Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

8 Ιανουαρίου 2014

Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε φτηνό tablet

Μια απλή αναζήτηση στις γνωστές υπηρεσίες σύγκρισης τιμών φέρνει δεκάδες αποτελέσματα για tablet με Wi-Fi κάτω των 150 ευρώ. 



Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους τουλάχιστον ονομαστικά είναι καλά: επεξεργαστές 800, 1000 ή 1200 MHz, μνήμη 4GB ή και 8GB, όλα Android και μάλιστα, πολλά τρέχουν από την πρώτη έκδοση του Android για tablet (Honeycomb) ή και νεότερη (έως και Android 4.0).

Στα δάχτυλα μετριούνται ανάμεσά τους αυτά που έχουν GPS και ακόμα λιγότερα έχουν δεύτερη κάμερα, 3G, Bluetooth ή HDMI ή USB. Η απουσία GPS σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να αξιοποιήσετε app που χρειάζονται τις γεωγραφικές σας συντεταγμένες. Από την άλλη, στην αγορά θα βρείτε μοντέλα με υποδοχή microSD για να αυξήσετε τον διαθέσιμο χώρο για τα app σας. Πολλά συνοδεύονται από καλωδιάκι που θα σας επιτρέψει να συνδέσετε στικάκι USB ή εξωτερικό δίσκο USB για να προβάλλετε εικόνες και βίντεο στο tablet. Άλλα, έχουν και καλώδιο HDMI για σύνδεση στην τηλεόραση.

Εκεί όμως που τα tablet “no name” θα σας σπάσουν τα νεύρα είναι η απόκριση, οι αδικαιολόγητες διακοπές και το αναγκαστικό κλείσιμο των app, η απουσία του Google Play, του επίσημου καταστήματος της Google για αγορές ή κατέβασμα δωρεάν app από μια τεράστια συλλογή. Βεβαίως, όλα έχουν κάποιο άλλο Market, όπως το SlideMe. Στο διαδίκτυο, μπορεί να οδηγηθείτε με πλάγιους τρόπους στα update του Android που οι κάτοχοι επώνυμων tablet θα περιμένουν πολύ δια της επισήμου οδού ή να απαλλάσσεστε από τα δεσμά της Google, αφού το πρώτο πράγμα που θα κληθείτε να κάνετε δεν είναι να εισάγετε στοιχεία λογαριασμού Google.

Κι όμως, αυτό που δεν φανερώνουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ότι η μπαταρία εξαντλείται μέσα σε απαράδεκτο λίγο χρόνο (η δική μας εμπειρία ήταν τα 90 λεπτά με συνηθισμένο σενάριο χρήσης), ότι τα μάτια σας θα κουράζονται αφού διαβάσετε όχι ολόκληρο βιβλίο, αλλά μόλις πέντε-έξι ειδήσεις online και ότι browser και app «σκάνε» στα καλά καθούμενα.

Εάν είστε τυχεροί και έχετε ελληνικό πληκτρολόγιο, μην περιμένετε να ανεβάζετε φωτογραφίες στο Facebook και να γράφετε σχόλια όπως έχετε συνηθίσει στο PC. Η επιλογή Upload photo με το δάχτυλο μπορεί να αποδειχτεί σοβαρό project, όπως και η διόρθωση κειμένου με το απλό backspace (αφού αλλού πατάτε, άλλο γράφει -τον χαρακτήρα από πάνω, το λ).

Ένα άλλο πρόβλημα που συναντάμε συχνά είναι ο απαράδεκτος χρόνος απόκρισης από την στιγμή του περίφημου tap μέχρι το tablet αντιληφθεί ότι ζητήσαμε κάτι. Μέχρι τότε, μπορείτε να το σπάσετε από τα πολλά χτυπήματα στην οθόνη (τουλάχιστον στα PC, πετάγαμε το πληκτρολόγιο ή το mouse).

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε tablet 7 ιντσών γύρω στα 130-150 ευρώ, περάστε το από κόσκινο. Αναζητήστε κριτικές από κατόχους, ή αφήστε κατά μέρος το tablet των 150 ευρώ και ψάξτε για μεταχειρισμένα. Αν και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ένα θέμα με τον κύκλο ζωής της μη ανταλλάξιμης μπαταρίας, θα έχετε ένα tablet που, τουλάχιστον, θα λειτουργεί όσος χρόνος του απομένει ακόμα.

Φυσικά, η κριτική αυτή είναι αυστηρή γιατί τα παίρνει όλα η μπάλα. Όμως, οι απόψεις που συγκεντρώσαμε από φίλους, συναδέλφους και γνωστούς που έχουν πιάσει στα χέρια τους σχετικά οικονομικά tablet συγκλίνουν: Μην το πάρετε.

Αν το δείτε, το δοκιμάσετε και περνάει τα τεστ της πολύ κουραστικής οθόνης, του κακού πληκτρολογίου, της αστάθειας, της μπαταρίας και της ταχύτητας απόκρισης και κατεβάσματος, τότε ξεχάστε ότι διαβάσατε αυτό το άρθρο.

Μετά την δεύτερη ματιά, αν επιμένετε ότι πετύχατε θησαυρό, μοιραστείτε το με τους άλλους, γράψτε κάπου δημοσίως κριτική για την εμπειρία χρήσης όχι για τα specs.













 Πηγή..techit.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός