Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

2 Σεπτεμβρίου 2012

16χρονος Θεσσαλονικιός θέλει να γίνει ο νέος Mr. Facebook!



Παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους της ηλικίας του, αποτελεί ο 16χρονος Κώστας Μήρτσος από τη Θέρμη. Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, έχει καταφέρει να…χτίσει το πρώτο βάθρο της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας. Δεινός γνώστης της πληροφορικής και της μουσικής, αλλά και ένας από τους καλύτερους μαθητές του ΕΠΑΛ Βασιλικών, έβαλε στόχο να γίνει ο νέος Mr. Facebook!





 Το 2010, σε ηλικία 14 χρονών, ο Κώστας, δημιούργησε το δικό του ραδιοφωνικό ιντερνετικό σταθμό (web radio), τον οποίο ονόμασε Extreme Dj Radio, ενώ ένα χρόνο αργότερα δημιούργησε το επίσημο site του σταθμού, www.extremedjradio.eu. Σήμερα στον Extreme Dj Radio κάνουν εκπομπή 20 παραγωγοί, ενώ το site του  σταθμού, δέχεται πάνω από 1.000 επισκέψεις την ημέρα.
Πώς ξεκίνησε η ιδέα δημιουργίας ιντερνετικού σταθμού;
Η ιδέα δημιουργίας ιντερνετικού σταθμού ξεκίνησε το 2010 σε ηλικία 14 χρονών. Μου άρεσε πάρα πολύ η μουσική και το ραδιόφωνο. Άκουγα τότε την εκπομπή της Άννας Πρίγγα στον Zoo Radio και έλεγα από μέσα μου πως κι εγώ θέλω να κάνω μια δικιά μου εκπομπή, να έχω επικοινωνία με τον κόσμο, να τους ενημερώνω με τα μουσικά νέα και να βάζω τη δικιά μου μουσική. Εντελώς τυχαία είχα βρει μια εταιρεία που δημιουργείς δωρεάν ένα ιντερνετικό σταθμό και έτσι δημιούργησα τον σταθμό και τον ονόμασα Extreme Dj Radio. Στην αρχή δεν ήξερα πως κάνεις εκπομπή αλλά μόνος μου σιγά-σιγά έμαθα. Το ραδιόφωνο ήταν ανοιχτό 2 ώρες την ήμερα που έκανα εγώ εκπομπή. Μετά μαζεύτηκαν και άλλα άτομα που ήθελαν να κάνουν εκπομπή και φτάσαμε να είμαστε 24 ώρες το 24ωρο με την καλύτερη ξένη και ελληνική μουσική, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η σελίδα μας στο Facebook έχει φτάσει τα 21.000+ Likes.
Πού νομίζεις ότι οφείλεται η επιτυχία που σημειώνει το web radio σου;
Η επιτυχία πιστεύω ότι οφείλεται στην εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων, στην παραγωγή Live εκπομπής, στους διαγωνισμούς και γενικώς στην καλή και επιλεγμένη μουσική που βάζουμε στον σταθμό μας. Έχουμε συνεχώς επώνυμους καλλιτέχνες Live στις εκπομπές μας, όπως τον Στέλιο Λεγάκη, τον Axtipito Mc κ.α. Παράλληλα, με τον Extreme Dj Radio έχουμε διοργανώσει αρκετά πάρτυ και events και μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω μουσική σαν dj σε αρκετά cafe/bar της Θεσσαλονίκης με μεγάλη επιτυχία.
Οι συμμαθητές σου πώς σε αντιμετωπίζουν; Χαίρονται με την επιτυχία σου και σε βοηθάνε ή σε ζηλεύουν;
Αρκετοί συμμαθητές με ζηλεύουν αλλά μερικοί συμμαθητές με βοηθάνε και με υποστηρίζουν σε ότι και αν κάνω και τους ευχαριστώ πάρα πολύ.
Έχεις κάποιο πρότυπο; Έχεις στόχο πχ να γίνεις ο επόμενος Mark Zuckerberg που δημιούργησε το facebook και άφησε ιστορία στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης;
Ποτέ δεν είχα κάποιο πρότυπο γιατί κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός. Για να γίνω ο Mark Zuckerberg λίγο δύσκολο, αλλά κάτι παρόμοιο ναι, έχω στόχο και πιστεύω ότι θα τον πετύχω.
Εκτός από ραδιοφωνικός παραγωγός στον Extreme Dj Radio ασχολείσαι και με κάτι άλλο;
Συμμετέχω στο πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο, το European School Radio (esradio.mysch.gr), σχεδόν από την αρχή της λειτουργίας του το 2011, αρχικά σαν παραγωγός, κατόπιν σαν υπεύθυνος μουσικής ζώνης και το καλοκαίρι ανέλαβα το συντονισμό των ζωντανών εκπομπών. Από τη νέα χρονιά θα βρίσκομαι στην πανελλήνια συντονιστική ομάδα των μαθητών αλλά και την ευρωπαϊκή επέκταση του ραδιοφώνου με άλλες 8 χώρες.
Επίσης συμμετείχα και στην Λέσχη Ανάγνωσης Μαθηματικής Λογοτεχνίας του 3ου Γυμνασίου Θέρμης όπου δημιούργησα 2 ταινίες: «Το Θεώρημα του Παπαγάλου», του Ντενί Γκετζ & Ο Ρουτ και «Η Ερατώ στον κόσμο των Αριθμών και της Φιλοσοφίας», από το βιβλίο «Ο αγαπημένος μαθηματικός τύπος του καθηγητή», της Yoko Ogawa από τις περιλήψεις των βιβλίων. Τα έργα παρουσιάστηκαν στο Μαθηματικό Συνέδριο που είχε γίνει στη ΔΕΘ.
Ποια είναι τα σχέδιά σου για τον Exteme Dj Radio;
Τα σχέδια μου για τον Exteme Dj Radio είναι να καταφέρω να καθιερωθεί σαν στον χώρο του διαδικτύου. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα επαγγελματικό site, ένα καλό server για να μπορούν να ακούν αρκετά άτομα ταυτόχρονα τις εκπομπές, να υπάρχει μια σταθερή και καλή ομάδα, να μπορεί να συντηρείται ο σταθμός από μόνος του. Υπάρχουν πολλές ιδέες για την εξέλιξη του ραδιοφωνικού σταθμού που θα τις υλοποιήσουμε σταδιακά. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω αρκετά άτομα γιατί χωρίς αυτά δεν θα είχα την δυνατότητα να δημιουργήσω τόσα πολλά πράγματα. Πρώτα απ’ ολα την συντονιστική ομάδα του European School Radio ( Νότης Γενιτζές, Νίκος Γιαγκούλης, Παναγιώτα Σιάνου Χατζηκαμάρη ) και της καθηγήτριες μου από την Λέσχη Ανάγνωσης Μαθηματικής Λογοτεχνίας (Χρυσούλα Βαρδαλή, Ρένα Κύρκα).
Πού πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει τα επόμενα χρόνια η επιστήμη της πληροφορικής και του διαδικτύου και τι δυνατότητες μπορεί να μας παρέχει;
Η επιστήμη της πληροφορικής έχει φτάσει ήδη πολύ ψηλά και στα επόμενα χρόνια θα πάει ακόμα πιο ψηλά. Ο υπολογιστής σε λίγα χρόνια θα είναι αναγκαίος για όλους μας και κυρίως το διαδίκτυο. Το Internet μας παρέχει πολλές δυνατότητες όπως να αγοράσεις ρούχα, να πουλήσεις πράγματα, να παραγγείλεις από το εστιατόριο της περιοχής σου, να μαθαίνεις όλα τα νέα από όλον τον κόσμο και το σημαντικότερο βλέπεις απόψεις για κάθε θέμα που σε ενδιαφέρει. Για το μέχρι που θα φτάσουν ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν. Κάθε μέρα δημιουργούν νέα πράγματα.
Τι θα συμβούλευες κάποιον νεαρό που θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια σου;
Θα τον συμβούλευα να έχει αρκετή υπομονή και να αγαπάει αυτό που κάνει…
 ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ


Πηγή... typosthess.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός