Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

4 Οκτωβρίου 2012

Κάντε τσεκ απ σε...1 λεπτό


Ένα λεπτό αρκεί για να δείτε αν κάτι δεν πάει καλά με τον οργανισμό σας. Ένα...σπιτικό τσεκ απ μπορεί να σας προειδοποιήσει για ασθένειες, από τις οποίες ενδέχεται να πάσχετε αλλά εσείς αγνοείτε.





Σαν τα μάτια σας…

Ελέγξτε το λευκό των ματιών σας για αλλεργίες, έρπη και μολύνσεις. Αν το λευκό των ματιών σας ξαφνικά πάρει μία πιο κιτρινωπή απόχρωση ίσως σημαίνει ότι εκτεθήκατε πολλές ώρες στον ήλιο χωρίς γυαλιά ηλίου. Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία προκαλεί πάχυνση της μεμβράνης που καλύπτει τα λευκά των ματιών σας.

Σε ακόμη περισσότερες περιπτώσεις τα μάτια σας κοκκινίζουν επειδή ακριβώς τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια των ματιών διαστέλλονται. Τα κόκκινα μάτια μπορεί να είναι βέβαια σύμπτωμα πολλαπλών άλλων παθήσεων, όπως είναι οι αλλεργίες, το συνάχι, η γρίπη ή η αρχή κάποιου έρπητα.

Κοιτάξτε τη χτένα σας
Μια ματιά στη χτένα σας μπορεί να σας προϊδεάσει για τυχόν προβλήματα με τον θυρεοειδή και διαφόρες ανεπάρκειες. Για παράδειγμα η έλλειψη ψευδάργυρου, σίδηρου ή βιοτίνης συνήθως προκαλούν απώλεια μαλλιών. Ένας ακόμη ένοχος για αυτό είναι η διαταραχή του θυρεοειδούς.
Το φυσιολογικό νούμερο τριχών που μπορεί να χάνει ένας άνθρωπος καθημερινά είναι 100. Εάν παρατηρήσετε περισσότερες τρίχες στο νεροχύτη του μπάνιου ή στη βούρτσα των μαλλιών σας από ό, τι συνήθως ή αν η τρίχα βγαίνει σε συστάδες, που αφήνουν γυμνά σημεία στο τριχωτό της κεφαλής σας, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας.

Κάντε μανικιούρ
Η φυσιολογική όψη των νυχιών είναι λευκή και καθαρή. Οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να συνδέεται με καρκίνο του δέρματος, νεφροπάθεια ή μύκητες. Ωστόσο είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει καθώς οι αλλαγές στα νύχια αποτελούν σύμπτωμα για τουλάχιστον 300 διαφορετικές ασθένειες, με πιο συνηθισμένες την έλλειψη βιταμινών και πρωτεϊνών, την αναιμία, τη διαταραχή τους θυρεοειδούς, τις ορμονικές διαταραχές και την ψωρίαση.
Σε πιο σοβαρή περίπτωση τα νύχια που είναι πιο σκούρα και σκουραίνουν ακόμα περισσότερο στις άκρες ίσως είναι ένδειξη νεφρικής πάθησης.

Μην ξεχνάτε το οδοντικό νήμα
Μπορεί να ακούγεται παράταιρο αλλά το οδοντικό νήμα μπορεί να προλάβει εκτός από μία μόλυνση και ένα...έμφραγμα. Η καθημερινή του χρήση συμβάλει στην ενδυνάμωση των ούλων και στην αποφυγή της φθοράς τους. Ωστόσο αν παρατηρείτε ότι τα ούλα σας ματώνουν όσο χρησιμοποιείτε το οδοντικό νήμα, αυτό συνήθως σημαίνει ότι έχετε κάποια μόλυνση. Παρά το γεγονός ότι η χρήση του νήματος μπορεί να προκαλεί αιμοραγία, η αλήθεια είναι ότι βοηθά στο να απαλλαγείτε από τη μολυνση.
Οι ερευνητές επιμένουν ακόμα ότι τα μολυσμένα ούλα συχνά συνδέονται με καρδιοπάθειες επειδή η χρόνια φλεγμονή προκαλεί τη δημιουργία χημικών ουσιών στο ανοσοποιητικό σύστημα, που συμβάλλουν στη συσσώρευση λιπαρών αποθέσεων στις αρτηρίες σας ευνοώντας με τον τρόπο αυτό τις συνθήκες για καρδιακά νοσήματα.

Μέση...δαχτυλίδι
Καρδιολογικές παθήσεις και υψηλή πίεση μπορούν να εξελιχθούν σε πιο σοβαρές καταστάσεις αν δεν προσέξτε έγκαιρα. Ευτυχώς η…μέση σας έχει προνοήσει.
Άτομα που συσσωρεύουν περισσότερο λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς, από ότι στους γοφούς και τον πισινό, είναι ομάδα...υψηλού κινδύνου για να αναπτύξουν καρδιολογικές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2, πίεση και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Είστε ενυδατωμένοι;
Το ξηρό δέρμα συνήθως «τραβάει» και είναι ερεθισμένο ειδικά μετά το ντους. Αυτή η αφυδάτωση του δέρματος ωστόσο ίσως να είναι και ένδειξη ότι πάσχετε από κάποια διατροφική έλλειψη ή πιθανόν και μία πιο σοβαρή δερματολογική πάθηση.
Ένα αφυδατωμένο, ξερό και «σπασμένο» δέρμα μπορεί εύκολα να αποτελέσει πόλο έλξης για μολύνσεις και φλεγμονές.





Πηγή...clickatlife.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός