Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

7 Δεκεμβρίου 2012

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2013.

Ενημερωτική εγκύκλιο προς ενημέρωση των μαθητών της τρίτης λυκείου έστειλε το υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με τα υποχρεωτικά μαθήματα και τα επιλογής για τις Πανελλήνιες του 2013.Στην εγκύκλιο που θα αναρτήσουν όλα τα λύκεια της χώρας για να διαβάσουν οι μαθητές υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα στο οποία θα κληθούν να εξεταστούν οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών λυκείων έχουν οριστεί σε έξι.
Οι μαθητές και οι απόφοιτοι θα δώσουν εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης και δύο γενικής παιδείας, εκ των οποίων το ένα θα είναι υποχρεωτικά η Νεοελληνική Γλώσσα και το άλλο θα μπορούν να το επιλέξουν μεταξύ των Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Βιολογία και Φυσική.
Εκείνο που πρέπει να συνυπολογίσουν οι μαθητές για την επιλογή του έκτου μαθήματος είναι τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας κατά επιστημονικό πεδίο, καθώς και τα μαθήματα γενικής παιδείας που τα αντικαθιστούν με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας.
Αν τα επιστημονικά πεδία που προτίθεται να επιλέξει ο υποψήφιος έχουν ως μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα μαθήματα της κατεύθυνσης που εξετάστηκε (π.χ. μαθητής θετικής κατεύθυνσης προτίθεται να επιλέξει το 3ο και 4ο επιστημονικό πεδίο όπου τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας είναι τα μαθήματα της κατεύθυνσης του ) τότε ο υποψήφιος αυτός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ως δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας οποιοδήποτε από τα τέσσερα επιλεγόμενα μαθήματα γενικής παιδείας.
Στην αντίθετη περίπτωση (π.χ. μαθητής θετικής κατεύθυνσης προτίθεται να επιλέξει το 1ο και 2ο επιστημονικό πεδίο ) ο μαθητής αυτός θα πρέπει να επιλέξει ως δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας εκείνο από τα τέσσερα επιλεγόμενα, το οποίο μαζί με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας αντικαθιστούν τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του 1ου επιστημονικού πεδίου (που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Ιστορία Γενικής Παιδείας).
Σημειώνεται, τέλος, ότι η διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το ποσοστό του 10% χωρίς νέα εξέταση ισχύει μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Πηγή: .iefimerida.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός