Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

18 Οκτωβρίου 2014

''Bορείο Κορέα'' Όλοι οι νέοι 17 ετών υπηρετούν στρατό 10 χρονια!!

Θα κατατάσσονται ακόμα πιο κοντοί στρατιώτες Από 145 στα 142 εκατοστά μειώθηκε το ελάχιστο ύψος που απαιτείται να έχουν όσοι κατατάσσονται στο στρατό της Βόρειας Κορέας. Και αυτό γιατί ο λιμός που πλήττει τη χώρα από τα μέσα της δεκαετίας του '90 έχει προκαλέσει στους περισσότερους νέους ραχιτισμό.
«Υπάρχουν πολλά μικρόσωμα αγόρια που δεν πληρούν το όριο στο ύψος. Έτσι ο στρατός αποδέχεται πλέον και αυτά που έχουν ύψος 142 εκατοστά», αναφέρεται στη διαδικτυακή εφημερίδα Daily NK, που γράφεται από βορειοκορεάτες που έχουν αυτομολήσει.

Όλοι οι νέοι ηλικίας 16 ως 17 ετών πρέπει υποχρεωτικά να υπηρετήσουν στο στρατό για τουλάχιστον μια δεκαετία. Υποχρεωτική θητεία ισχύει και για τις γυναίκες με καλή κατάσταση της υγείας τους, αλλά για λιγότερα χρόνια. Ο βορειοκορεατικός στρατός αριθμεί 1,2 εκατομμύρια στρατιώτες, γεγονός που τον καθιστά τον τέταρτο στον κόσμο.

Οι νέοι που καλούνται να υπηρετήσουν σήμερα έχουν γεννηθεί στα μέσα της δεκαετίας του '90 όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πείνα. Την περίοδο εκείνη το ποσοστό γεννήσεων ήταν πολύ μικρό, με αποτέλεσμα σήμερα ο αριθμός των νέων που πρέπει να υπηρετήσουν στο στρατό να είναι πολύ μειωμένος.


www.newsbeast.gr


0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός