Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

23 Ιανουαρίου 2014

50 τρόποι αύξησης της εγκεφαλικής σας ισχύος


Ο εγκέφαλός μας, αυτό το πανίσχυρο εργαλείο, προκειμένου να λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά, χρειάζεται να του δώσουμε την απαραίτητη προσοχή και επιμέλεια ώστε να έχουμε υγιές σώμα και γενικότερα να λειτουργούμε αρμονικά και ευμενώς στη ζωή μας. 


Ακολουθούν 50 τρόποι με τους οποίους – ακόμα και μερικούς από αυτούς να χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να αυξήσετε δραστικά την απόδοση της λειτουργίας του:

1. Διαλογιστείτε – Ο διαλογισμός είναι γνωστό πως αυξάνει τον δείκτη ευφυΐας, απελευθερώνει από το άγχος και προωθεί σε υψηλότερα επίπεδα την εγκεφαλική λειτουργία. Ο διαλογισμός επίσης ενεργοποιεί τον προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου, μία περιοχή υπεύθυνη για ικανότητα προηγμένης σκέψεως και απόδοσης.

2. Ζωγραφίστε μία εικόνα – Η ζωγραφική διεγείρει το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου και εμπνέει δημιουργικότητα. Πάρτε τα χρωματιστά μολύβια σας και ξεκινήστε να ζωγραφίζετε με τον τρόπο σας για να έχετε έναν ισχυρό εγκέφαλο.

3. Άσκηση – Η μακροχρόνια φυσική εξάσκηση έχει αποδειχθεί πως αυξάνει τη δύναμη του εγκεφάλου και πως δημιουργεί νέους νευρώνες στον εγκέφαλο. Βγείτε έξω και κάντε μία ολοκληρωτική ανάταση της χημείας του εγκεφάλου σας μέσω της άσκησης!

4. Εγκεφαλικά κύματα – Τα εγκεφαλικά κύματα είναι ένας ασφαλής, καινοτόμος τρόπος για να τονώσετε και να διαμορφώσετε τον εγκέφαλό σας και τη λειτουργία του. Μπορείτε κυριολεκτικά να αποκτήσετε περισσότερο έλεγχο στη ζωή σας και να αξιοποιήσετε το δυναμικό του εγκεφάλου σας!



5. Αποφύγετε το πρόχειρο φαγητό (junkfood) – Το πρόχειρο φαγητό μειώνει την ενέργεια του σώματος και προωθεί την “εγκεφαλική ομίχλη”. Αφαιρέστε το πρόχειρο φαγητό από τη διατροφή σας και αποκομίστε τα οφέλη μίας πιο ήρεμης, εστιασμένης χημείας του εγκεφάλου.

6. Πάρτε βαθιές αναπνοές – Οι βαθιές αναπνοές αυξάνουν τα επίπεδα οξυγόνου και τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. 10 με 15 λεπτά βαθέων αναπνοών καθημερινώς, μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στην ποιότητα της ζωής σας και στις δυνατότητες της εγκεφαλικής λειτουργίας.

7. Μάθετε μία νέα γλώσσα – Η εκμάθηση προσθέτει περισσότερη δομή στον εγκέφαλο και βελτιώνει τα κέντρα ομιλίας του εγκεφάλου. Μήπως ήρθε η ώρα για να κάνετε κάποιο μάθημα μίας άλλης γλώσσας;

8. Πάρτε ιχθυέλαιο – Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου είναι κυριολεκτικά σαν υλικό μεμβράνης για τον εγκέφαλο. Τα δύο συστατικά των EPA και DHA (http://www.drhoffman.com/page.cfm/84) δρουν για να ενδυναμώσουν τόσο το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου όσο και τη συγκέντρωση. Υπάρχει μία αύξηση της συνολικής εγκεφαλικής δραστηριότητας μετά από τη λήψη ιχθυελαίου για λίγο καιρό.

9. Γελάστε με την καρδιά σας – Το γέλιο προκαλεί μία φυσική απελευθέρωση των ενδορφινών του εγκεφάλου – χημικές ουσίες που πνίγουν τον πόνο και αυξάνουν τη συνολική ευεξία. Το γέλιο είναι πολύ γνωστό για την ελαχιστοποίηση του στρες. Παρακολουθήστε μία κωμωδία, πείτε ένα αστείο και αυξήστε τα επίπεδα ενδορφινών!

10. Λάβετε μέρος σε συζητήσεις – Ένας καλός, υγιής διάλογος ενισχύει την ικανότητά σας να σκέφτεστε γρήγορα και να εφαρμόζετε την ευφυΐα σας κατά τη διάρκεια της προφορικής επικοινωνία σας. Αύξηση την εγκεφαλική σας ισχύ συμμετέχοντας σε πολλές υγιείς συζητήσεις.

11. Πάρτε πολυβιταμίνες – Οι βιταμίνες είναι σπουδαίες για τον εγκέφαλο, και αν ο εγκέφαλος δε λάβει ορισμένη ποσότητα μίας συγκεκριμένης βιταμίνης μέσω της καθημερινής διατροφής, λάβετε υπ’ όψη μία πολυβιταμίνη. Οι πολυβιταμίνες βοηθούν στη διευκόλυνση της λειτουργίας ενός υγιούς σώματος και ενός εμπλουτισμένου εγκεφάλου. Ξεκινήστε να παίρνετε μία βιταμίνη κάθε πρωί για λίγο καιρό και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες πως θα παρατηρήσετε κάποια διαφορά!

12. Πιείτε κόκκινο κρασί – Το αλκοόλ με μέτρο έχει αποδειχθεί πως είναι ωφέλιμο για τον εγκέφαλο. Γιατί; Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά – ουσίες οι οποίες προστατεύουν πραγματικά τον εγκέφαλο! Ένα ποτήρι καθημερινώς για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες θεωρείται γενικά ως υγιής ποσότητα.

13. Τρώτε υγιεινές τροφές – Λίγο πολύ γνωρίζετε τι είναι “υγιεινό”, οπότε γιατί να μην τρώτε υγιεινά ώστε να βελτιώσετε τον εγκέφαλό σας; Ο εγκέφαλος απαιτεί ένα ορισμένο ποσό ενέργειας ώστε να φτάσει στο μέγιστο επίπεδο λειτουργίας. Εάν τρώτε συχνά κέικ σοκολάτας και chips αντί για ψάρια και όσπρια, ίσως γι’ αυτό να μη μπορείτε να σκεφτείτε καθαρά.

14. Αλλάξτε το περιβάλλον σας – Για να κρατήσετε τον εγκέφαλό σας τονωμένο, είναι σημαντικό αλλάξετε το περιβάλλον σας. Πηγαίνετε μέσω μίας νέας διαδρομής στην εργασία σας, φάτε σε ένα άλλο εστιατόριο και όχι στο συνηθισμένο. Η αλλαγή του περιβάλλοντος βοηθά στην αλλαγή του εγκεφάλου μας!

15. Θέστε στόχους – Ο καθορισμός στόχων ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη θετική σκέψη και δράση. Είναι πολύ σημαντικό το να καθορίζουμε στόχους ως προς την επίτευξη της προσωπικής μας επιτυχίας, της ευημερία μας και την τόνωση του εγκεφάλου μας.

16. Ακούστε μουσική – Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι ακούγοντας μουσική προκαλούμε την ενίσχυση του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου και κυριολεκτικά αλλάζουμε τη δομή του. Από αυτές τις ίδιες μελέτες έχει διαπιστωθεί πως οι άνθρωποι που ακούν μουσική είναι γενικότερα πιο ευφυείς και έχουν περισσότερο ανεπτυγμένη τη συναισθηματική νοημοσύνη από αυτούς που δεν ακούν.

17. Νοιώστε τα συναισθήματα των άλλων – Το να δείχνετε κατανόηση και να προσπαθείτε να καταλάβετε τα συναισθήματα των άλλων είναι μία ικανότητα που μπορεί να μάθει ο εγκέφαλός σας. Είναι σίγουρα ένα ισχυρό χαρακτηριστικό και επιτρέπει στο μυαλό σας να σχετίζεται με τα συναισθήματα των άλλων.

18. Αποφύγετε το άγχος – Ένα μικρό επίπεδο άγχους δε θα βλάψει κανέναν. Το πολύ άγχος όμως προκαλεί πραγματικά επιζήμιες αυξήσεις στην ορμόνη “κορτιζόλη” η οποία σε υψηλά επίπεδα σκοτώνει τα κύτταρα του εγκεφάλου και καταστέλλει τη λειτουργία του.

19. Σκεφτείτε Θετικά – Εάν είστε ήδη πολύ καλοί στο να σκέφτεστε θετικά, έχετε πολύ καλές πιθανότητες πως ήδη έχετε έναν πολύ πιο ισχυρό εγκέφαλο από τους αρνητικά σκεπτόμενους. Ξοδέψτε 10 λεπτά της ημέρας με θετικές σκέψεις και εν καιρώ θα αρχίσετε να διαπιστώνετε μία βελτίωση στον τρόπο σκέψης σας και στην ικανότητά σας να λύνετε προβλήματα.




20. Ανταλλάξτε ιδέες (brainstorming) – Μία συνεδρίαση ανταλλαγής ιδεών ώστε να σκεφτείτε νέες, πρωτότυπες και τονωτικές ιδέες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τις δυνατότητες του εγκεφάλου σας δημιουργικά. Η ανταλλαγή ιδεών στην πραγματικότητα είναι ένας διαφορετικός τρόπος σκέψεως που θα εξοπλίσει τον εγκέφαλό σας με μία γρήγορη και δημιουργική ώθηση.

21. Γράψτε ένα άρθρο – Το γράψιμο συνδέεται με τη βελτίωση της μνήμης και της έκφρασης των σκέψεων. Όταν γράφετε, ενδυναμώνεται τη φυσική ικανότητα του εγκεφάλου σας να εκφράσει σκέψεις και αισθήματα. Το γράψιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος με τον οποίον εξασκείτε την ικανότητά σας να αναλύετε και να οικοδομείτε μία διαδικασία σκέψεως βασισμένη στην κριτική σκέψη. Ποιήματα, ημερολόγια, άρθρα σε blogs και εξιστορήσεις είναι τρόποι με τους οποίους ενισχύετε τη διάνοιά σας.

22. Οραματιστείτε – Ο οραματισμός έχει συσχετισθεί με τη συγκέντρωση σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Πολλοί επιτυχημένοι αθλητές που είναι σε θέση να παίξουν “στη ζώνη” οραματίζονται το παιχνίδι τους σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Ο οραματισμός έχει συνδεθεί με τη μείωση του άγχους, την αυξημένη δημιουργικότητα και τη μέγιστη απόδοση νου και σώματος.

23. Κοιμηθείτε όσο πρέπει – Να είσαστε βέβαιοι πως αναπληρώνετε την ανάγκη του εγκεφάλου σας για τον ύπνο. Ο ύπνος καθαρίζει την πνευματική ακαταστασία και τις ασήμαντες σκέψεις. Το να έχετε έναν καλό βραδινό ύπνο μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ μίας καθαρής μνήμη και του να ξεχνάτε συνεχώς πράγματα. Ο καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις ύπνου, φροντίστε να αναπληρώσετε τις δικές σας.

24. Εφαρμόστε την αυτο-ύπνωση – Η δύναμη της υπνωτικής αυθυποβολής είναι σίγουρα πραγματική. Μπορείτε να αλλάξετε τις πτυχές της διαδικασίας της σκέψης σας και να μάθετε να στρέφετε την προσοχή σας, ξοδεύοντας λίγο χρόνο για να κάνετε αυτό-ύπνωση. Έρευνες σχετικές με την ύπνωση δείχνουν πως με την άσκηση της ύπνωσης, ένα άτομο βιώνει λιγότερο άγχος, έχει αυξημένη ανοχή στον πόνο και διαυγή σκέψη. Δοκιμάστε το για τον εαυτό σας εάν δεν το έχετε κάνει ήδη!

25. Λύστε σταυρόλεξα – Τα σταυρόλεξα αναδεικνύουν την ικανότητα του εγκεφάλου σας όσον αφορά στην κριτική σκέψη και στην ανάκληση μνήμης από το παρελθόν. Η πρόκληση του να λύσετε ένα σταυρόλεξο είναι σίγουρα πνευματικά τονωτικό και διεγερτικό.

26. Φάτε καρύδια – Φοιτητές σε πανεπιστήμια της Βραζιλίας και της Νότιας Αμερικής τρώνε καρύδια πριν να πάρουν εξετάσεις. Παρατήρησαν πως η κατανάλωσή τους συσχετίζεται με την αύξηση των βαθμών τους στις εξετάσεις τους. Νέες μελέτες έχουν αρχίσει να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των καρυδιών στην αύξηση της δύναμης του εγκεφάλου. Εάν δεν τρώτε πολλά καρύδια, δοκιμάστε τα μερικές φορές και αποκομίστε τα οφέλη που σχετίζονται με τον εγκέφαλο!

27. Διαβάστε βιβλία – Το διάβασμα των βιβλίων διδάσκει το μυαλό σας να προσαρμόζετε στην απορρόφηση μεγάλων ποσοτήτων πληροφοριών σε μικρότερες χρονικές περιόδους. Τα βιβλία προωθούν τις ικανότητες σκέψεως, τις ικανότητες απομνημόνευσης, καθώς και την αύξηση του λεξιλογίου και των δεξιοτήτων κριτικής σκέψεως. Όχι μόνο μαθαίνετε κάτι από ένα βιβλίο που θα διαβάσετε, αλλά και εγκεφαλική σας ισχύ αυξάνεται καθώς το διαβάζετε.

28. Ακούστε κλασσικούς τόνους – Ακούγοντας κλασσική μουσική ενεργοποιείται το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σας, κι αυτό είναι ο λόγος που η κλασσική μουσική βοηθάει τους μαθητές στα μαθηματικά και στη γραφή. Εάν δεν έχετε ακόμα δοκιμάσει να ακούσετε λίγο Mozart, λάβετε το υπ’ όψην! Η μουσική του Mozartδείχνει πως προκαλεί αύξηση 80% στη νοημοσύνη!

29. Παίξτε το “BrainAge” – Νέα παιχνίδια όπως το “BrainAge” για το NintendoDSκαι το “BigBrain-Academy” συμβάλλουν στην προώθηση της γρήγορης σκέψεως και τις βασικές δεξιότητες του εγκεφάλου. Αυτά τα παιχνίδια λειτουργούν θαυμάσια ως προς τη βελτίωση της ταχύτητας σκέψεως και των φυσικών δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.


                            
30. Πάρτε έναν ελαφρύ υπνάκο – Το να κοιμάστε για λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει αποδειχθεί μέσω ερευνών πως βελτιώνει σημαντικά την απόδοση εργασίας και την ικανότητα σκέψεως. Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας και διαθέτετε χρόνο για να πάρετε έναν υπνάκο, συνιστάται. Είναι αρκετά αναζωογονητικός και τονώνει βέλτιστα το πνεύμα σας.

31. Κλείστε την τηλεόραση – Η παρακολούθηση της τηλεόρασης μπορεί να μην είναι ο μόνος λόγος που ξεκινάει η σήψη στον εγκέφαλο, αλλά είναι ένα βασικό συστατικό για τη διαδικασία της αποσύνθεσης. Λίγη παρακολούθηση ποτέ δε θα βλάψει κανέναν, αλλά σίγουρα έχει συνέπειες στην κανονική λειτουργία του εγκεφάλου.

32. Σχεδιάστε μία εικόνα – Το να είστε σε θέση να απεικονίσετε στο χαρτί αυτό που φαντάζεστε ωθεί την από μέσα σας δημιουργικότητα. Η ζωγραφική είναι μία άσκηση καθαρά για το δεξί εγκεφαλικό ημισφαίριο όπου το βάζει σε πλήρη λειτουργία και βελτιώνει τη δημιουργική σας πλευρά. Εάν δε δοκιμάσατε να ζωγραφίσετε ακόμη μία εικόνα, κάντε μια προσπάθεια και τότε ίσως να παρατηρήσετε πως αισθάνεστε και είστε περισσότερο δημιουργικοί

33. Κλάψτε – Μη φοβάστε να κλάψετε όποτε η στιγμή είναι κατάλληλη! Το κλάμα θεραπεύει τα συναισθήματα και προάγει την υγιή κυκλοφορία μέσα στον εγκέφαλο. Εκείνοι που είναι σε θέση να κλάψουν, στην πραγματικότητα καθαρίζουν το εσωτερικό του εγκεφάλου τους, πράγμα το οποίο είναι ένας άλλος υγιής τρόπος για την αύξηση της δύναμης του εγκεφάλου.

34. Τρώτε λιγότερο – Η υπερβολική κατανάλωση τροφίμων έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση ροής αίματος προς τον εγκέφαλο και την αύξηση της ροής αίματος στο πεπτικό σύστημα. Ως εκ τούτου, εάν είστε σε θέση να μειώσετε το συνολικό ποσό της τροφής που καταναλώνετε, η εγκεφαλική σας λειτουργία θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Σε αρκετές εργαστηριακές μελέτες, εφάρμοσαν δίαιτα περιορισμένων θερμίδων σε αρουραίους και έδειξαν πως αυξάνεται η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλό τους.

35. Τρώτε πρωινό – Παιδιά που δεν έτρωγαν πρωινό για λίγο καιρό και έπειτα άρχισαν να τρώνε, οι βαθμοί τους στα μαθηματικά ανέβηκαν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο (κατά μέσο όρο). Το πρωινό είναι πιθανώς το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας – παρέχει το σώμα σας “καύσιμα” για το υπόλοιπο της ημέρας. Εάν δεν έχετε χρόνο για να φάτε πρωινό, τουλάχιστον καταναλώστε κάποιο είδος σνακ… Μπορεί να δώσει στον εγκέφαλό σας ένα ισχυρό πλεονέκτημα!

36. Πηγαίνετε μία βόλτα – Η άσκηση ωφελεί αδιαμφισβήτητα τον εγκέφαλο. Και, το περπάτημα είναι μία σημαντική μορφή ασκήσεως που είναι εύκολη και συνάμα αποτελεσματική ως προς την ενίσχυση του πνευματικού δυναμικού. Το περπάτημα βάζει τον νου σας σε μία χαλαρή κατάσταση καθαρής σκέψεως και εγκεφαλικής λειτουργίας γενικότερα. Επίσης, δίνει στον εγκέφαλό σας την ευκαιρία να περιπλανηθεί και να απαλλαγεί από τυχόν ανησυχητικές σκέψεις.

37. Μιμηθείτε άλλους – Το να είστε σε θέση να μιμείστε τις κινήσεις και την ομιλία άλλων
ανθρώπων ενεργοποιεί διάφορες περιοχές του εγκεφάλου που συνήθως είναι ανενεργές. Η μίμηση άλλων ανθρώπων, εάν γίνεται με έναν παιχνιδιάρικο, διασκεδαστικό τρόπο, μπορεί να βελτιώσει τη δύναμη του εγκεφάλου σας και τη φυσική ικανότητά του να προσαρμόζετε γρήγορα όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με νέες καταστάσεις.

38. Λύστε πάζλ – Η επίλυση πάζλ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την τόνωση της κριτικής ικανότητας του μυαλού σας και της επεξεργασίας πληροφοριών. Τα πάζλ είναι μία προκλητική και διασκεδαστική δραστηριότητα. Το σημαντικότερο στη λύση των πάζλ είναι ότι απαιτεί πως η δραστηριότητα που συμβαίνει στο αριστερό ημισφαίριο, θα εργαστεί με το δεξί ημισφαίριο και θα μεταφέρει πληροφορίες στο οπτικό του κέντρο. Θέλετε έναν πιο λειτουργικά ολοκληρωμένο εγκέφαλο; Λύστε πάζλ!

39. Κάντε νευροανάδραση – Η νευοανάδραση (neurofeedback) είναι ένα πολύ καλός τρόπος να μάθετε να ελέγχετε συνειδητά το μοτίβο των εγκεφαλικών σας κυμάτων. Η νευροανάδραση αναδομεί τον εγκέφαλο και βοηθάει στην προώθηση της ευελιξίας του εσωτερικού των νευρωνικών δικτύων του εγκεφάλου. Αν και η νευροανάδραση είναι κάπως δαπανηρή, εάν έχετε διαθέσιμα αρκετά χρήματα, μπορεί κάλλιστα να είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε για τον εγκέφαλό σας!

40. Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ – Το αλκοόλ με μέτρο δεν είναι κάτι το τρομερό για τον εγκέφαλο, το υπερβολικό όμως βλάπτει την υγεία και τη λειτουργία του. Εάν θέλετε να ενισχύσετε τη δύναμη του εγκεφάλου σας, η μείωση του αλκοόλ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε. Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα μνήμης και να ενθαρρύνει την “ομιχλώδη” – αποδιοργανωτική σκέψη.

41. Αποφεύγετε τις ναρκωτικές ουσίες – Ο καθένας γνωρίζει πως τα ναρκωτικά είναι βλαβερά. Τα ναρκωτικά δεν ενισχύουν τη δημιουργικότητα, τη σκοτώνουν και καταστρέφουν τα κύτταρα του εγκεφάλου. Ανάλογα με το ναρκωτικό, τα αποτελέσματα μπορεί να κυμαίνονται από αιμορραγία του εγκεφάλου και την απώλεια κυττάρων μέχρι βλάβες στην ανάπτυξη νευρώνων. Ζήστε μία ζωή απαλλαγμένοι από τα ναρκωτικά και κρατήστε τον εγκέφαλό σας υγιή και πολύ πιο δυναμικό!

42. Πιείτε φρέσκο χυμό φρούτων – Ο φρέσκος χυμός φρούτων αναζωογονεί τον εγκέφαλο και παρέχει στα κύτταρα ένα δροσιστικό “ξάφνιασμα” με θρεπτικές ουσίες. Χυμοί γνωστοί που κάνουν πολύ καλό στη λειτουργία του εγκεφάλου είναι: χυμός σταφυλιού, πορτοκαλιού, βατόμουρου και ο χυμός μήλου. Οι περισσότεροι χυμοί παρέχουν το μυαλό σας με ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά τα οποία με τη σειρά τους, σας παρέχουν περισσότερη πνευματική ενέργεια και ικανότητα συγκέντρωσης.

43. Ζείτε με αυτοεπίγνωση – Όταν μαθαίνετε να αφήνετε το εγώ και τις συναισθηματικές πτυχές της ζωής σας στην άκρη, η ορθολογική σκέψη έχει το πάνω χέρι. Η ορθολογική σκέψη σας επιτρέπει να έχετε αυτοεπίγνωση, η οποία με τη σειρά της σας επιτρέπει να παίρνετε καλύτερες μελλοντικές αποφάσεις ώστε να κατορθώσετε την επίτευξη της βέλτιστης υγείας του εγκεφάλου σας. Δραστηριότητες όπως ο διαλογισμός, η αυτο-ύπνωση και η αυτοεξέταση μας επιτρέπουν να αυξήσουμε την αυτοεπίγνωσή μας.

44. Πάρτε gingkobiloba – Το gingkobiloba (http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/ginkgo-biloba) έχει ερευνηθεί και τεκμηριωθεί επιστημονικά πως αυξάνει σημαντικά τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Τοgingkobiloba είναι ένας αρκετά ανέξοδος τρόπος για να αυξήσετε τη ροή του αίματος σας προς τον εγκέφαλο. Η αυξημένη ροή προς τον εγκέφαλο συσχετίζεται με μία αύξηση στην ικανότητα συγκεντρώσεως και στην επίλυση προβλημάτων. Δοκιμάστε gingkobiloba και αφήστε το μυαλό σας να καρπωθεί τα οφέλη!
 
45. Κάντε σεξ – Το σεξ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απελευθερώσετε με φυσιολογικό τρόπο ορμόνες ζωτικής σημασίας στον εγκέφαλο. Όταν εμπλέκεστε σε μία αγαπημένη σχέση, το σεξ βελτιώνει την κοινωνική σύνδεση καθώς και τη συναισθηματική νοημοσύνη. Το σεξ συνδέει, απελευθερώνει από το στρες, και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στο μυαλό σας μία δυναμική ώθηση. Οι πιθανότητες είναι πως το σεξ θα αυξήσει επίσης την αυτοπεποίθησή σας και την ικανότητά σας να σκέφτεστε θετικά!

46. Πιείτε καφέ – Έρευνες έχουν δείξει πως οι μαθητές που πίνουν καφέ πριν απ’ τις εξετάσεις τους, έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Γιατί; Η καφεΐνη φαίνεται πως τονώνει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, επιταχύνει τη σκέψη και βελτιώνει τη συγκέντρωση. Η πολύ καφεΐνη δεν είναι ποτέ καλή, δεδομένου ότι μπορεί να προκαλέσει άγχος ή ακόμα και θυμό. Λίγη όμως, παρόλα αυτά, μπορεί να είναι το εισιτήριο για ένα “10” στις εξετάσεις σας.

47. Μυρίστε λίγο βασιλικό – Φαίνεται να υπάρχουν αρκετοί ισχυρισμοί που μαρτυρούν για την αποτελεσματικότητα του βασιλικού όσον αφορά στη βελτίωση της συνολικής εγκεφαλικής λειτουργίας. Έτσι κι αλλιώς, ορισμένα αρώματα αλλάζουν σημαντικά τη λειτουργία του εγκεφάλου. Μια μυρωδιά της μέντας επιταχύνει τη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ άλλα αρώματα επιβραδύνουν τα πράγματα. Δεδομένου ότι η μυρωδιά είναι το ισχυρότερο πράγμα που συνδέεται με τη μνήμη, μερικά καλά αρώματα μπορεί σίγουρα να βοηθήσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.

48. Παραμείνετε στην εκπαίδευση – Εάν είστε σε κάποια σχολή, έχετε πολλές πιθανότητες στο να ενισχύσετε τη δύναμη του εγκεφάλου σας πάνω από το μέσο όρο από αυτούς που έχουν εγκαταλείψει την εκπαίδευση! Συμβαδίζοντας με τη εκπαιδευτική εργασία, σημαίνει ότι δίνετε στο μυαλό σας μια καλή “προπόνηση” σε περιοχές της αυτο-πειθαρχίας, της μάθησης, και της νοητική επεξεργασίας. Παραμείνετε σπουδαστές ή κάντε κάτι ώστε να μαθαίνετε συνεχώς κάτι νέο!

49. Κάντε ερωτήσεις - Οι ερωτήσεις είναι ένας πρωτοφανής τρόπος για να κρατήσετε το μυαλό σας σε φόρμα.Αποκτήστε τη συνήθεια να αμφισβητείτε τους άλλους και τις σκέψεις τους. Οι ερωτήσεις μπορεί να προκαλέσουν νέες σκέψεις και ιδέες και το να κάνετε ερωτήσει είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την αύξηση της δύναμης του εγκεφάλου!

50. Ξαναδιαβάστε αυτή τη λίστα - Θέλετε να ενισχύσετε τη δύναμη του εγκεφάλου σας; Ξεκινήστε από την εκ νέουανάγνωση αυτού του καταλόγου και την επισήμανση διαφόρων μεθόδων που μπορείτε να εφαρμόσετε στη ζωή σας.Μπορείτε κάλλιστα να εκτυπώσετε αυτή τη λίστα και να την βάλετε σε κάποιο εμφανές σημείο όπου θα την βλέπετε συχνά. Με αυτόν τον τρόπο, όταν θα περάσετε μπροστά από τη λίστα, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και τυχαία να επιλέξετε μία δραστηριότητα για να ενισχύσετε τη δύναμη του εγκεφάλου σας!
 Πηγή...erevnw.blogspot.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός