Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Κάθε επώνυμος κροίσος που θέλει να σέβεται τον εαυτό του πρέπει να είναι κάτοχος κι ενός μεγάλου σκάφους. Ένα γιοτ είναι ένδειξη όχι μόνο...
-
Η Έλενα Παπαβασιλείου βρίσκεται προ των πυλών της νέας τηλεοπτικής σεζόν και ακόμα δεν ξέρει τι θα κάνει. Η παρουσιάστρια μίλησε σε συνέ...
-
Οι φοιτητές στην πολιτεία της Αριζόνα, έχουν ξεσηκωθεί εναντίον ενός σχεδίου που προβλέπει τον έλεγχο της παρουσίας τους στο σχολείο, με τη...
-
Ξεκίνησε αλλά οχι στις Δ.Ο.Υ.θα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου που θα δηλώσει στην αίτηση .Οι αιτήσεις θα γίνονται ...
-
Τα δυο απορρυπαντικά σκάφη της κοινοπραξίας «Save Our Sea», που έχει αναλάβει για λογαριασμό της Διεύθυνσης Προστασίας και Ανάπτυξης του Θ...
-
Σύμφωνα με την έρευνα της βρετανικής εταιρείας CΡΡ, η οποία ασχολείται με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, το ασύρματο δίκτυο (wi-fi) του υπο...
-
Ο αιώνιος εχθρός της γυναίκας μπορεί με λίγα απλά βήματα να περιοριστεί ή ακόμη και να εξαλειφθεί! Eννιά στις δέκα Eλληvίδες γυναίκες αντ...
-
Θα θέλατε να ξέρατε ότι ακόμα και τώρα μπορείτε να πάρετε ύψος; Λοιπόν, εάν είστε ακόμα στην εφηβεία τότε μπορεί να γίνει. Αλλά, τι γίνε...
-
Ηλεκτρονικό τατουάζ ενδεχομένως θα αποτελέσει επανάσταση στον τρόπο που παρακολουθούνται ασθενείς, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές. Χρησ...
Blog Archive
Γίνε αναγνώστης μας!
14 Ιουλίου 2014
5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για το καρπούζι – Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία
8:37 μ.μ. | Αναρτήθηκε από
Giorgio |
Επεξεργασία ανάρτησης
Είναι το πιο καλοκαιρινό και αγαπημένο φρούτο της Ελλάδας αλλά και
του υπόλοιπου κόσμου. Μόλις το γευτείς, νιώθεις ότι το καλοκαίρι είναι
εδώ.
Το πιο σπουδαίο όμως με το καρπούζι, είναι τα οφέλη του για την υγεία, που συμβαδίζουν με την υπέροχη γεύση του. Έχει μόνο 46 θερμίδες ανά μερίδα (μικρή), ενώ μας δίνει το 20% της ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνης C και το 17% σε βιταμίνη Α.
Δεν τελειώνουμε όμως εδώ.
“Το καρπούζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες για την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος, καθώς και σε κάλιο, που βοηθά στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης”
Έχει περισσότερο λυκοπένιο από τις ντομάτες. Σε μια μόνο μερίδα, το καρπούζι έχει 1,5 φορά περισσότερο λυκοπένιο από μια μεγάλη φρέσκια τομάτα, 6 χιλιοστογραμμάρια σε σύγκριση με 4 χιλιοστογραμμάρια, σύμφωνα με το USDA.
Το λυκοπένιο θεωρείται ότι ενεργεί ως ένα σούπερ αντιοξειδωτικό, σταματώντας τις ελεύθερες ρίζες και την καταστροφή των κυττάρων σας. Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και σε διάφορους τύπους καρκίνου.
Tip: “Για να διατηρήσετε τα περισσότερα αντιοξειδωτικά σε αυτό το νόστιμο superfood, αφήστε το λίγο σε θερμοκρασία δωματίου πριν το κόψετε”
Ο χυμός μπορεί να ανακουφίσει από τους πόνους των μυών Ισπανική μελέτη της Agricultural and Food Chemistry, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού καρπουζιού μπορεί να είναι αρκετά χαλαρωτική μετά από μια εξαντλητική προπόνηση. Οι αθλητές που κατανάλωναν λίγο περισσότερο από 300 γραμμάρια, μία ώρα πριν από την άσκηση είχαν λιγότερους πόνους στους μύες. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το καρπούζι περιέχει μια φυσική ουσία, την κιτρουλίνη, που είναι ήδη συνδεδεμένη με τη βελτίωση της λειτουργίας των αρτηριών καιτη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Είναι και φρούτο και λαχανικό Τα πάντα στο καρπούζι είναι βρώσιμα, αφού αυτός ο εκπληκτικός καρπός είναι και λαχανικό. Η καταγωγή του είναι από την οικογένεια Cucurbitaceae, στην οποία βρίσκουμε το αγγούρι και την κίτρινη κολοκύθα.
Είναι γεμάτο με τα καλά του νερού Το καρπούζι είναι 91,5% νερό.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι οι γυναίκες με ήπια αφυδάτωση, πονοκεφάλους, δυσκολία συγκέντρωσης και κόπωση είδαν την υγεία τους να βελτιώνεται με την κατανάλωση καρπουζιού. Εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα στη λειτουργεία των νεφρών, καθώς η συχνή διούρηση, αποβάλλει από τον οργανισμό τοξίνες, ακόμη και πέτρες που μπορεί να υπάρχουν στους νεφρούς.
Οι υπόλοιπες κρυμμένες βιταμίνες Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί ότι το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β6, Β1, β-καροτένιο και μαγνήσιο.
Πηγή
http://www.4news.gr
Το πιο σπουδαίο όμως με το καρπούζι, είναι τα οφέλη του για την υγεία, που συμβαδίζουν με την υπέροχη γεύση του. Έχει μόνο 46 θερμίδες ανά μερίδα (μικρή), ενώ μας δίνει το 20% της ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνης C και το 17% σε βιταμίνη Α.
Δεν τελειώνουμε όμως εδώ.
“Το καρπούζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες για την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος, καθώς και σε κάλιο, που βοηθά στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης”
Έχει περισσότερο λυκοπένιο από τις ντομάτες. Σε μια μόνο μερίδα, το καρπούζι έχει 1,5 φορά περισσότερο λυκοπένιο από μια μεγάλη φρέσκια τομάτα, 6 χιλιοστογραμμάρια σε σύγκριση με 4 χιλιοστογραμμάρια, σύμφωνα με το USDA.
Το λυκοπένιο θεωρείται ότι ενεργεί ως ένα σούπερ αντιοξειδωτικό, σταματώντας τις ελεύθερες ρίζες και την καταστροφή των κυττάρων σας. Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και σε διάφορους τύπους καρκίνου.
Tip: “Για να διατηρήσετε τα περισσότερα αντιοξειδωτικά σε αυτό το νόστιμο superfood, αφήστε το λίγο σε θερμοκρασία δωματίου πριν το κόψετε”
Ο χυμός μπορεί να ανακουφίσει από τους πόνους των μυών Ισπανική μελέτη της Agricultural and Food Chemistry, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού καρπουζιού μπορεί να είναι αρκετά χαλαρωτική μετά από μια εξαντλητική προπόνηση. Οι αθλητές που κατανάλωναν λίγο περισσότερο από 300 γραμμάρια, μία ώρα πριν από την άσκηση είχαν λιγότερους πόνους στους μύες. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το καρπούζι περιέχει μια φυσική ουσία, την κιτρουλίνη, που είναι ήδη συνδεδεμένη με τη βελτίωση της λειτουργίας των αρτηριών καιτη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Είναι και φρούτο και λαχανικό Τα πάντα στο καρπούζι είναι βρώσιμα, αφού αυτός ο εκπληκτικός καρπός είναι και λαχανικό. Η καταγωγή του είναι από την οικογένεια Cucurbitaceae, στην οποία βρίσκουμε το αγγούρι και την κίτρινη κολοκύθα.
Είναι γεμάτο με τα καλά του νερού Το καρπούζι είναι 91,5% νερό.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι οι γυναίκες με ήπια αφυδάτωση, πονοκεφάλους, δυσκολία συγκέντρωσης και κόπωση είδαν την υγεία τους να βελτιώνεται με την κατανάλωση καρπουζιού. Εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα στη λειτουργεία των νεφρών, καθώς η συχνή διούρηση, αποβάλλει από τον οργανισμό τοξίνες, ακόμη και πέτρες που μπορεί να υπάρχουν στους νεφρούς.
Οι υπόλοιπες κρυμμένες βιταμίνες Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί ότι το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β6, Β1, β-καροτένιο και μαγνήσιο.
Πηγή
http://www.4news.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
adsense
Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?







0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου