Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

19 Ιανουαρίου 2014

Από Θεσσαλονίκη η εφαρμογή για βίντεο, που σαρώνει στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple!Το Newsit μιλάει με τους Έλληνες δημιουργούς της εφαρμογής βίντεο, Horizon, η οποία μέσα σε μερικές ώρες έγινε νούμερο ένα στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… πείτε μας δυο λόγια για εσάς  
Είμαστε οι Πέτρος Δουβαντζής και Στέλιος Πετράκης, συνιδρυτές της Evil Window Dog, ενός mobile development studio με έδρα την Θεσσαλονίκη. Είμαστε και οι δύο κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.Που είναι η έδρα σας;
Όταν αρχίσαμε να ασχολούμαστε με εφαρμογές για φορητές συσκευές (apps) βρισκόμασταν στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ο Πέτρος ολοκλήρωνε τις μεταπτυχιακές σπουδές του ενώ ο Στέλιος εργαζόταν σε μια εταιρία πληροφορικής. Εκεί παράλληλα με τις αυτές τις ασχολίες, αναπτύξαμε τις δύο πρώτες εφαρμογές μας (Soundbeam και Anagramma). Τότε αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε κάτι από κοινού που αγαπάμε εξίσου: την δημιουργία εφαρμογών. Πλέον έχουμε επιστρέψει στη βάση μας, τη Θεσσαλονίκη και ασχολούμαστε αποκλειστικά με την ανάπτυξη εφαρμογών και την Evil Window Dog.

Πως προέκυψε η ιδέα του Horizon;
Το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό είναι ότι αν κάποιος κρατάει το κινητό του κάθετα και τραβάει βίντεο, τότε θα προκύψει ένα κάθετο βίντεο το οποίο δεν εμφανίζεται σωστά σε τηλεοράσεις, οθόνες υπολογιστών κλπ. Επίσης, αν περιστρέψει τη συσκευή εν ώρα εγγραφής, το τελικό βίντεο θα έχει λανθασμένη περιστροφή.
Η ιδέα προέκυψε τελείως ξαφνικά, καθώς αναρωτηθήκαμε γιατί δεν είχε βρεθεί ακόμα λύση σει κάτι τόσο σημαντικό. Μετά από πειραματισμό, είδαμε ότι θα μπορούσε να βρεθεί εύκολα ένας τρόπος ώστε να μην προκύπτουν βίντεο με λάθος περιστροφή.
Τι ακριβώς κάνει η εφαρμογή σας;
Το Horizon επιτρέπει στον χρήστη να τραβάει οριζόντια βίντεο ανεξάρτητα από το πως κρατάει την συσκευή του, εκτελώντας ευθυγράμμιση σε πραγματικό χρόνο με την χρήση των μετρήσεων του γυροσκοπίου. Ο χρήστης μπορεί να κρατάει το iPhone, iPod Touch ή iPad του κάθετα, οριζόντια ή ακόμη και να το περιστρέφει ενώ τραβάει βίντεο και το τελικό βίντεο θα παραμένει οριζόντιο!Είναι αποκλειστικά για iOS συσκευές ή μπορεί να τη δούμε και σε άλλη πλατφόρμα όπως Android και Windows Phone;
Μέχρι στιγμής έχουμε αναπτύξει εφαρμογές αποκλειστικά για iOS συσκευές. Ωστόσο θα μας ενδιέφερε να μεταφέρουμε το Horizon και σε άλλες πλατφόρμες ώστε να μπορούν και οι χρήστες με κινητά τύπου Android ή Windows Phone να τραβάνε οριζόντια βίντεο.

Μέχρι σήμερα δεν είχε φτιάξει κάποια άλλη εταιρία του εξωτερικού κάτι παρόμοιο;
Πριν δημιουργήσουμε το Horizon, κάναμε μια έρευνα γύρω από τις σχετικές εφαρμογές του χώρου. Δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποια εφαρμογή που έκανε αυτό που θέλαμε στον τομέα του βίντεο. Στον τομέα των φωτογραφιών υπάρχουν ήδη αρκετές εφαρμογές, όπως το Instagram, που προσφέρουν ευθυγράμμιση στις φωτογραφίες, παρόλα αυτά το Horizon είναι η πρώτη εφαρμογή που κάνει κάτι τέτοιο σε βίντεο και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Η Apple έχει δείξει ενδιαφέρον για την εφαρμογή αυτή;
Μέχρι στιγμής δεν είχαμε κάποια επικοινωνία με την Apple.

Η εφαρμογή βρίσκεται μόνο στο ελληνικό AppStore?
Η εφαρμογή διατίθεται παγκοσμίως, σε όλα τα App Stores ανά τον κόσμο. Οι γλώσσες που υποστηρίζει το Horizon στην πρώτη έκδοση είναι Ελληνικά και Αγγλικά.

Πόσο δύσκολο είναι κάποιος να δημιουργήσει μία εφαρμογή; Εκτός από τεχνικές γνώσεις, τι άλλο χρειάζεται
Αυτό κυρίως εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της εκάστοτε εφαρμογής.
Αν κάποιος θέλει να δημιουργήσει μια εφαρμογή από την αρχή (concept) μέχρι το τέλος (marketing, trailer, updates, επικοινωνία με τους χρήστες κλπ), χρειάζεται να έχει καλή εικόνα ως προς το πώς λειτουργεί το οικοσύστημα των App Stores, τι επιτρέπεται και τι όχι, να ενημερώνεται καθημερινά γύρω από τις τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και να διαθέτει αρκετή υπομονή και επιμονή.
Δεν είναι εύκολο να γίνει γνωστή μια εφαρμογή και είναι εξίσου δύσκολο για μια προβεβλημένη εφαρμογή να διατηρηθεί στις ψηλές θέσεις για πολύ καιρό.

Πόσο καιρό σας πήρε να την δημιουργήσετε?
Η εφαρμογή χρειάστηκε κοντά στους 4 μήνες για την ολοκλήρωσή της. Ωστόσο ήταν ένα δύσκολο διάστημα καθώς ο ένας από μας μόλις είχε τελειώσει με τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ενώ ο άλλος υπηρετούσε ακόμα.

Το Horizon είναι διαθέσιμο στο AppStore σε τιμή 0.89 ευρώ και μόλις κυκλοφόρησε έγινε νούμερο ένα στις προτιμήσεις των χρηστών του AppStore.

Επιμέλεια: @timkour


Πηγή...www.newsit.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός