Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

6 Ιουνίου 2014

Τι παθαίνεις όταν κοιμάσαι λίγο... είναι σαν να το έριξες στο ποτό.


Διάβασε γιατί πρέπει να επενδύσεις στο τρίτο οκτάωρο της ημέρας.
Ατίθαση Καρδιά

Τέσσερις ώρες ύπνου τη νύχτα για ένα μήνα μειώνουν την έκκριση θυρεοτροπίνης (ορμόνη που ρυθμίζει τον θυρεοειδή αδένα) αυξάνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία διασπά τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες και το λίπος για να κινητοποιήσει τα αποθηκεμένα αποθέματα ενέργειας.
 

 Αυτό όμως μπορεί να λειτουργήσει ως βόλτα σε τρενάκι του τρόμου για τον οργανισμό σου στη συνέχεια, αφού καταστρέφει οτιδήποτε βρίσκει στο δρόμο του προκαλώντας άγχος, υψηλή πίεση και κατάθλιψη. Νίκησε τον αντικοινωνικό σου εαυτό πριν καν αναπτυχθεί με έναν υπνάκο.
Σύνταξη από Νωρίς
Πέρασε πολλές συνεχείς νύχτες ξενυχτώντας σαν να ξαναζείς τις πρώτες σου εφηβικές διακοπές με τους κολλητούς σου και θα καταλήξεις με πρόσωπο που μοιάζει με μούμιας και οργανισμό που δουλεύει σαν να έχει πάρει σύνταξη. Ο οργανισμός ξεκινά ξεχνώντας πώς να κάνει τα βασικά, όπως να μεταβολίσει τη γλυκόζη (κάποιες φορές λειτουργεί σε επίπεδα όπως αυτά των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη τύπου ΙΙ). Οταν τελικά θυμάται τι πρέπει να κάνει, κάνει μισή δουλειά, καθώς του χρειάζεται έως και 40% περισσότερος χρόνος για να φέρει εις πέρας ένα απλό καθήκον, όπως η ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Απόφυγε την καφεΐνη μετά τις 4 το απόγευμα για να βεβαιωθείς πως το «μπορντό» σου παραμένει γλυκό και νέο και δεν γίνεται ξινισμένο και πικρό.
Ο Τετραγωνισμός του Μαύρου Κύκλου
Η αϋπνία σε κάνει να δακρύζεις πιο συχνά. Το δακρύβρεχτο λουκ με μαύρους κύκλους οφείλεται στην αλλαγή της αναλογίας νερού στο δέρμα γύρω από αυτά, με απότελεσμα τα ερυθρά αιμοσφαίρια κάτω από τα μάτια είναι πιο εμφανή. Επίσης τα κάνει να ξεραίνονται και να νιώθουν φαγούρα. Σαράντα κλεισίματα του ματιού θα σε κάνουν να μοιάζεις σαν αντίπαλος του Λένοξ Λιούις μετά από πέντε γύρους. Πρόσθεσε ύπνο μαζί με λίγο απαλό θόρυβο από έναν απλό ανεμιστήρα.
Πέρνα από Τεστ Υπνου
Οταν χάνεις ύπνο είναι σαν να το ρίχνεις στο ποτό. Το να κοιμηθείς λιγότερο από έξι ώρες ένα βράδυ επηρεάζει τις ικανότητές σου στην οδήγηση, όπως το χρόνο αντίδρασής σου και το παρκάρισμα. Αν το παρακάνεις και μείνεις ξύπνιος για 17-19 ώρες, επηρεάζεται η ικανότητά σου πίσω από το τιμόνι περισσότερο από το να έχεις επίπεδα οινοπνεύματος στο αίμα σου 0,5% – το νόμιμο όριο. Εχεις πολλή δουλειά; Φτιάξε ένα πρόγραμμα με τους συναδέλφους στο γραφείο, ώστε κάθε μέρα να μένουν κάποιοι λίγο παραπάνω και να μην ξημερώνεσαι μόνος σου.
Αναρθρες Κραυγές
Ο ύπνος είναι τόσο ζωτικός για τον εγκέφαλό σου όσο ένα Βιάγκρα για τον Χιου Χέφνερ. Ο ύπνος αναγεννά τους νευρώνες (νευρικά κύτταρα) στον εγκεφαλικό φλοιό (όλη αυτή η φαιά ουσία δηλαδή) όπου θα βρεις τον ακουστικό πόρο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία της γλώσσας. Γι’ αυτόν το λόγο μετατρέπεσαι σε συγγενή των Φλίντστοουνς όταν σου λείπει ύπνος και μιλάς με μονοσύλλαβες κραυγές. Επίσης χάνεις όλες τις νέες συνάψεις των νευρώνων που δημιουργούνται ενώ ονειρεύεσαι. Οι συνάψεις είναι σημαντικότατες για τη δημιουργική σκέψη και την πρωτοτυπία.
Μέτρα Προβατάκια και Χάσε Κιλάκια
Οι νυχτερινές σωματικές ανάγκες του πιτσιρικιού σου μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες στα επίπεδα της λεπτίνης και της γκρελίνης του οργανισμού σου – πρόκειται για τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη. Ενώ η λεπτίνη (ρυθμίζει την όρεξη και δίνει εντολή στον εγκέφαλο για το πόση σωματική ενέργεια είναι διαθέσιμη) είναι αδικαιολόγητα απούσα, η γκρελίνη (είναι υπεύθυνη για την πείνα) ξεκινά προπαγάνδα παχυσαρκίας – και προτού περάσει πολύς καιρός θα αρχίσεις να παίρνεις βάρος. Καιρός να αρχίσεις να κοιμάσαι για να μη στρογγυλέψεις.


 

 

 

Πηγή...tsantiri.gr




0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός