Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

2 Ιανουαρίου 2014

Πότε «πέφτουν» οι αργίες του 2014


Μην μας παρεξηγείτε που ακόμη δεν μπήκε ο νέος χρόνος εμείς κοιτάζουμε τις αργίες. Άλλωστε είμαστε σίγουροι ότι λίγο-πολύ όλοι το κάνουμε, κρυφοκοιτάζοντας το ημερολόγιο για να δούμε αν το νέο έτος μας φέρνει κάποιο ημερολογιακό… μπαξίσι. 



Άλλωστε μην ξεχνάτε πως κάθε χρόνος ξεκινά με αργία, την Πρωτοχρονιά. Και αν αληθεύει η γνωστή ρήση πως ό,τι κάνεις στην αρχή του χρόνου θα το κάνεις και την υπόλοιπη χρονιά, εμείς επαυξάνουμε, αναζητώντας από τώρα ποιες ημέρες θα… ξεκουραστούμε επισήμως μέσα στο 2014. Και όντως, το νέο έτος δεν μας απογοητεύει: Με τέσσερα τριήμερα, δύο απολαυστικά γιορτινά τετραήμερα και τρία… σχεδόν τριήμερα, δεν τα πάει κι άσχημα ο καινούριος χρόνος:

Ιανουάριος Τον αγαπάμε όχι μόνο γιατί ξεκίνησε με αργία, όπως πάντα, αλλά και γιατί φέτος μας επιφυλάσσει και το πρώτο τριήμερο της χρονιάς. Τα Θεοφάνια, στις 6 Ιανουαρίου, πέφτουν Δευτέρα και μας εξασφαλίζουν τρεις ημέρες ξεκούραση από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της χρονιάς.

Φεβρουάριος Συγχωρούμε τον Φεβρουάριο που δεν μας χαρίζει καμία επίσημη αργία. Δεν του κρατάμε κακία αφενός επειδή ούτως ή άλλως έχει λιγότερες ημέρες, 28 φέτος, και περνά γρήγορα, αλλά και επειδή η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πέφτει Παρασκευή και μπορούμε να τη γιορτάσουμε δεόντως με ξενύχτι, χωρίς να νοιαζόμαστε για το πώς θα ξυπνήσουμε το επόμενο πρωί.

Μάρτιος Δεύτερο τριήμερο της χρονιάς, χάρη στη Σαρακοστή που ξεκινά στις 3 Μαρτίου. Παραδοσιακά, η Καθαρά Δευτέρα μας χαρίζει την ευκαιρία για την πρώτη ανοιξιάτικη εξόρμηση τριών ημερών. Η γιορτή της 25ης Μαρτίου, από την άλλη, φέτος πέφτει Τρίτη. Παραλίγο… δεύτερο τριήμερο σε έναν μήνα, αλλά αυτό σημαίνει πως αν σπεύσετε να σπαταλήσετε μία ημέρα από την άδειά σας, έχετε ένα ωραιότατο τετραήμερο. Διαφορετικά, υπομονή περίπου έναν μήνα για το επίσημο τετραήμερο της χρονιάς.

Απρίλιος Η Κυριακή του Πάσχα φέτος πέφτει στις 20 Απριλίου. Αυτό σημαίνει πως οι αργίες της Μεγάλης Παρασκευής και της Δευτέρας του Πάσχα πέφτουν 18 και 21 Απριλίου αντίστοιχα. Και ιδού, 18-21/4 έχετε το πρώτο (και όχι μοναδικό) τετραήμερο του 2014.

Μάιος Τι ωραίο που θα ήταν ένα τριήμερο τον Μάιο… Λόγω άνοιξης όμως συγχωρούμε την Πρωτομαγιά που πέφτει Πέμπτη. Άλλωστε το να επιστρέφεις από α(πε)ργία και να είναι Παρασκευή, ήτοι μια ανάσα από σαββατοκύριακο και πάλι, είναι ίσως εξίσου απολαυστικό.

Ιούνιος Όπως πάντα Δευτέρα, η ημέρα του Αγίου Πνεύματος μας χαρίζει ένα πρώιμο καλοκαιρινό τριήμερο για να κάνουμε τις πρώτες μας βουτιές. Φέτος, ετοιμάστε τα μαγιό σας για τις 9 Ιουνίου. Ιούλιος Προσπεράστε αυτόν τον φειδωλό σε δώρα μήνα και απλώς φροντίστε να κάνετε βουτιές, ακόμη και τις εργάσιμες ημέρες του. Τουλάχιστον θα σας αποζημιώσει ο επόμενος μήνας…

Αύγουστος Ο Δεκαπενταύγουστος πέφτει Παρασκευή και μας βολεύει ιδιαίτερα, επιτρέποντας σε αδειούχους και μη να επιχειρήσουν τριήμερη απόδραση την πιο περιζήτητη περίοδο του καλοκαιριού. Σεπτέμβριος Το κάρμα είναι άτιμο πράγμα, γι” αυτό και μετά από το «δωράκι» του Αυγούστου, ο Σεπτέμβριος μας αφήνει «ξεκρέμαστους», χωρίς καμία αργία.

Οκτώβριος Το «πεσκέσι» του Οκτωβρίου είναι η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, που αν δεν το έχετε παρατηρήσει πέφτει πάντα ίδια ημέρα της εβδομάδας με την 25η Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε άλλη μία ωραιότατη Τρίτη (και πάλι παραλίγο τριήμερο) και άλλον έναν πειρασμό να ζητήσουμε μια ημέρα άδεια την Δευτέρα.

Δεκέμβριος Όπως πολύ καλά καταλάβατε, προσπεράσαμε χωρίς καμία αναφορά τον Νοέμβριο γιατί αποτελεί άλλον έναν «άχρηστο» από πλευράς αργιών μήνα, και περνάμε κατευθείαν στο «ζουμί», ήτοι στο χριστουγεννιάτικο δώρο που μας κάνει το 2014 λίγο πριν αποχωρήσει: Οι αργίες των Χριστουγέννων (25-26/12) πέφτουν φέτος Πέμπτη και Παρασκευή. Και όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό σημαίνει πως πέρα από το τετραήμερο του Πάσχα, φέτος χαμογελάμε και για ένα αναπάντεχο τετραήμερο Χριστουγέννων.












 Πηγή....karfitsa.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός