Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

6 Ιανουαρίου 2011

Οι κακές παρέες... παχαίνουν!




Αν κάνετε κακές παρέες τότε έχετε άλλο ένα μειονέκτημα. Μπορείτε να παχύνετε και να μην το καταλάβετε. Πως;

Η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων ανθυγιεινού φαγητού και η έλλειψη άσκησης δεν είναι οι μοναδικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους στους άνδρες, αποκαλύπτει σειρά επιστημονικών ερευνών. Λόγοι όπως η γενετική, η μόλυνση του περιβάλλοντος, το στρες, η ματαιοδοξία, η αϋπνία, ακόμη και οι... κακές παρέες με παχύσαρκους φίλους αποδεικνύονται εξίσου, αν όχι περισσότερο, επιβαρυντικοί.
Σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, οι άνδρες στη Βρετανία παχαίνουν σήμερα περισσότερο και πιο γρήγορα από ποτέ. Σε διάστημα 20 ετών το βάρος του μέσου Βρετανού αυξήθηκε κατά περίπου οκτώ κιλά. Κατά τη διάρκεια της 14ετούς έρευνάς τους οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα 4,7 παραπανίσια κιλά που κουβαλούν οι Βρετανοί οφείλονται στην πρόσληψη επιπλέον θερμίδων.
Ωστόσο αυτό δεν δικαιολογεί την αύξηση των οκτώ κιλών και η έλλειψη άσκησης ευθύνεται μόλις μερικώς για το πρόβλημα, υποστηρίζει ο επικεφαλής της έρευνας δρ Πίτερ Σκάρμποροου. Προγενέστερες έρευνες έδειξαν ότι ένα συγκεκριμένο γονίδιο, το Αrrdc3, το οποίοι εντοπίζεται στο ανθρώπινο λίπος και στους μυς, ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την αύξηση του βάρους στους άνδρες καθώς αυτοί μεγαλώνουν.

Παράλληλα άλλα επιστημονικά ευρήματα αποκαλύπτουν ότι το σωματικό βάρος των ανδρών επηρεάζεται και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, που μειώνει την αποτελεσματικότητα της ορμόνης λεπτίνης, η οποία ελέγχει την όρεξη. Επιπλέον καταστάσεις, όπως το άγχος στη δουλειά και η έλλειψη ύπνου (λιγότερο από πέντε ώρες την ημέρα), έχει διαπιστωθεί ότι επηρεάζουν τον μεταβολισμό των ανδρών και αυξάνουν το αίσθημα της πείνας. Ενα από τα πλέον ασυνήθιστα ευρήματα όσον αφορά το βάρος του «ισχυρού φύλου» είναι ότι οι άνδρες πολλές φορές προτιμούν να έχουν περισσότερο βάρος από το κανονικό από φόβο μήπως φαίνονται «καχεκτικοί».
Ερευνες «δείχνουν» ακόμη έναν ψυχολογικό παράγοντα που επηρεάζει το βάρος των ανδρών: το φαινόμενο της μετάδοσης του βάρους. Οπως έχει διαπιστωθεί, αν κάποιος άνδρας έχει έναν φίλο που είναι παχύσαρ- κος, ο κίνδυνος να βρεθεί και ο ίδιος σε αυτή την κατάσταση διπλασιάζεται.

newsit.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός