του προσώπου θα έχουν ανοίξει ωστόσο για καλύτερα αποτελέσματα καθίστε για μερικά λεπτάκια πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει και θα διαστώσετε πως μετά οι φραγμένοι σας πόροι θα έχουν μειωθεί σημαντικά. Γενικότερα αν θέλετε να έχετε καθαρότερο δέρμα να προσέχετε τη διατροφή σας, αποφύγετε τα λιπαρά και πίνετε πολύ νερό. Στη συνέχεια κάντε και στο πρόσωπό σας απολέπιση βάζοντας ένα κουταλάκι ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι ζάχαρη και ένα κουταλάκι κρέμας γάλακτος. Και σε αυτήν την περίπτωση οι κινήσεις θα είναι κυκλικές. Προσοχή: Αποφύγετε την περιοχή των ματιών και του λαιμού. Στη συνέχεια κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι βαμβακιού και ρίξτε πάνω του γαλάκτωμα. Αφού καθαρίσετε από πάνω προς τα κάτω με κυκλικές κινήσεις προς τα έξω και εφόσον έχει απομακρυνθεί το γαλάκτωμα απλώστε λοσιόν ή χαμομήλι χλιαρό που έχετε προηγουμένως βράσει καθώς έχει αντισηπτικές ιδιότητες.




Στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε μάσκα στο πρόσωπο, μπορείτε να παραλείψετε το γαλάκτωμα. Θα πρέπει ωστόσο να δείξετε μεγάλη προσοχή στην επιλογή της μάσκας καθώς κύριο ρόλο παίζει η ποιότητα του δέρματός σας. Αν έχετε ακμή για παράδειγμα αποφύγετε μάσκες με οξέα φρούτων και πείτε “ναι” σε εκείνες με άργιλο που είναι αντισηπτικές και καθαρίζουν σε βάθος το ταλαιπωρημένο δέρμα από τα σπυράκια. Μια γρήγορη κλασσική “σπιτική μάσκα” είναι ένας κρόκος αυγού χτυπημένος με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο. Την αφήνετε 20 λεπτά και την ξεβγάζετε με άφθονο κρύο νερό. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ένα κουταλάκι μέλι και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι. Όταν την αφαιρέσετε μετά από ένα τέταρτο το δέρμα σας θα λάμπει. Μην ξεχάσετε να βάλετε κρέμα προσώπου και ματιών καθώς μετά σας περιμένει... make up.

Επ, μη φύγετε ακόμα από το μπάνιο. Ξεχάσετε να περιποιηθείτε ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της εμφάνισής σας. Το χαμόγελό σας. Για λευκά δόντια θα πρέπει καθημερινά να τα βουρτσίζετε τουλάχιστον δύο φορές με επιμέλεια και όχι... τσαπατσούλικα. Για ακόμη πιο λευκά δόντια αραιά και που να βάζετε στην οδοντόβουρτσα σας λίγη μαγειρική σόδα και να τα βουτσίζετε. Αν όμως έχετε κάποιο πρόβλημα, πχ ουλίτιδα, θα πρέπει να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας. Και για να συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντικά είναι τα λευκά δόντια, φανταστείτε κίτρινα δόντια με κόκκινο κραγιόν στα χείλη. Πόσο fail; Για καθαρή αναπνοή κάντε πλύση με στοματικό διάλυμα ενώ με οδοντικό νήμα θα καθαρίσετε εντελώς τα δόντια σας.




Αφού φορέσετε ένα καλό αποσμητικό (για να μην έχετε κανένα ατυχηματάκι) μπορείτε να βγείτε από το μπάνιο. Βάλτε την κρέμα σώματος του αρώματος που θα φορέσετε και εστιάστε στα σημεία που ξηραίνονται πιο εύκολα (όπως αγκώνες, γόνατα). Αν επιλέξετε φούστα ή φόρεμα και επειδή ο Οκτώβριος δε “σηκώνει” ακόμα καλσόν μπορείτε να πάρετε λίγη βαζελίνη ή baby oil και αναμίξτε το με ελάχιστη πούδρα σε bronze απόχρωση. Προσοχή και εδώ: Με φειδώ τόσο το baby oil -για να μη γυαλίζετε σαν πατάτα που τηγανίζεται- όσο και το bronze powder μια και είμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου. Το καλοκαίρι μπορείτε να βάλετε ελάχιστη παραπάνω ποσότητα.




Όταν η κρέμα σώματος στεγνώσει, ήρθε η ώρα των νυχιών. Καλύτερα να προτιμήσετε γαλλικό τόσο στο μανικιούρ όσο και στο πετικιούρ. Δίνει έναν αέρα κομψότητας στο στυλ σας. Αποφύγετε τα μακριά νύχια βαμμένα σε έντονες αποχρώσεις ειδικά αν είστε στα 20s γιατί δείχνει “μεγαλίστικο”. Απαλό ροζ, χρυσό και navy blue θα κυριαρχήσουν φέτος στη μόδα των νυχιών.




Όσο για το μακιγιάζ επιλέξτε κάτι safe, που έχετε κάνει αρκετές φορές σε νυχτερινές σας εξόδους και έχετε αποσπάσει θετικά σχόλια. Αποφύγετε έντονα μάτια, χείλη, μάγουλα γιατί θα δείξετε σαν τραγουδίστρια σε νυχτερινό μαγαζί της εθνικής οδού. Αν έχετε μαύρους κύκλους επιλέξτε κονσίλερ ελάχιστα ανοιχτότερο από το make up ενώ με ειδικό κονσίλερ καλύψτε κοκκινίλες και σπυράκια.




Ιδιαίτερη προσοχή δείξτε στο σχήμα του φρυδιού. Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί: όμορφο το λεπτό περιποιημένο φρύδι αλλά το υπερβολικά λεπτό προσθέτει χρόνια κάτι που δε θέλουμε.




Όσο για τα ρούχα επιλέξτε έναν συνδυασμό που θα σας κάνει να νιώθετε αυτοπεποίθηση. Φροντίστε να είναι καθαρά διότι σε αντίθετη περίπτωση η εντύπωση που θα δώσετε θα είναι κάκιστη και όχι άδικα.




Φορέστε το αγαπημένο σας άρωμα κάνοντας ένα “συννεφάκι” και περάστε μέσα από αυτό.

Κοιταχτείτε στον καθρέφτη, χαμογελάστε και πείτε στον εαυτό σας πόσο όμορφη είστε.

Καλά να περάσετε!









 Πηγή....cosmo.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός