Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

22 Ιανουαρίου 2011

Monopoly μόνο για... Κομμουνιστές


Μπορεί από το 1935 που πρωτοκυκλοφόρησε μέχρι σήμερα να έχει πουλήσει πάνω από 275 παιχνίδια σε όλο τον κόσμο και να έχει βγει σε δεκάδες εκδόσεις, ωστόσο, η Monopoly απέκτησε πλέον και... κομματική ταυτότητα! Ο λόγος για το Queue, το επιτραπέζιο που απευθύνεται μόνο σε Κομμουνιστές.


Η κομμουνιστική Monopolyείναι γέννημα - θρέμμα Πολωνίας και δημιουργήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Μνήμης σε μια προσπάθεια να διδάξει τους νεαρούς της χώρας για το πώς ζούσαν στην ρώσικη εποχή.
«Το παιχνίδι βοηθά τους παίκτες να καταλάβουν πώς λειτουργούσε η αγορά τα χρόνια του κομμουνισμού, αλλά και τους διδάσκει τις ουρές προτεραιότητας που ο κόσμος έχει ξεχάσει», δήλωσε ο εμπνευστής του Queue, Karol Madaj.

Η διαφορά της κομμουνιστικής Monopolyαπό αυτή που έχουμε όλοι συνηθίσει έγκειται στο ότι οι παίκτες δεν χτίζουν σπίτια και ξενοδοχεία, αλλά προμηθεύονται μίαλίστα με βασικά αγαθά, όπως ψωμί και χαρτί υγείας,που πρέπει να αγοράσουν.

Παράλληλα, υπάρχουν κάρτες που επιβραβεύουν, όπως π.χ. με το να στέλνουν τους παίκτες στην αρχή της ουράς για να αγοράσουν ένα αγαθό επειδή είναι καλοί Κομμουνιστές, αλλά και αρνητικές που τιμωρούν, π.χ. με το κλείσιμο ενός καταστήματος.

Στόχος του παιχνιδιού; Αντί να οδηγήσουν τους αντιπάλους στην χρεοκοπία -όπως συμβαίνει στην Monopoly- οι παίκτες πρέπει να κάνουν τα πάντα ώστε να εναρμονιστούν με την πρακτική των καταστημάτων που ανήκουν στο κράτος!

star.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός