Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

24 Ιανουαρίου 2013

''Fatmagul-Φατμαγκιούλ" :Περιλήψεις επεισοδίων..Και η υπόθεση της τούρκικης σειράς του Mega! (Βίντεο)


Μια ιστορία που θα μας κόψει την ανάσα…
Η σειρά αφηγείται την τραγική ιστορία μιας νέας κοπέλας σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Τουρκίας: λίγο πριν παντρευτεί τον άνθρωπο που αγαπά από μικρή, η μοίρα την φέρνει αντιμέτωπη με μια παρέα κακομαθημένων πλουσιόπαιδων και σε μια νύχτα η ζωή της μετατρέπεται σε κόλαση…
 Η Φατμαγκιούλ είναι ένα καθημερινό κορίτσι σε μία παραθαλάσσια επαρχία της Τουρκίας. Ζει με τον ολίγον αφελή αδερφό της Ραχμί και τη σκληρή του γυναίκα Μουκάντες. Είναι αρραβωνιασμένη με τον παιδικό της έρωτα, τον Μουσταφά, και σε λίγο καιρό επιτέλους θα ενώσουν τις ζωές τους και θα ξεκινήσει το όνειρο της κοινής τους ζωής.


Ο Κερίμ είναι ένας εκπαιδευόμενος σιδηρουργός που μένει στο ίδιο χωριό. Ήταν ακόμα μικρό παιδί όταν ο πατέρας του εγκατέλειψε εκείνον και τη μητέρα του για μια άλλη γυναίκα. Η μητέρα του δεν το άντεξε και αυτοκτόνησε. Η, κρητικής καταγωγής, θεία του, Εμπέ Νινέ, ανέλαβε την ανατροφή του και την καθοδήγησή του. Η Εμπέ Νινέ έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην κοινωνία τους εξαιτίας της σοφίας της και των «μαγικών» βοτάνων της. Κάθε καλοκαίρι έρχονται στο χωριό οι ευυπόληπτοι και πλούσιοι παιδικοί φίλοι του Κερίμ από την Κωνσταντινούπολη. Ο Κερίμ μαζί με τον Σελίμ, τον Ερντογάν και τον Βουράλ νιώθει κι αυτός πλούσιος.
Τη νύχτα του αρραβώνα του Σελίμ, οι τέσσερις φίλοι βρίσκουν τη Φατμαγκιούλ μόνη της κι αρχίζουν να την πειράζουν. Ο αρραβωνιαστικός της, Μουσταφά, έχει μόλις φύγει για τα καράβια. Ο Κερίμ, από την πρώτη στιγμή, νιώθει κάτι ιδιαίτερο για τη Φατμαγκιούλ, όμως το αθώο πείραγμα της μεθυσμένης ανδροπαρέας καταλήγει… στο βιασμό της κοπέλας.
Η Φατμαγκιούλ καταρρέει κι ο αρραβωνιαστικός της σε μία κρίση ζήλειας την χωρίζει. Δεν μπορεί η μητέρα των μελλοντικών του παιδιών να είναι ατιμασμένη. Για να συγκαλύψει τις ενοχές και την ευθύνη των ευυπόληπτων οικογενειών, υποχρεώνουν τον Κερίμ να αποκαταστήσει την τιμή της Φατμαγκιούλ και να την παντρευτεί. Η Φατμαγκιούλ δεν έχει καμία άλλη επιλογή παρά να δεχτεί.
Αν και ο Κερίμ είναι ο μοναδικός από τους τέσσερις που δεν την άγγιξε, η Φατμαγκιούλ, υπό την επήρεια του σοκ, πιστεύει πως και εκείνος την βίασε.
Ξυπνάει ο έρωτας μέσα από τις στάχτες;
«Fatmagül» στο Mega, μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα…


 Περιλήψεις επεισοδίων.

Επεισόδια 1-2
Η Φατμαγκιούλ ζει σ' ένα παραθαλάσσιο όμορφο χωριό μαζί με το μεγάλο της αδερφό, Ραχμί και τη γυναίκα του, Μουκάντες. Η Φατμαγκιούλ καταπιέζεται συνεχώς από τη νύφη της κι έχει ως μεγαλύτερη ελπίδα στη ζωή της τον παιδικό της έρωτα και νυν μνηστήρα της, Μουσταφά. Μόλις τελειώσει το σπίτι που χτίζει με τα ίδια του τα χέρια, θα παντρευτούν! Ο Κερίμ ζει κι αυτός στο ίδιο χωριό και εργάζεται ως σιδηρουργός, ενώ τον έχει μεγαλώσει από την παιδική του ηλικία η Εμπέ Νινέ. Ο Σελίμ, ο Ερντογάν και ο Βουράλ, που συνεχίζουν τη ζωή τους στην Κωνσταντινούπολη, έρχονται ολιγοήμερες διακοπές στο χωριό, προκειμένου να γίνει εκεί ο αρραβώνας του Σελίμ με τη Μελτέμ. 'Ετσι, ο Κερίμ συναντιέται ξανά με τους παιδικούς του φίλους και μ' αυτή την ευκαιρία ξεκινάνε μέρες γεμάτες διασκέδαση για τους τέσσερις φίλους. Ο αρραβώνας του γιου του είναι για τον Ρεσάτ Γιασαράν μια μεγάλη ευκαιρία, προκειμένου να πείσει τον βουλευτή συμπέθερό του όσον αφορά τα σχέδιά του για την αξιοποίηση των οικοπέδων της περιοχής. Ωστόσο, σ' αυτό το θέμα, το μεγαλύτερο εμπόδιο του Ρεσάτ Γιασαράν είναι η Εμπέ Νινέ. Η οικογένεια Γιασαράν προσπαθεί πριν γίνει ο αρραβώνας να κρύψει τη μεταξύ τους διαμάχη. Η μέρα του αρραβώνα πλησιάζει και οι Σελίμ, Ερντογάν, Βουράλ και Κερίμ εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να διασκεδάσουν τις τελευταίες εργένικες νύχτες του Σελίμ. Η Φατμαγκιούλ συναντιέται τυχαία μαζί τους και τότε ανάβει η πρώτη σπίθα που θα αλλάξει την πορεία της ζωής της. Τη μέρα του αρραβώνα του Σελίμ, η Φατμαγκιούλ πηγαίνει με τη νύφη της, Μουκάντες, στην έπαυλη των Γιασαράν ως βοηθητικό προσωπικό και η μοίρα της θα αλλάξει ολοκληρωτικά όταν τους αντικρίσει. Τρέχοντας να συναντήσει τον αγαπημένο της, η Φατμαγκιούλ δεν γνωρίζει ότι στο τέλος του δρόμου της την περιμένει ένας γκρεμός...
Επεισόδιο 3
Η επόμενη μέρα είναι σκοτεινή στην καρδιά όλων. Η Εμπέ Νινέ βρίσκει σε άθλια κατάσταση τη Φατμαγκιούλ εξαιτίας του βιασμού και την πηγαίνει αμέσως στο νοσοκομείο. Επηρεασμένη από την τραγωδία που πέρασε, η Φατμαγκιούλ βιώνει ένα μεγάλο ψυχολογικό τραύμα. Ο Σελίμ, ο Ερντογάν και ο Βουράλ συνειδητοποιούν σιγά-σιγά την κτηνωδία που διέπραξαν. Οι τύψεις του Κερίμ ολοένα και μεγαλώνουν και μέσα του ο πόνος τον κατατρώει. Η Μουκάντες, που δεν έχει νέα της Φατμαγκιούλ, στέλνει τον Ραχμί στο χωριό να την βρει, ωστόσο οι προσπάθειές του δεν φέρνουν αποτελέσματα. Χάρη στη Μουκάντες, ο Μουσταφά γυρίζοντας από το ψάρεμα μαθαίνει για την εξαφάνιση της Φατμαγκιούλ. Η Φατμαγκιούλ, που δεν μπορεί να μιλήσει από το σοκ, δεν μπορεί να δώσει κατάθεση. Η Εμπέ Νινέ υποδεικνύει ένα σημαντικό στοιχείο στους αστυνομικούς που προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνιση της Φατμαγκιούλ. Το στοιχείο αυτό οδηγεί την ομάδα έρευνας της αστυνομίας ως την έπαυλη των Γιασαράν.
Επεισόδιο 4
Ο Ερντογάν μαθαίνει ότι το συμβάν ερευνάται και συγκεντρώνει όλους τους ενόχους. Η ανέμελη ζωή τους έχει μόλις τελειώσει. Η αστυνομία είναι κοντά στα ίχνη τους. Ο Σελίμ και ο Ερντογάν φοβούνται να μην συλληφθούν και προκειμένου να σωθούν επιλέγουν ως μόνη λύση να στραφούν στον θείο του Σελίμ, τον δικηγόρο Μινίρ. Η Φατμαγκιούλ περνάει δύσκολες στιγμές στο νοσοκομείο, ενώ ο Μουσταφά μαθαίνει την αλήθεια για την τραγική νύχτα. Το μεγαλύτερο πειστήριο για την τραγωδία της Φατμαγκιούλ το βρίσκει η Μουκάντες στον τόπο του εγκλήματος. Είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία με τον καλύτερο τρόπο για τη ζωή της. Η Φατμαγκιούλ, έχοντας πια στη ζωής της τις μαύρες σκιές τεσσάρων ατόμων, ελπίζει ότι θα την επισκεφτεί ο Μουσταφά.
Επεισόδιο 5
Ο Μουσταφά βρίσκει τη Φατμαγκιούλ στο νοσοκομείο. Η Εμπέ Νινέ, που βοήθησε χωρίς να το ξέρει τη νεαρή τραυματισμένη κοπέλα, μαθαίνει πως ο Κερίμ ήταν ένας απ' αυτούς που την πόνεσαν. Απογοητευμένη και γεμάτη οργή, η Εμπέ Νινέ αποφασίζει να παραδώσει στην αστυνομία τον Κερίμ. Ο Μουσταφά ετοιμάζεται να τιμωρήσει με τα ίδια του τα χέρια το άτομο που βίασε τη Φατμαγκιούλ και όταν μαθαίνει ότι πρόκειται για περισσότερους από έναν, η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο. Η οικογένεια Γιασαράν αναζητά τρόπο για να κλείσει το θέμα προτού αναμειχθεί το όνομά της και έτσι ο δικηγόρος Μινίρ πλευρίζει αμέσως τον Κερίμ. Ο Κερίμ πρέπει να πάρει μία απόφαση. Θα καλύψει τους φίλους του και θα πάρει ο ίδιος όλη την ευθύνη της αποτρόπαιης πράξης;
Επεισόδιο 6
Ο Κερίμ αποφασίζει και τα πάντα από εδώ και πέρα είναι διαφορετικά. Η Μουκάντες χρησιμοποιεί το αποδεικτικό στοιχείο που έχει στα χέρια της και κάνει μαζί τους μια συμφωνία για να διασφαλίσει το δικό της μέλλον και να εξαφανίσει το μέλλον της Φατμαγκιούλ. 'Ολοι ενεργοποιούνται για να κουκουλώσουν την αλήθεια. Η Μουκάντες και ο Μινίρ αρχίζουν να παίζουν το παιχνίδι που θα αλλάξει τη μοίρα της Φατμαγκιούλ. Για να πετύχει το πλάνο τους θα πρέπει η Φατμαγκιούλ να πει ψέματα στην κατάθεσή της. Η Φατμαγκιούλ, που δεν γνωρίζει το βρώμικο παιχνίδι που πάνε να παίξουν στη ζωή της, προστρέχει στον Μουσταφά. 'Ομως, στο σπίτι που ήταν κάποτε η φωλιά των ονείρων τους, την περιμένει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση.
Επεισόδιο 7
Η Φατμαγκιούλ σκέφτεται ότι δεν υπάρχει λόγος να ζει και θέλει να δώσει τέλος στη ζωή της. 'Ομως ο Κερίμ αντιπαρατίθεται με ανωτερότητα στην οργή και την απελπισία της Φατμαγκιούλ, της οποίας η ζωή έχει πια καταστραφεί. 'Οπως τα όνειρά του χάθηκαν, έτσι και ο Μουσταφά πετά το μέλλον του στη φωτιά και με την οργή του να μεγαλώνει, συνεχίζει να ορκίζεται ότι θα εκδικηθεί. Οι Γιασαράν συνεχίζουν τα παιχνίδια τους για να μπορέσουν να εμποδίσουν να αναμειχθεί το όνομά τους στο συμβάν που έχει ταρακουνήσει όλο το χωριό. Για πρώτη φορά η ένταση μεταξύ των αδερφών Ρεσάτ και Ριφάτ Γιασαράν εκτονώνεται. Ο Μινίρ και η Μουκάντες, για να γυρίσουν την κατάσταση υπέρ τους, βάζουν τα σχέδιά τους σε εφαρμογή. Πρέπει η Φατμαγκιούλ να καταθέσει πως με τον Κερίμ είναι καιρό τώρα κρυφά ερωτευμένοι! Η Φατμαγκιούλ είναι αποφασισμένη να μην συγκατατεθεί στο μέλλον που της έχουνε ορίσει. Ωστόσο, όταν ο Μουσταφά τής γυρίζει ολοκληρωτικά την πλάτη, η αντίσταση της Φατμαγκιούλ αρχίζει σιγά-σιγά να κάμπτεται. Ο Κερίμ έχει μετανιώσει και δεν ξέρει τι να κάνει.
Επεισόδιο 8
Καθώς έρχονται στο φως ένα-ένα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία εκείνης της βρόμικης νύχτας, ο Κερίμ συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Για να μην αποκαλυφθούν οι αλήθειες, ο δικηγόρος Μινίρ και η Μουκάντες αρχίζουν να πιέζουν τη Φατμαγκιούλ να παντρευτεί με τον Κερίμ. Η Εμπέ Νινέ διακρίνει την ταραχή τους και θέλει να ανακαλύψει την αλήθεια, ενώ ο Κερίμ και η Φατμαγκιούλ δίνουν μια κατάθεση που θα αλλάξει τη ζωή τους. Ο Μινίρ πιέζει τη Φατμαγκιούλ να προχωρήσουν στο γάμο σήμερα, αλλιώς η ζωή της θα καταστραφεί! Ο Σελίμ με τον Εντρογάν πιάνονται στα χέρια, με τις οικογένειες τους να προσπαθούν να ξεπλύνουν τις ενοχές τους. Ο Μουσταφά μαθαίνει για τον επικείμενο γάμο της Φατμαγκιούλ, διαλύει τα πάντα στο πέρασμά του και τρέχει να την βρει. Η Φατμαγκιούλ, που παρακολουθεί με απέχθεια τα παιχνίδια που γίνονται εις βάρος της, μαζί με τον ασταμάτητο πόνο στην καρδιά της θα κάνει το πρώτο βήμα προς το σκοτεινό της μέλλον.
Επεισόδιο 9
Η Φατμαγκιούλ, που πνίγεται από το περιβάλλον της και τις σκοτεινές σκιές που την ακολουθούν, παντρεύεται με τον Κερίμ. Μετά από την τελετή, η Φατμαγκιούλ θα κάνει και την τελευταία υποχώρηση. Ο σιδηρουργός δάσκαλος του Κερίμ συνεννοείται μ' έναν φίλο του δημοσιογράφο για να γράψει την αλήθεια για τον βιασμό της Φατμαγκιούλ από τον Σελίμ Γιασαράν. Ο Κερίμ, παντρεμένος πια με τη Φατμαγκιούλ, βλέπει διαρκώς στα μάτια της τον πόνο και το μίσος της, ενώ οι Γιασαράν παίρνουν μια προσωρινή ανάσα. Τερματίζεται η κράτηση του Μουσταφά κι εκείνος, αμετανόητος, γίνεται δέσμιος της οργής του και πηγαίνει στο σπίτι της Εμπέ Νινέ για να πάρει εκδίκηση από τον Κερίμ. Ο Μινίρ, για να καθαρίσει εντελώς το όνομα των Γιασαράν, στέλνει οριστικά τον Κερίμ και τη Φατμαγκιούλ μακριά από το χωριό... Το μίσος της Φατμαγκιούλ για τον Κερίμ διαρκώς μεγαλώνει.
Επεισόδιο 10
Η Εμπέ Νινέ είναι θυμωμένη επειδή δεν μπορεί να αλλάξει τη ροή των γεγονότων, αλλά δεν παρατάει τον αγώνα της για την αλήθεια, καθώς διαισθάνεται ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο διαφορετικά απ' ότι φαίνονται. Η Φατμαγκιούλ κι ο Κερίμ φτάνουν στην Πόλη. Ο Κερίμ προσπαθεί να απαλύνει τις τύψεις της συνείδησής του, μοιράζοντάς τις με τους συνενόχους του. 'Ετσι, ο Σελίμ, ο Ερντογάν και ο Βουράλ έρχονται αντιμέτωποι με την αλήθεια που δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς τους. Ο Βουράλ ξαφνικά θυμάται τα αληθινά γεγονότα. 'Ηταν τελικά συμμέτοχος ο Κερίμ; Σε μια εντελώς απρόσμενη στιγμή, αυτά που προσπαθούν να κρύψουν αποκαλύπτονται και οι Γιασαράν στριμώχνονται στη γωνία. 'Ενας νοσοκόμος αποκαλύπτει στον Μουσταφά την εμπλοκή των Γιασαράν, εξοργίζοντας τον. Η Φατμαγκιούλ, γεμάτη απελπισία και μίσος, θα τα ρισκάρει όλα.
Επεισόδιο 11
Ενα συγκλονιστικό επεισόδιο. Η Φατμαγκιούλ αρπάζει το σουγιά του Κερίμ ενώ εκείνος κοιμάται και ζητά εκδίκηση. Ο Μουσταφά ανακαλύπτει τα ίχνη του δικηγόρου Μινίρ και μπαίνει κρυφά σπίτι του για να τον φέρει αντιμέτωπο με τις ραδιουργίες του. Ο Κερίμ τα βάζει με τον εαυτό του και έρχεται αντιμέτωπος με την οργισμένη Φατμαγκιούλ, που ζητά εκδίκηση για τον πόνο της. Από την άλλη πλευρά, ο Ρεσάτ Γιασαράν έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση, όταν διαβάζει σε μια τοπική εφημερίδα την επικίνδυνη είδηση που ήρθε στο φως. Αυτό που προσπαθεί να εμποδίσει, παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις με την είδηση να βγαίνει και στο Διαδίκτυο. Ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα γύρω από τους πραγματικούς ενόχους. Πίσω στο χωριό, αυτά που έγιναν μεταξύ του Κερίμ και της Φατμαγκιούλ διαδίδονται από στόμα σε στόμα και από αυτιά σε αυτιά, με αποτέλεσμα η Εμπέ Νινέ να γίνεται στόχος της οργής των συγχωριανών της. Οι φιλίες που έχτιζε με επιμέλεια τόσα χρόνια γίνονται τώρα έχθρες και η Εμπέ Νινέ, εξαιτίας του Κερίμ, αφορίζεται από το χωριό. Καταλαβαίνει ότι μετά από αυτό το τελευταίο πικρό γεγονός δεν θα μπορέσει να ζήσει ποτέ ξανά στον τόπο που αγάπησε. Ο δρόμος της Εμπέ Νινέ, του Μουσταφά, της Φατμαγκιούλ και του Κερίμ, κόβεται στο ίδιο σημείο.
Επεισόδιο 12
Τριγμοί στους Γιασαράν και τον Σελίμ μετά τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν με την αποτρόπαιη εκείνη νύχτα. Η Μελτέμ δεν φαίνεται να πείθεται από τις δικαιολογίες του Σελίμ και ξεσπάει εναντίον του. Μαζί της κι ο πατέρας της. Ο μαστρό-Γκαλίπ μπαίνει στο αυτοκίνητό του, για να συνειδητοποιήσει στη διαδρομή πως κάποιος το 'χει «πειράξει». Ο Μουσταφά παραδέχεται πως δεν έχει πιστέψει καθόλου τον δικηγόρο Μιουνίρ και πάει σπίτι του αποφασισμένος. Ο αδερφός και η κουμπάρα της Φατμαγκιούλ φτάνουν στην Κωνσταντινούπολη. Ο Κερίμ, τώρα είναι έτοιμος να φύγει.
Επεισόδιο 13
Ο Κερίμ, που μαθαίνει ότι έρχεται στην Κωνσταντινούπολη η Εμπέ Νινέ, δραστηριοποιείται προκειμένου να βρει ένα σπίτι για να εγκατασταθεί η Φατμαγκιούλ με την οικογένειά της. Ωστόσο, η Μουκάντες, που καταλαβαίνει ότι μόλις ο Κερίμ φροντίσει αυτό το καθήκον του θα το σκάσει, είναι αποφασισμένη να μην τον αφήσει να φύγει. Ο Μουσταφά που ταξιδεύει για την Πόλη με στόχο να εκδικηθεί, πιάνει απρόθυμα φιλίες με μια συνταξιδιώτισσά του. Η Ασού, που ταξιδεύει μαζί του στο ίδιο λεωφορείο, διακρίνει τη θλίψη που κατέχει τον Μουσταφά. 'Οταν μαθαίνει μάλιστα ότι εκείνος δεν έχει πού να μείνει στην Πόλη, του προτείνει να τον βοηθήσει. Από την άλλη πλευρά, στις κρυφές διαμάχες που συνεχίζονται μεταξύ των Γιασαράν, ο Ερντογάν θα ανακόψει την πορεία του θείου του, μετά από μια ατυχή σύμπτωση. Μ' αυτό το γεγονός, η αντιπάθεια μεταξύ του Ερντογάν και του θείου του Ρεσάτ μεγαλώνει περισσότερο.
Επεισόδιο 14
Ο Σελίμ, για να βγάλει καθαρό τον εαυτό του και να μειώσει την απόσταση που έχει μπει ανάμεσα σ' αυτόν και τη Μελτέμ, παίρνει μια απόφαση που κάνει όλους να σαστίσουν. Ο Βουράλ, υπό το βάρος όσων ζήσανε, κάθε μέρα που περνάει πιέζει όλο και πιο πολύ τον εαυτό του από τις ενοχές που τον τυραννούν και βρίσκει στο ποτό μια νέα έξοδο διαφυγής που τον οδηγεί στα άκρα. Η Εμπέ Νινέ είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τον αγώνα για την αποκάλυψη της αλήθειας και ο Κερίμ μαθαίνει την αληθινή αιτία για την οποία ήρθε εκείνη στην Πόλη, νιώθοντας για μια ακόμη φορά μεγάλη ντροπή. Η Εμπέ Νινέ συναντά για πρώτη φορά μετά από μέρες τη Φατμαγκιούλ και ξεσπάει όλο της το θυμό. Η Φατμαγκιούλ νιώθει τεράστια αγωνία όταν μαθαίνει ότι ήρθε στην Κωνσταντινούπολη ο Μουσταφά, ο οποίος είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει σαν κυνηγός το θήραμά του. Το σχέδιο που έχει πετυχαίνει κι έτσι βρίσκει τα ίχνη του Κερίμ.
Επεισόδιο 15
Με τον Μουσταφά αποφασισμένο για εκδίκηση και με τη Φατμαγκιούλ να τον μισεί, ο Κερίμ δεν ξέρει τι να κάνει. Τσακώνεται με την Φατμαγκιούλ και φεύγει. Ο Ερντογάν βρίσκει την ευκαιρία που έψαχνε όταν μαθαίνει για την παράνομη σχέση του θείου του Ρεσάτ με τη κοπέλα που ο ίδιος είναι ερωτευμένος. Καθώς ο Ερντογάν βράζει από θυμό και παίζει ανοιχτά όλα του τα χαρτιά, ο Ρεσάτ Γιασαράν έρχεται αντιμέτωπος με μια απειλή που δεν περίμενε. Το γεγονός ότι ο Μουσταφά προσλαμβάνεται στην εταιρεία των Γιασαράν για δουλειά, είναι κάτι που ο Σελίμ βρίσκει εξαιρετικά ριψοκίνδυνο. Ο Μουσταφά, όμως, έχει το δικό του πλάνο και καταδιώκει τον Σελίμ.
Επεισόδιο 16
Ο Μιουνίρ, που αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει εντελώς τον Μουσταφά, παίζει ένα νέο παιχνίδι προκειμένου να στρέψει τις υποψίες του μακριά από τους Γιασαράν. Αυτό το παιχνίδι έχει ως στόχο του τον Κερίμ... Η Φατμαγκιούλ, που αποδέχτηκε ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να συμβιβαστεί με τη μοίρα της, αποφασίζει να κάνει ότι μπορεί για να καταφέρει τουλάχιστον ν' αλλάξει τη μοίρα του Μουσταφά και παρακαλάει τον Κερίμ να φύγει για πάντα. Ο Μιουνίρ, που δεν θέλει να χάσει τον έλεγχο της κατάστασης συναντιέται στα κρυφά με τη Μουκάντες και τον Ραχμί. Κάποια, όμως, ακολουθεί τα σημάδια αυτής της συνάντησης με σκοπό να μάθει την αλήθεια κι η Φατμαγκιούλ έρχεται αντιμέτωπη με μια απρόσμενη επίσκεψη.
Επεισόδιο 17
Τα σχέδια συγκάλυψης της αλήθειας του Μιουνίρ και των Γιασαράν αρχίζει να δείχνει τις αδυναμίες του. Η Μελτέμ, που καταλαβαίνει ότι δεν θα μπορέσει να βρει αλλού απάντηση στα ερωτήματά της, ρισκάροντας τα πάντα, εμφανίζεται μπροστά στη Φατμαγκιούλ. Αυτή η συνάντηση πονά ακόμα περισσότερο τα τραύματα της Φατμαγκιούλ, ενώ ο Κερίμ σπεύδει να πείσει τη Μελτέμ. Χάρη στη Μουκάντες, ο Μιουνίρ μαθαίνει την έφοδο της Μελτέμ, και σπεύδει να προλάβει. Ο Μουσταφά αντιλαμβάνεται πως τον παρακολουθούν και παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, ενώ η άτυχη Φατμαγκιούλ αντεπιτίθεται στη σκληρή Μουκάντες. Ο ψυχρός πόλεμος μεταξύ του Ερντογάν και του Ρεσάτ Γιασαράν συνεχίζεται και κάθε μέρα που περνάει η ένταση κλιμακώνεται. Ο Βουράλ δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να αντιμετωπίσει τις τύψεις της συνείδησής του, ενώ η μητέρα του, Λεμάν, κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα.
Επεισόδιο 18
Ο Μουσταφά, που σκέφτεται ότι ο Κερίμ πέρασε στην αντεπίθεση, αρχίζει να μπαίνει ξανά σε τροχιά εκδίκησης και γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος για όλους. Η Εμπέ Νινέ που είναι μάρτυρας των όσων περνά η Φατμαγκιούλ εξαιτίας του θυμού και της ζήλιας της Μουκάντες, θέλει να την προσεγγίσει, αλλά το τείχος που έχει υψωθεί γύρω από τη Φατμαγκιούλ δεν φαίνεται να μπορεί να το προσπελαστεί με τίποτα. Ο Βουράλ, μην μπορώντας να σηκώσει πλέον το βάρος της συνείδησής του, λέει στον Κερίμ τη μεγάλη αλήθεια. Εκείνο το βράδυ ο Κερίμ δεν έκανε τίποτα, για όλα φταίνε οι άλλοι τρεις. Το φυτίλι που άναψε ο Βουράλ ξεκινά τώρα μια καινούργια φωτιά. Πρώτος σταθμός του, το αστυνομικό τμήμα.
Επεισόδιο 19
Η Εμπέ Νινέ, η οποία σκέφτεται ότι ο Κερίμ θα έρθει αντιμέτωπος με τον Μουσταφά, προσπαθεί να τον εμποδίσει τους φόβους της, ενώ την ίδια στιγμή η Φατμαγκιούλ τηλεφωνεί κρυφά στον Μουσταφά. Το δείπνο, που ξεκίνησε για τους Γιασαράν με μια επίσκεψη-έκπληξη από τον κ. Τουρανέρ, καταλήγει τελικά σε μια δύσκολη βραδιά εξαιτίας της σύλληψης του Σελίμ. Ο Κερίμ, ο Σελίμ, ο Ερντογάν και ο Βουράλ καταθέτουν στην Ασφάλεια και προσπαθούν να αποδείξουν την αθωότητά τους. Η οικογένεια της Μελτέμ μαθαίνει ότι ο Σελίμ ήρθε και πάλι αντιμέτωπος με την αστυνομία κι αυτή η κατάσταση γίνεται η αιτία να διακινδυνεύσουν τα σχέδια του γάμου. Ο Κερίμ, επιστρέφοντας από το τμήμα, σαστίζει με τη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζει, αλλά εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να μπορέσει να εξομολογηθεί την αλήθεια στη Φατμαγκιούλ. Εκείνη την τραγική νύχτα ο Κερίμ δεν την άγγιξε.
Επεισόδιο 20
Η Εμπέ Νινέ και η Μουκάντες επιστρέφουν για λίγες μέρες στο χωριό αφήνοντας τον Ραχμί μόνο με τον Κερίμ και την Φατμαγκιούλ. Καθώς βλέπει όμως ότι η συμβίωσή τους κάτω από την ίδια στέγη δεν επιτρέπει στη Φατμαγκιούλ να επουλώσει τα τραύματά της, συνειδητοποιεί ότι του απομένει μόνο μία λύση. Ο Κερίμ κάνει τις τελευταίες του ετοιμασίες για να φύγει στο εξωτερικό, όταν ξαφνικά έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μουσταφά χωρίς να το περιμένει.
Επεισόδιο 21
Ο Κερίμ πηγαίνει στην Ασφάλεια για να πάρει το διαβατήριό του και συναντιέται με τον Μουσταφά, ο οποίος, όμως, δεν αναγνωρίζει τον άντρα που του διέλυσε τη ζωή. Πάντως αυτή δεν θα είναι η τελευταία τους συνάντηση. Η Εμπέ Νινέ, κάθε μέρα που περνάει, αρχίζει να βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση στην προσπάθειά της να πλησιάσει τη Φατμαγκιούλ. Η Φατμαγκιούλ καταλαβαίνει τις καλές της προθέσεις κι αρχίζει να απολαμβάνει τη φιλία αυτής της γυναίκας. Νιώθει ότι μπορεί να την εμπιστευτεί. Από την άλλη πλευρά, η Εμπέ Νινέ αρχίζει να κάνει το όνομά της γνωστό στη γειτονιά και να κερδίζει τους πρώτους της πελάτες. Η Μουκάντες, που βλέπει ότι η Φατμαγκιούλ και η Εμπέ Νινέ έχουν έρθει κοντά, σκάει από ζήλια. Αν και έμειναν για σύντομο διάστημα στη φυλακή, ο Βουράλ και ο Ερντογάν έχουν επηρεαστεί πολύ άσχημα. Ειδικά ο Βουράλ είναι αποφασισμένος να μην γυρίσει ποτέ ξανά εκεί. Ο Ερντογάν είναι ακόμη πιο εξοργισμένος με τον Ρεσάτ Γιασαράν κι αυτό θα συμβάλλει στο να ξεσπάσει ακόμη μεγαλύτερη αντιπαλότητα μεταξύ του Ερντογάν και του Σελίμ.



Επεισόδιο 22
Ο Κερίμ είναι αναγκασμένος να βγει μια ώρα αρχύτερα από τη ζωή της Φατμαγκιούλ, αλλά δεν ξέρει πού να πάει. Τώρα του φαίνεται πιθανό ακόμη και το ενδεχόμενο να πάει στην Αυστραλία να βρει τον πατέρα του που τους εγκατέλειψε. Κάθε μέρα που περνάει, η Φατμαγκιούλ μαθαίνει και κάτι καινούργιο για τον Κερίμ. Τον παρακολουθεί από απόσταση να ετοιμάζεται για να φύγει, ωστόσο σαστίζει όταν εκείνος τη ρωτά αν αντέχει να μείνουν για λίγο ακόμη μαζί κάτω από την ίδια στέγη. Η Εμπέ Νινέ ενθαρρύνει τη Φατμαγκιούλ να επιστρέψει στο σχολείο και να ξαναρχίσει τη ζωή της με γερές βάσεις. Ο Κερίμ, ώρα με την ώρα, ερωτεύεται την απλότητα της Φατμαγκιούλ. Στο στρατόπεδο των ενόχων, δύσκολα τα πράγματα. Ο Ερντογάν κι ο Σελίμ πιάνονται στα χέρια και μια παιδική φιλία φαίνεται να έρχεται οριστικά στο τέλος της υπό το βάρος των ενοχών τους.

Επεισόδιο 23
Ο Μουσταφά μαθαίνει τη σχέση μεταξύ Κερίμ και Μιουνίρ κι είναι αναγκασμένος να κάνει μια επιλογή ανάμεσα στην εκδίκηση και στη νέα ζωή που έχει αρχίσει να χτίζει. Η Φατμαγκιούλ μαθαίνει με πικρό τρόπο ότι ο Μουσταφά έχει προχωρήσει και συνειδητοποιεί ότι δεν θα υπάρξει ποτέ πια χώρος στη ζωή του για εκείνην. Δεν αντέχει άλλο και ξεσπάει. Η Εμπέ Νινέ συνετίζει τη Μουκάντες, αλλά εκείνη δεν υποχωρεί. Θέλει να εδραιώσει και πάλι την κυριαρχία της μέσα στο σπίτι. Ο θυμός της έχει πλέον δύο στόχους. Από τη μια τη Φατμαγκιούλ κι από την άλλη την Εμπέ Νινέ. Ο πατέρας του Ερντογάν, Ριφάτ, προσπαθεί να κατευνάσει τις φιλοδοξίες του γιου του, ο οποίος γίνεται έξαλλος όταν αντιλαμβάνεται ότι ο Ρεσάτ Γιασαράν έχει ανοίξει μία εταιρία-φάντασμα πίσω από τη πλάτη τους. Ο Κερίμ, που παρακολουθεί την απόγνωση και τη θλίψη της Φατμαγκιούλ, νιώθει στριμωγμένος απ' όλες τις πλευρές. Ωστόσο, η στιγμή που ο πόνος της Φατμαγκιούλ και του Κερίμ θα ελαφρύνει, αρχίζει να πλησιάζει.

Επεισόδιο 24
Η Φατμαγκιούλ φεύγει κρυφά από το σπίτι για να τηλεφωνήσει στον αγαπημένο της Μουσταφά. Το κινητό του, όμως, θα το σηκώσει η Ασού... Ο Ρεσάτ Γιασαράν δεν χάνει την ευκαιρία και οργανώνουν τη νέα του επιχείρηση-φάντασμα με τον κ. Τουρανέρ, αγνοώντας επιδεικτικά τον αδερφό του Ριφάτ και τον ανιψιό του Ερντογάν. Οι δρόμοι τους φαίνεται να χωρίζουν οριστικά κι οι αδερφικοί τους δεσμοί να ξεχνιούνται για πάντα.

Επεισόδιο 25
Η Φατμαγκιούλ μαθαίνει ότι ο Κερίμ θα πάρει τελικά βίζα για να φύγει στο εξωτερικό κι αρχίζει να περιμένει με ανυπομονησία τη μέρα που θα βγει από τη ζωή της ο μεγαλύτερος εχθρός της. Οι καβγάδες τους, όμως, ανησύχησαν τη γειτονιά και για να κρατήσουν τα στόματά τους κλειστά συμφωνεί η Φατμαγκιούλ να παριστάνει τη γυναίκα του Κερίμ. Η Μουκάντες, που δεν γνωρίζει τις εξελίξεις, αρχίζει να φέρνει προ τετελεσμένου τη Φατμαγκιούλ και τον Κερίμ, παρουσιάζοντάς τους στους γύρω τους σαν ευτυχισμένο ζευγαράκι. Ολόκληρη η οικογένεια Γιασαράν ζει υπό το σοκ του ξαφνικού θανάτου του Ριφάτ. Ο Ερντογάν είναι συγκλονισμένος από το θάνατο του πατέρα του και καταλαβαίνει ότι από δω και πέρα θα πρέπει να πάρει τις ευθύνες στα χέρια του, θεωρώντας τον θείο του, Ρισάτ, υπεύθυνο. Η Ασού ακολουθεί τα ίχνη της Φατμαγκιούλ και κατορθώνει να εκμεταλλευτεί μια απρόσμενη ευκαιρία που φανερώνεται μπροστά της.

Επεισόδιο 26
Η Ασού βρίσκει τελικά τρόπο για να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τη Φατμαγκιούλ και την πείθει να πάνε μια βόλτα μαζί. Μετά από το θάνατο του πατέρα του Ερντογάν, οι Γιασαράν δολοπλοκούν για να πάρουν στα χέρια τους τις μετοχές του. Ο Ερντογάν, όμως, έχει άλλη γνώμη... Ο Κερίμ, για να ικανοποιήσει την επιθυμία της Φατμαγκιούλ, μαζεύει όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα κι είναι έτοιμος να αναχωρήσει για πάντα στο εξωτερικό. Με αυτή την απόφασή του καταφέρνει για πρώτη φορά να κάνει τη Φατμαγκιούλ χαρούμενη. Δεν αντέχει, όμως, άλλο την υποκρισία κι ο Κερίμ αποφασίζει να της εκφράσει τα αληθινά του συναισθήματα για τη Φατμαγκιούλ. Το μοναδικό του όνειρο είναι κάποτε να τον συγχωρέσει...


Επεισόδιο 27
Η Φατμαγκιούλ υφίσταται σοκ, όταν γίνεται μάρτυρας της εξομολόγησης που κάνει ο Κερίμ στην Εμπέ Νινέ για τα ερωτικά συναισθήματά του απέναντί της. Αυτή η εξομολόγηση αναπτερώνει τις ελπίδες της Εμπέ Νινέ για το μέλλον τους, ενώ η Φατμαγκιούλ αναρωτιέται για πρώτη φορά για τα αληθινά κίνητρα του Κερίμ. Οι Γιασαράν, που μαθαίνουν ότι ο Κερίμ άλλαξε γνώμη και δεν έφυγε για το εξωτερικό, αρχίζουν να νιώθουν αμήχανα με την τελευταία αυτή εξέλιξη. Ο Ερντογάν, που έχει γίνει πια επίσημος συνέταιρος της εταιρείας, δείχνει ξεκάθαρα σημάδια για το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει απέναντι στον Ρεσάτ Γιασαράν. Παρ' όλο που το μίσος στην καρδιά της Φατμαγκιούλ δεν έχει μειωθεί καθόλου, ο Κερίμ κάνει σημαντικά βήματα για να συνεχίσει να βρίσκεται στη ζωή της Φατμαγκιούλ. Η μεγαλύτερη στήριξη σ' αυτή του την προσπάθεια έρχεται από την Εμπέ Νινέ. 'Ομως η Φατμαγκιούλ, που θέλει να βγει για πάντα από τη ζωή της ο Κερίμ, αποφασίζει να του ζητήσει διαζύγιο.

Επεισόδιο 28
Ο Ρεσάτ Γιασαράν, που δεν θέλει να χάσει την ισχύ του στην εταιρεία, παίζει το μεγαλύτερο άσσο που κρύβει στο μανίκι του απέναντι στον Ερντογάν. Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που δεν έχει υπολογίσει ο Ρεσάτ. Η Μουκάντες κινητοποιείται προκειμένου να εμποδίσει να σπάσουν τα δεσμά που κρατάνε τη Φατμαγκιούλ με τον Κερίμ. Πάνω που ο Κερίμ αρχίζει να χάνει τις ελπίδες του ότι θα μπορέσει να υπάρξει έστω και μια μικρή γωνιά για εκείνον στη ζωή της Φατμαγκιούλ, συμβαίνει κάτι αναπάντεχο που αναπτερώνει το ηθικό του.

Επεισόδιο 29
Για τον Κερίμ γεννιέται μια μικρή ελπίδα όταν μαθαίνει ότι η Φατμαγκιούλ δεν πέταξε το αποχαιρετιστήριο γράμμα που της είχε γράψει, αλλά το έκρυψε. Η Μουκάντες καταφέρνει να αξιοποιήσει υπέρ της αυτή τη νέα κατάσταση. Η Εμπέ Νινέ ανησυχεί πολύ όταν μαθαίνει πως μια άγνωστη γυναίκα αναζητά τη Φατμαγκιούλ. Η Φατμαγκιούλ θέλει με κάθε τρόπο να το αποκρύψει αυτό από την οικογένειά της, αλλά η Εμπέ Νινέ το λέει στον Κερίμ, προκειμένου να λάβουν μέτρα προστασίας. Ο πόλεμος ισχύος ανάμεσα στους Γιασαράν συνεχίζεται. Ο Ρεσάτ νιώθει τον κίνδυνο να μεγαλώνει όταν αποτυχαίνει η επίθεσή του απέναντι στον Ερντογάν. 'Ετσι, κάνει σχέδια με τον Μιουνίρ, προκειμένου να απενεργοποιήσει και τον Ερντογάν και τον Μουσταφά. Τα σχέδια αυτά έχουν ως τελικό τους στόχο τον Κερίμ, υπό την πλήρη άγνοιά του.

Επεισόδιο 30
Ο Κερίμ, με την ελπίδα να σιγοκαίει στην καρδιά του για τη Φατμαγκιούλ, κάνει συνεχώς προσπάθειες να διαλύσει το σκοτάδι που έχει πέσει πάνω της. Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς εξελίσσεται για την οικογένεια απρόσμενα. Ο Κερίμ μαζεύει όλο του το κουράγιο και κάνει ένα βήμα προς τη Φατμαγκιούλ, που την εκπλήσσει, ενώ τη βραδιά κλείνει με το δικό της επεισοδιακό τρόπο η Μουκάντες. Η Φατμαγκιούλ, που για άλλη μια φορά τα χάνει απέναντι στα χτυπήματα της Μουκάντες, παίρνει μια πολύ σημαντική απόφαση για τη ζωή της, την οποία μέχρι σήμερα παρακολουθούσε σαν απλός θεατής.

Επεισόδιο 31
Ο Κερίμ πανικοβάλλεται από την εξαφάνιση της Φατμαγκιούλ και πηγαίνει αμέσως στην αστυνομία. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να βοηθήσει την κατάσταση, καθώς είναι υποχρεωμένος να αποκρύψει από τις αρχές τα αληθινά γεγονότα. Την ίδια στιγμή, χάρη στη Μουκάντες, τα νέα για την εξαφάνιση της Φατμαγκιούλ από το σπίτι, φτάνουν και στην έπαυλη των Γιασαράν. 'Οταν μάλιστα και η Μελτέμ μαθαίνει για το γεγονός, η κατάσταση μπερδεύεται για τα καλά. Η Φατμαγκιούλ καταφεύγει στο μοναδικό πρόσωπο που γνωρίζει στην Κωνσταντινούπολη, την Ενισέ, δηλαδή την Ασού, όπως είναι το πραγματικό της όνομα. Η Φατμαγκιούλ βέβαια δεν έχει ιδέα για το πού έχει πέσει.

 Επεισόδιο 32
Η οικογένειά της περιμένει γεμάτη φόβο και τελικά η Φατμαγκιούλ τούς τηλεφωνεί. Ανακοινώνει πως δεν έχει σκοπό να γυρίσει πίσω και έρχεται αντιμέτωπη με τον Κερίμ. Η Ασού είναι γεμάτη αγωνία που κρύβει τη Φατμαγκιούλ στο σπίτι της και λόγω των ψεμάτων που της έχει πει σχετικά με την ταυτότητά της και λόγω του Μουσταφά. Τελικά γίνεται αυτό που φοβόταν. Ο Μουσταφά, που δεν απαντούσε στα επίμονα τηλεφωνήματα της Ασού, έρχεται τελικά στο σπίτι της, τη στιγμή που βρίσκεται εκεί μόνη της η Φατμαγκιούλ.

Επεισόδιο 33
Η Φατμαγκιούλ θα έρθει αντιμέτωπη με μεγάλους κινδύνους στο σπίτι της Ασού, με πρώτο τον Μουσταφά. Από την άλλη πλευρά, ο Κερίμ, που την ψάχνει μέρα και νύχτα, θα μάθει την πραγματική ταυτότητα της Ενισέ και θα ανησυχήσει ακόμα περισσότερο για την αγαπημένη του Φατμαγκιούλ. Μόλις γίνει γνωστό ότι η γυναίκα που αναζητούσε τη Φατμαγκιούλ είναι τελικά η Ασού, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει. Ο Κερίμ επιτίθεται στους Γιασαράν, καθώς νομίζει ότι είναι μια δική τους πλεκτάνη κατά της Φατμαγκιούλ. Τώρα πια όλοι βγάζουν τα ξίφη τους.

Επεισόδιο 34
Η Φατμαγκιούλ μαθαίνει σε τι είδους σπίτι έχει καταφύγει και ποιο είναι το επάγγελμα της γυναίκας που νόμιζε μέχρι τότε ότι λέγεται Ενισέ. Μετά από ένα χαμό που ξεσπάει, κατορθώνει να το σκάσει. 'Οταν ο Κερίμ μαθαίνει πού βρίσκεται το σπίτι της Ασού, η Φατμαγκιούλ έχει ήδη φύγει. Τώρα θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να τη βρει σε μια τόσο μεγάλη πόλη όσο η Κωνσταντινούπολη. 'Οταν η Φατμαγκιούλ απελπίζεται, εμφανίζεται μπροστά στον Κερίμ...

Επεισόδιο 35
'Αρρωστη και σχεδόν λιπόθυμη στα χέρια του Κερίμ, η Φατμαγκιούλ μεταφέρεται στο σπίτι με την οικογένειά της να χαίρεται και να πανικοβάλλεται ταυτόχρονα. Με την επιστροφή της Φατμαγκιούλ, παρά την κατάστασή της, τα μαύρα σύννεφα στην καρδιά του Κερίμ διαλύονται. Με την υπομονή και την αγάπη του ο Κερίμ αρχίζει να διαπερνά την ασπίδα της Φατμαγκιούλ, όταν πίστεψε πως ποτέ δεν θα το καταφέρει. Η Φατμαγκιούλ αρχίζει να έχει συναίσθηση του Κερίμ κοντά της, αλλά θυμώνει με τον εαυτό της και προσπαθεί να συντηρήσει στην καρδιά της την οργή και το μίσος που έτρεφε για εκείνον. Μαθαίνει επίσης, χάρη στη Μουκάντες, ότι το άτομο που την αναζητούσε ήταν τελικά η Ασού, η φιλενάδα του Μουσταφά. Το γεγονός αυτό την κάνει να βιώσει μια μεγάλη αλλαγή μέσα της. Από δω και πέρα η Φατμαγκιούλ θα αντιμετωπίζει διαφορετικά τη ζωή της.

Επεισόδιο 36
Ο Βουράλ έχει ακόμη σοβαρές υποψίες για την Ασού και με τον τρόπο του καταφέρνει να πάρει από εκείνη τις απαντήσεις που θέλει. Η είδηση της επιστροφής της Φατμαγκιούλ ανακουφίζει τους Γιασαράν. Καθώς αρχίζει όμως η αντίστροφη μέτρηση για το γάμο της Μελτέμ και του Σελίμ, υπάρχουν ακόμη δυο μεγάλοι κίνδυνοι. Η Μουκάντες και η Εμπέ Νινέ. Για το λόγο αυτό, δραστηριοποιείται ο Μιουνίρ προκειμένου να βρεθεί λύση. Βρίσκει πρόφαση να στείλει τη μέρα του γάμου μακριά από την Πόλη τη Μουκάντες και την Εμπέ Νινέ. Μετά από μήνες, η Φατμαγκιούλ και ο Κερίμ μένουν επιτέλους μόνοι. Η Φατμαγκιούλ είναι αποφασισμένη να του πει όλη την αλήθεια για τα συναισθήματα της...

Επεισόδιο 37
Η πληροφορία που έδωσε η Φατμαγκιούλ στη Μελτέμ, σκάει σαν βόμβα στην αίθουσα που γίνεται ο γάμος. Η Μελτέμ είναι πλέον αντιμέτωπη με την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής της. Ο Κερίμ καταλαβαίνει ότι όλα θα αλλάξουν. Σκεπτόμενος ότι οι Γιασαράν θα θελήσουν να πάρουν εκδίκηση, προσπαθεί να πείσει τη Φατμαγκιούλ να απομακρυνθούν από το σπίτι. Φοβάται πλέον ότι η Φατμαγκιούλ θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους εχθρούς της. Το παιχνίδι της απόκρυψης της αλήθειας φτάνει πια στο τέλος του για τη Φατμαγκιούλ. 'Ομως ούτε ο Ερντογάν ούτε ο Ρεσάτ Γιασαράν έχουν σκοπό να την αφήσουν έτσι...

Επεισόδιο 38
Ο φόβος του Κερίμ επαληθεύεται και μια νύχτα που είναι μόνος με τη Φατμαγκιούλ, κάνει έφοδο ο Ερντογάν. Η Φατμαγκιούλ έρχεται αντιμέτωπη με τις σκιές που τις μαύρισαν τη ζωή πριν από μήνες. Η Εμπέ Νινέ κι η Μουκάντες καταφέρνουν να πουλήσουν τα σπίτια τους στο χωριό, χωρίς να γνωρίζουν τι έχει συμβεί στην Πόλη. Η Εμπέ Νινέ την τελευταία στιγμή καταλαβαίνει ότι έχουν πέσει σε παγίδα του Μιουνίρ. Τώρα πια και η Εμπέ Νινέ ξέρει την αλήθεια. Τα γεγονότα, όμως, θα φέρουν αντιμέτωπους σε μια μάχη ζωής και θανάτου τον Κερίμ με τον Μουσταφά!

Επεισόδιο 39
Ο Μουσταφά μαθαίνει από τον Κερίμ, εκείνον που μισεί πιο πολύ, ότι η αλήθεια που ήθελε να πιστέψει ήταν τελικά ένα μεγάλο ψέμα. Τώρα ήρθαν στο φως και οι αλήθειες και οι ένοχοι. Ο Κερίμ απέναντι στον Μουσταφά, βάζει τη ζωή του μπροστά, προκειμένου να προστατεύσει τη Φατμαγκιούλ. Η Εμπέ Νινέ, που ανησυχεί για τη ζωή του Κερίμ, παρ' όλα τα εμπόδια, πηγαίνει στην αστυνομία. Οι ισχυρισμοί της Εμπέ Νινέ είναι τόσο σοβαροί που προκαλούν σύγχυση. 'Ολοι, και ειδικότερα η Φατμαγκιούλ, νιώθουν τρόμο και αγωνία όταν μαθαίνουν πως ο Κερίμ είπε όλη την αλήθεια στον Μουσταφά.

Επεισόδιο 40
Ο Ρεσάτ Γιασαράν, που δεν είναι ακόμη ενήμερος για το συμβάν, έχει ξανά κάποια σχέδια για τη Φατμαγκιούλ και τον Κερίμ, τα οποία όμως θα είναι η καταστροφή του. Η οργή του Μουσταφά θα έχει τώρα ως στόχο της τον Σελίμ. Η Εμπέ Νινέ, που θέλει να αποδοθεί η δικαιοσύνη, συνεχίζει τον αγώνα της. Η Φατμαγκιούλ θέλει πια να παίρνει μόνη της τις αποφάσεις που αφορούν στη ζωή της. Επειδή, όμως, νιώθει ότι προδίδει τον εαυτό της καθώς καταλαγιάζει η απέχθειά της για τον Κερίμ, αρχίζει να ξεσπάει πάνω του. Αυτή η νέα αλλαγή πληγώνει πολύ τον Κερίμ. Η πιο σκοτεινή στιγμή στη ζωή της Φατμαγκιούλ, αποτελεί τώρα θέμα διαπραγμάτευσης μεταξύ του Μουσταφά και του Ρεσάτ Γιασαράν. Και όταν ο Μουσταφά κάνει την επιλογή που θα αλλάξει τη μοίρα του, έρχεται αντιμέτωπος με τη Φατμαγκιούλ.

Επεισόδιο 41
Ο Μουσταφά και η Φατμαγκιούλ αντικρίζουν ο ένας τον άλλον για πρώτη φορά μετά από τα γεγονότα. Πριν μήνες είχαν αποχαιρετιστεί σιωπηλά μπροστά σ' ένα καμένο σπίτι και τώρα μιλάνε μπροστά σ' ένα άλλο σπίτι, στο οποίο πλέον η Φατμαγκιούλ κατοικεί ως παντρεμένη με κάποιον άλλον. Η Φατμαγκιούλ αντιμετωπίζει το παρελθόν της και ο Μουσταφά βλέπει απέναντί του μια εντελώς διαφορετική κοπέλα. Ο Κερίμ, που βρίσκεται καθ' οδόν για το τμήμα μαζί με τους αστυνομικούς, μαθαίνει τηλεφωνικά από τη Μουκάντες ότι ο Μουσταφά έχει έρθει στο σπίτι τους και τον πιάνει τρέλα. Τρέχει γρήγορα πίσω για να σώσει τη Φατμαγκιούλ και τα ρισκάρει όλα. Από την άλλη πλευρά, ο Ρεσάτ Γιασαράν, προκειμένου να μπορέσει και πάλι να πάρει τον έλεγχο των πραγμάτων στα χέρια του, κάνει μια νέα επίθεση. Πλέον γνωρίζει ότι δεν θα είναι εύκολο να σταματήσει τον Κερίμ και τη Φατμαγκιούλ.

Επεισόδιο 42
Αφότου μίλησε με τη Φατμαγκιούλ, ο εξοργισμένος Μουσταφά αποφασίζει να πάρει εκδίκηση, αποκτώντας ισχύ με τα χρήματα. Τώρα θα καθορίσει ο ίδιος την τιμή. Εμφανίζεται για ακόμη μια φορά απέναντι στον Ρεσάτ Γιασαράν, μόνο που ο Ρεσάτ έχει έναν ακόμη απρόσμενο επισκέπτη. Η Φατμαγκιούλ αλλάζει συναισθήματα κάθε μέρα που περνάει και νιώθει ότι μπορεί να εμπιστευτεί τον Κερίμ, αλλά δεν μπορεί να το παραδεχτεί ούτε στον ίδιο τον εαυτό της. Είναι αποφασισμένη να μην του δώσει καμία ελπίδα, αλλά δεν περνάει μεγάλο διάστημα και η ευχή του Κερίμ πραγματοποιείται. Στο τέλος, του έρχεται το σημάδι που περίμενε από τη Φατμαγκιούλ.

Επεισόδιο 43
Ο Κερίμ νιώθει γεμάτος ελπίδες, επειδή πιστεύει ότι η Φατμαγκιούλ ξεπέρασε τις μνήμες του παρελθόντος της. Τώρα νιώθει μεγαλύτερο θάρρος για να μοιραστεί τα συναισθήματά του με τη Φατμαγκιούλ. Η Εμπέ Νινέ προειδοποιεί τον Ρεσάτ Γιασαράν να τους αφήσει ήσυχους, επειδή θέλει να δει τη Φατμαγκιούλ να ζει επιτέλους μια ασφαλή ζωή. Του λέει να μείνει για πάντα μακριά τους. 'Αλλωστε και ο Ρεσάτ τής δηλώνει ότι το μόνο που θέλει κι αυτός είναι να κλείσει οριστικά αυτή η υπόθεση. 'Ολοι πιστεύουν ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν τώρα, αλλά οι φόβοι του Βουράλ και του Ερντογάν δεν καταλαγιάζουν.

Επεισόδιο 44
Ο Μουσταφά δεν καταφέρνει να πάρει αυτά που ζήτησε από τον Ρεσάτ Γιασαράν και κατά την έξοδό του από την εταιρεία τον περιμένει η Εμπέ Νινέ. Παρ' όλο, όμως, που του λέει να αφήσει το παρελθόν πίσω του, ο Μουσταφά δείχνει σημάδια ότι δεν σκοπεύει να βγάλει εύκολα τη Φατμαγκιούλ από τη ζωή του. Ο Κερίμ για να κάνει αυτό το γάμο να μοιάζει περισσότερο αληθινός, παρά μια ψυχρή συμφωνία, της αγοράζει δαχτυλίδι. Ωστόσο, αυτή η κίνηση του Κερίμ κόβει σαν μαχαίρι τη Φατμαγκιούλ και τη γεμίζει οργή. Η Φατμαγκιούλ λέει αρχικά ότι δεν πρόκειται να φορέσει αυτό το δαχτυλίδι, ούτε καν για τα μάτια του κόσμου. Η Φατμαγκιούλ αποφασίζει να εργαστεί, επειδή θέλει να σταθεί στα δικά της πόδια και να γίνει κυρία του εαυτού της. Η δουλειά που βρίσκει δίπλα στον Ερόλ, της ανοίγει μια καινούργια σελίδα στη ζωή, ενώ παράλληλα ο Κερίμ τής προσφέρει την υποστήριξη που χρειάζεται
.


Επεισόδιο 45
Η Φατμαγκιούλ ξεκινά με μεγάλο ενθουσιασμό τη νέα δουλειά και δέχεται ως πρώτο της επισκέπτη τον Κερίμ. Ο Κερίμ βλέπει τότε ότι η Φατμαγκιούλ φόρεσε τελικά τη βέρα του. Αυτό το δαχτυλίδι δεν θα ξαναβγεί από το χέρι της. Η Μελτέμ, που μαθαίνει ότι ο Μουσταφά ήταν ο αρραβωνιαστικός της Φατμαγκιούλ, πηγαίνει κρυφά σ' εκείνον για να μιλήσουνε και καταλαβαίνει μέσα από μισόλογα ότι είναι σημαντικός για τους Γιασαράν. Αυτή η κατάσταση θα φέρει έναν άσσο στα χέρια του Μουσταφά, που θα αλλάξει τις ισορροπίες. 'Οσο πλησιάζουν οι εξετάσεις, η Φατμαγκιούλ αρχίζει να μελετά ακόμη πιο σκληρά. Με αυτή την ευκαιρία παίρνουν στο σπίτι έναν φορητό υπολογιστή. Πριν τη Φατμαγκιούλ, όμως, επωφελείται η Μουκάντες από το κομπιούτερ και αναζητά πληροφορίες για μια ιστορία που είχε αφήσει πίσω της πολύ καιρό πριν.

Επεισόδιο 46
Για τους Γιασαράν φαίνεται ότι κίνδυνος έχει περάσει, αλλά οι υποψίες του Βουράλ δεν έχουν τελειώσει. Οι τύψεις της συνείδησής του τον φέρνουν με κάθε ευκαιρία στο κατώφλι της Φατμακγιούλ. Το γεγονός ότι η Φατμαγκιούλ φορά το δαχτυλίδι που της πήρε ο Κερίμ, αναπτερώνει τις ελπίδες του. Θέλει περισσότερο από κάθε τι να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Φατμαγκιούλ και γι' αυτό θα αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία, προκειμένου να μειώσει την απόσταση που υπάρχει μεταξύ τους. Η Μουκάντες πλησιάζει ένα άντρα που πριν από χρόνια είχε αλλάξει τη ζωή της. Είναι πλέον αποφασισμένη για το τι θα κάνει μαζί του...

Επεισόδιο 47
Οι λογαριασμοί, που είχε αναγκαστεί να κλείσει πριν χρόνια η Μουκάντες, ανοίγουν ξανά. Η γυναίκα που στέκεται τώρα απέναντι στον πρώτο της έρωτα, τον Σαλίχ, δεν είναι η παλιά Μουκάντες. Αυτή τους η συνάντηση θα είναι το σημείο δίχως γυρισμό για εκείνη. Από την άλλη, η Φατμαγκιούλ και ο Κερίμ είναι βέβαιοι ότι η Μουκάντες κάτι τους κρύβει, καθώς σκαρφίζεται κι ένα ψέμα για κάθε περίσταση. 'Οσο και να το κρύβει όμως, τραβά την προσοχή όλων. Οι Γιασαράν φαίνεται να έχουν επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Και το μέλλον του γάμου της Μελτέμ με τον Σελίμ και η εταιρεία φαίνεται να δυναμώνουν. 'Οσο όμως ο Ρεσάτ Γιασαράν ισχυροποιείται τόσο ο Ερντογάν ενοχλείται. Για να εξασφαλίσει τον εαυτό του ο Ερντογάν παίζει απέναντι στον Ρεσάτ τον πιο μεγάλο του άσσο.

Επεισόδιο 48
'Ενα γράμμα ανοίγει μια μικρή πόρτα στο παρελθόν του Κερίμ, την οποία προσπαθούσε μέχρι σήμερα να αγνοήσει. Η Φατμαγκιούλ μαθαίνει ένα μικρό μέρος της ιστορίας του Κερίμ με τον πατέρα του. Και για τους δυο υπάρχει ένα ερώτημα που περιμένει απάντηση: «Είναι πιο δύσκολο να συγχωρέσεις ή να περιμένεις να σε συγχωρέσουν;» Η Μουκάντες, που ονειρεύεται τώρα μια νέα ζωή, όταν πάει ν' αποκαλύψει στον Σαλίχ το μυστικό της δεν έχει αντιληφθεί ότι κάποιος την παρακολουθεί. Η Εμπέ Νινέ, που παρακολουθεί τη Μουκάντες επειδή νομίζει ότι πάει να κάνει καινούργιες συμφωνίες με τους Γιασαράν, σοκάρεται μ' αυτά που βλέπει. Αυτό το μυστικό δεν θα μείνει κρυφό για πολύ.

Επεισόδιο 49
Ο Κερίμ και η Φατμαγκιούλ νιώθουν απέχθεια μόλις μαθαίνουν το μυστικό που κρύβει επί χρόνια η Μουκάντες. Η Μουκάντες προσπαθεί να εξηγήσει την κατάσταση στην Εμπέ Νινέ κι αμέσως μετά τηλεφωνεί στον Σαλίχ. Την ακούνε όμως ο Κερίμ κι η Φατμαγκιούλ. Ο Κερίμ προσπαθεί να ηρεμήσει τη Φατμαγκιούλ και συνειδητοποιεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους έρχονται τόσο κοντά. Η Φατμαγκιούλ νιώθει τεράστια οργή προς τη Μουκάντες και δεν μπορεί να πιστέψει την αλήθεια. Ο ανιψιός της ο Μουράτ δεν είναι βιολογικό παιδί του αδερφού της. Η Εμπέ Νινέ και ο Κερίμ πείθουν τη Φατμαγκιούλ να μην μιλήσει μέχρι να βρεθεί μια λύση και να σκεφτεί το τραύμα που θα υποστεί ο Ραχμί και ο Μουράτ μαθαίνοντας την αλήθεια. Στο μεταξύ, η Μουκάντες, μέχρι να την αποδεχτεί ο Σαλίχ, είναι υποχρεωμένη να το παίζει καλή σύζυγος στο σπίτι. Ο Κερίμ υποστηρίζει τη Φατμαγκιούλ, που δεν μπορεί να αντέξει την ψεύτικη συμπεριφορά της Μουκάντες και χωρίς να το καταλάβουν κάνουν βήματα ο ένας προς τον άλλον.

Επεισόδιο 50
Στους Γιασαράν, η αντιπαλότητα μεταξύ του Ερντογάν και του Ρεσάτ κορυφώνεται. Ο Ρεσάτ από τη μια προσπαθεί να βάλει χέρι στον άσσο που κρύβει ο Ερντογάν και από την άλλη προσπαθεί να ηρεμήσει τον Βουράλ, του οποίου η ψυχολογία έχει διαταραχθεί πολύ εξαιτίας της μαύρης εκείνης νύχτας. Ο Μουσταφά, σε μια στιγμή που δεν το περιμένει καθόλου, πέφτει στην παγίδα που του στήνει ο Ερντογάν. Η επικίνδυνη κίνηση του Ερντογάν είναι προάγγελος συνταρακτικών γεγονότων. Η Φατμαγκιούλ περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να αντιπαρατεθεί στη Μουκάντες και στο τέλος τη βρίσκει. 'Οταν όμως η αλήθεια ξεχύνεται από το στόμα της, ο Ραχμί τυχαίνει να την ακούσει. Ο Κερίμ κι η Φατμαγκιούλ δεν ξέρουν πώς να παρηγορήσουν τον Ραχμί που καταρρέει. Η Μουκάντες, που έχει μείνει πλέον ευάλωτη κι ανυπεράσπιστη, θα πάρει μια απόφαση και τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.


 Επεισόδιο 51
Για τον Ραχμί είναι τρομερά οδυνηρό το ότι η Μουκάντες έφυγε από το σπίτι, παίρνοντας μαζί και τον γιο της, τον Μουράτ. Η Φατμαγκιούλ, που δεν ξέρει πώς να βοηθήσει στο πρόβλημα του αδερφού της, θα λάβει ξανά τη μεγαλύτερη υποστήριξη από τον Κερίμ. Η Μουκάντες, που ξέρει ότι πλέον μπήκε σ' ένα δρόμο χωρίς γυρισμό, εμφανίζεται μπροστά στον Σαλίχ, αυτή τη φορά μαζί με τον Μουράτ. Ωστόσο εκεί βρίσκεται και ο πατέρας του Σαλίχ κι έτσι η Μουκάντες εκμεταλλεύεται την ευκαιρία. Ο Ραχμί δεν αντέχει την έλλειψη του γιου του και είναι έτοιμος να πάθει νευρικό κλονισμό. 'Ετσι, λοιπόν, ο Κερίμ αποφασίζει να ψάξει τη Μουκάντες. Η Φατμαγκιούλ κινητοποιείται και η ίδια και πάνε μαζί να βρούνε τον Σαλίχ, στο χώρο εργασίας του. Εκεί μαθαίνουν, όμως, ότι είναι παντρεμένος, κάτι που τους μπερδεύει ακόμη περισσότερο. Οι Γιασαράν μαθαίνουν ότι ο Μουσταφά μαχαιρώθηκε και ο Μιουνίρ δραστηριοποιείται αμέσως για να μάθει την αιτία. Ο Ερντογάν τρέμει για να μην καταλάβουν πως εκείνος βρίσκεται πίσω από το συμβάν. Ο Μουσταφά ξεπερνά τον κίνδυνο της ζωής του και παραμιλάει λέγοντας συνεχώς το όνομα της Φατμαγκιούλ. Οι γονείς του δεν τον αφήνουν καθόλου μόνο του και μαθαίνουν, με έκπληξη, την αλήθεια για την Ασού.



Επεισόδιο 52
Ο Σελίμ και η Μελτέμ δέχονται μια πρόσκληση και τότε ξεσπάει ένα σκάνδαλό που τους εκπλήσσει όλους. Ο Βουράλ μαθαίνει ότι ο άγνωστος άντρας στη ζωή της μητέρας του είναι ο Μιουνίρ και γίνεται χαμός. Η Μουκάντες μαθαίνει ότι ο Κερίμ κι η Φατμαγκιούλ την ψάχνουν και εξαιτίας του θυμού του Σαλίχ, τα σχέδιά της σε μια στιγμή ναυαγούν. Η Φατμαγκιούλ κι ο Κερίμ δρουν από κοινού, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του Ραχμί και τότε συνειδητοποιούν ότι έχουν αρχίσει να έρχονται πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον. Καθώς η Φατμαγκιούλ προσπαθεί να μείνει μακριά, καταλαβαίνει ότι ο Κερίμ δεν θα μπορεί για πολύ ακόμη να κρύβει τα συναισθήματά του. Ο Κερίμ τελικά θα κάνει ένα μεγάλο βήμα, το οποίο θα δώσει μια εντελώς διαφορετική διάσταση στη μεταξύ τους σχέση.

Επεισόδιο 53

Επεισόδιο 54
Η Φατμαγκιούλ διακατέχεται από αντιφατικά συναισθήματα και αντιλαμβάνεται ότι κατά βάθος θέλει να πιστέψει τον Κερίμ. Ξέρει, όμως, ότι δεν πρόκειται να το καταφέρει εύκολα κι αυτό την κάνει να πονά ακόμη περισσότερο. 'Ετσι, προσπαθεί να μην συναντιέται με τον Κερίμ, παρόλο που ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Τελικά, όμως, με τη βοήθεια της Εμπέ Νινέ, η Φατμαγκιούλ καταφέρνει να κάνει ένα μεγάλο βήμα. Μιλάνε με τον Κερίμ και κλαίγοντας και οι δύο, έρχονται πολύ κοντά. Η οργή του Βουράλ προσφέρει στον Ερντογάν ένα νέο όπλο που θα χρησιμοποιήσει απέναντι στον Ρεσάτ Γιασαράν. Αλλά όταν ο Βουράλ μαθαίνει τα σχέδια του φίλου του που αφορούν τον Κερίμ, τότε αυτό το όπλο πυροδοτείται εναντίον του. Ο Βουράλ δεν θα μείνει απλός θεατής των πραγμάτων, κάτι που όμως θα αποτελέσει μεγάλο εμπόδιο στη θετική μέχρι τώρα εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ του Κερίμ και της Φατμαγκιούλ.

Επεισόδιο 55
Από τη στιγμή που ο Κερίμ ομολόγησε τον έρωτά του, η Φατμαγκιούλ θέλει να δώσει μια ευκαιρία ακόμη στη μετέπειτα ζωή της, παρόλα τα αρνητικά που έχει βιώσει και παρόλο που είδε τον Κερίμ μαζί με τον Βουράλ σε πολύ φιλική διάθεση μεταξύ τους. Στο σπίτι όλοι είναι ενθουσιασμένοι που μετά από καιρό θα βγουν επιτέλους μαζί για δείπνο σαν οικογένεια. Αυτή η έξοδος είναι πολύ σημαντική για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ του Κερίμ και της Φατμαγκιούλ, η οποία δεν έχει πει ακόμη σε κανέναν αυτά που είδε εκείνη τη μέρα. Ο εκνευρισμός της γίνεται αντιληπτός από τον Κερίμ και παρόλο που η ίδια καίγεται μέσα της, προσπαθεί να μην το δείξει και να περάσει ήρεμα η βραδιά. Κάποια στιγμή αφότου επιστρέφουν σπίτι, ο Κερίμ και η Φατμαγκιούλ μένουν μόνοι τους. Τα λόγια της Φατμαγκιούλ πληγώνουν τον Κερίμ και τον κάνουν να πάρει μια νέα απόφαση.

Επεισόδιο 56
Ο Μουσταφά, μετανιωμένος που εγκατέλειψε στα δύσκολα τη Φατμαγκιούλ, προσπαθεί τώρα να διεκδικήσει την Ασού. 'Οταν μαθαίνει πως η Ασού βρίσκεται στα χέρια των αντρών του Μπιλάλ, διαπραγματεύεται με τη ζωή του για άλλη μια φορά. Ωστόσο, δεν γνωρίζει ότι πέφτει από μόνος του στην παγίδα που του έστησε ο Ερντογάν. Ο Βουράλ, που δεν μπορεί να ξεπεράσει τις τύψεις της συνείδησής του, ούτε το τελευταίο συμβάν με τη μητέρα του και επειδή από καιρό έχει χάσει το ενδιαφέρον του για τη ζωή, θέλει να συναντήσει για μία τελευταία φορά τη Φατμαγκιούλ, πριν αυτοκτονήσει... Την ίδια στιγμή, ο Κερίμ που νιώθει ότι απογοήτευσε ξανά τη Φατμαγκιούλ, για να της αποδείξει την αγάπη του, παίρνει μια απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή όλων.

Επεισόδιο 57
Για να αποδείξει την αγάπη του στη Φατμαγκιούλ, ο Κερίμ τα ρισκάρει όλα και πάει στην αστυνομία για να ομολογήσει όλη την αλήθεια. Αυτό θα είναι η αρχή για μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη Φατμαγκιούλ. Μάλιστα, για να ξεκινήσουν οι νομικές διαδικασίες, θα πρέπει και η ίδια να καταθέσει μήνυση. Η Φατμαγκιούλ, παρόλο που ξέρει ότι όταν θα την ανακρίνουν θα είναι πολύ ψυχοφθόρο για κείνη, αποφασίζει να ξεκινήσει τον αγώνα της. Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, η Μουκάντες ανησυχεί ότι η συμφωνία που είχε κάνει με τους Γιασαράν πρόκειται να αποκαλυφθεί. Προκειμένου να μην προλάβει να τους ειδοποιήσει σχετικά με την ομολογία του Κερίμ, όλη η οικογένεια την έχει υπό στενή παρακολούθηση στο σπίτι. Η Εμπέ Νινέ, για να τους βοηθήσει, αρχίζει να ψάχνει για έναν καλό δικηγόρο. Προσπαθεί να βρει τον Καντίρ, έναν δικηγόρο που είχε προτείνει κάποτε στον Κερίμ ο μαστρο-Γκαλίπ από το χωριό. Ο Καντίρ είναι σε κακό χάλι μετά από το χαμό της γυναίκας του, η οποία πάλευε χρόνια με μια ανίατη ασθένεια. Εντωμεταξύ, στο νοσοκομείο συνεχίζεται η αναμονή για την κρίσιμη κατάσταση του Βουράλ, ενώ ο Σελίμ και ο Ερντογάν έχουν κολλήσει στο ατύχημα και στο πώς έγινε. Ο Ερντογάν πιστεύει ότι πριν από το ατύχημα ο Βουράλ είχε πάει στη Φατμαγκιούλ και γι' αυτό θέλει να ακολουθήσει από εκεί τα ίχνη του συμβάντος.

Επεισόδιο 58
Η Φατμαγκιούλ για άλλη μια φορά αναγκάζεται να αντικρίσει τους εχθρούς της κι αυτό την κάνει ακόμη πιο σίγουρη για να ξεκινήσει το δικαστικό της αγώνα. Συνειδητοποιεί ότι πήρε τη σωστή απόφαση που κατέθεσε μήνυση. 'Οταν ο Καντίρ μαθαίνει την ιστορία από την πλευρά της Φατμαγκιούλ αποφασίζει να ταχθεί στο πλευρό της και να την στηρίξει. Η Φατμαγκιούλ νιώθει τώρα ακόμη πιο δυνατή. Με το να σώσει την Ασού, ο Ερντογάν αφήνει τον Μουσταφά ακόμη πιο υποχρεωμένο απέναντί του και φαίνεται να το απολαμβάνει. Τα χαρτιά που κάποτε ήταν υπέρ του Ρεσάτ Γιασαράν τώρα έχουν αλλάξει υπέρ του Ερντογάν και τώρα περιμένουν δύσκολες μέρες τον Ρεσάτ. Οι Γιασαράν που δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει, βλέπουν ξαφνικά μπροστά τους την αστυνομία. Τώρα πλέον ήρθε ο καιρός για να λογοδοτήσουν.

Επεισόδιο 59
Εντελώς απρόσμενα οι Γιασαράν βλέπουν να εισβάλει στην εταιρεία η αστυνομία και να συλλαμβάνει τον Σελίμ και τον Ερντογάν. Μετά τον τακτικό ανακριτή τούς μεταφέρουν στην Ασφάλεια της Σμύρνης κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να εμποδίσει ο θείος και δικηγόρος τους, Μιουνίρ. Η Φατμαγκιούλ, κατά την ανάκριση, προσπαθεί να ξεπεράσει τους φόβους της, ενώ η αγωνία της μεγαλώνει συνέχεια σχετικά με το τι θα απογίνει ο Κερίμ. Οι Γιασαράν είναι τώρα αναγκασμένοι να εξηγήσουν στη Μελτέμ και την οικογένειά της την απουσία του Σελίμ και δεν τους μένει άλλος δρόμος παρά να πούνε την αλήθεια, παραποιημένη βέβαια κατά της Φατμαγκιούλ.

Επεισόδιο 60
Η Μελτέμ δεν αντέχει και τηλεφωνεί στη Φατμαγκιούλ και όταν ακούει από το στόμα της για άλλη μια φορά την αλήθεια, τότε κόβει τις γέφυρες μεταξύ του Σελίμ και της οικογένειάς του. 'Ολο αυτό το διάστημα, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Ρεσάτ ήταν ο συμπέθερός του, Τουρανέρ, ο οποίος τώρα σκέφτεται τις επιπτώσεις που θα έχει όλο αυτό στην πολιτική του καριέρα. Η Μελτέμ, που βλέπει ότι το θέμα διαπραγματεύεται μεταξύ του πατέρα της και του Ρεσάτ, αποφασίζει με ποιανού το μέρος θα είναι σ' αυτή τη δίκη και φωνάζει ότι θα συνταχθεί με τη Φατμαγκιούλ. Ο Μουσταφά, που πιστεύει ότι η αλήθεια δεν θα αποκαλύπτονταν ποτέ, κάνοντας εκ νέου απολογισμό των επιλογών του, βρίσκεται σ' ένα νέο σταυροδρόμι στη ζωή του. Μετά από την απόρριψη της έφεσης του Σελίμ και του Ερντογάν, ζητείται και η κατάθεση της Φατμαγκιούλ και την καλούνε να παρουσιαστεί στη Σμύρνη. Η Φατμαγκιούλ βιώνει για άλλη μια φορά τον ίδιο πόνο, αλλά αποφασίζει πως όποιο κι αν είναι το τίμημα, αυτή τη φορά δεν θα κάνει πίσω. Ο Σελίμ, ο Ερντογάν και ο Κερίμ βρίσκονται ενώπιον του δικαστή. Η απόφαση που λαμβάνεται σε πρώτο στάδιο είναι κάτι που θα επηρεάσει σημαντικά όλους. Ο Κερίμ αφήνεται προς το παρόν ελεύθερος, ενώ ο Σελίμ και ο Ερντογάν θα φυλακιστούν μέχρι την έναρξη της επίσημης δίκης.

Επεισόδιο 61
Μέχρι να αποφασιστεί το τι θα γίνει με την κράτηση του Σελίμ και του Ερντογάν, ανοίγει ένας νέος μεγάλος δρόμος αναταραχών για την οικογένεια Γιασαράν. 'Εχουν όλοι τους καταλάβει ότι και το παραμικρό λάθος μπορεί να ανατρέψει την έκβαση του αποτελέσματος της δίκης, γι' αυτό και η κατάθεση του Μουσταφά είναι τώρα ακόμη πιο ζωτικής σημασίας. Ο Μουσταφά, που θέλει να επωφεληθεί αυτής της κατάστασης, για να ξεκαθαρίσει τη θέση του ζητά ως μοναδικό όρο το να πάρει πίσω το όπλο του, που του το έχει κρύψει ο Ερντογάν. Η Φατμαγκιούλ και ο Κερίμ θα πρέπει να μείνουν στο χωριό για δυο μέρες τουλάχιστον, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Αυτό το χωριό, που κάποτε ήταν όλος ο κόσμος της Φατμαγκιούλ, την κάνει τώρα να νιώθει σαν ξένη. 'Οπου κι αν κοιτάζει, νιώθει τις πληγές της να αιμορραγούν ξανά. Παρ' όλα αυτά, όμως, το μέλλον της Φατμαγκιούλ και του Κερίμ είναι γεμάτο ελπιδοφόρα σημάδια. Ο Βουράλ, λόγω της κατάστασης της υγείας του, δεν έχει καταθέσει ακόμη, ωστόσο κρίνεται ως πολύ σημαντικός μάρτυρας και για τις δύο πλευρές.

Επεισόδιο 62
Ο Σελίμ και ο Ερντογάν βιώνουν την ασχήμια της φυλακής. Τους περιμένουν ακόμη δυσκολότερες μέρες... Ο Μουσταφά μαθαίνει πως η Φατμαγκιούλ κι ο Κερίμ θα μείνουν για λίγο στο χωριό κι αρχίζει να τους παρακολουθεί... Η Μουκάντες, όσο προχωρά η ανάκριση, φοβάται ότι θα έρθει και η σειρά της. 'Ετσι, δοκιμάζει μια διαφορετική οδό, προκειμένου να πείσει πρώτα τον Κερίμ κι έπειτα τη Φατμαγκιούλ να παραιτηθούν από τη μήνυση. Η Φατμαγκιούλ και ο Μουσταφά συναντιούνται μπροστά από το καμένο σπίτι, ως δυο πολύ αλλαγμένοι άνθρωποι πια. Ο Μουσταφά, που δεν θέλει με τίποτα να αποδεχτεί την αλλαγή της Φατμαγκιούλ, καθιστά υπεύθυνο τον Κερίμ και γεμίζει από οργή κάνοντας ένα βήμα που δεν θα έχει γυρισμό. Ο Κερίμ μαθαίνει ότι η Φατμαγκιούλ βρίσκεται στα χέρια του Μουσταφά και δεν του μένει άλλη λύση παρά να εμφανιστεί μπροστά του. Οι δυο άντρες έρχονται αντιμέτωποι και τότε η Φατμαγκιούλ κάνει για πρώτη φορά την επιλογή της.

Επεισόδιο 63
Παρά τους κινδύνους γύρω τους, και ιδίως τον Μουσταφά, η Φατμαγκιούλ και ο Κερίμ έρχονται ακόμη πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Ο Μουσταφά παρακολουθεί το δέσιμό τους μπροστά στα μάτια του κι αυτό είναι κάτι που δεν θα σβήσει από τη μνήμη του. Νιώθει να πιέζεται κάτω από το βάρος των ίδιων του των πράξεων και θυμώνει ακόμη περισσότερο απέναντί σ' εκείνους. Η Φατμαγκιούλ και ο Κερίμ, που κατάφεραν να μειώσουν κι άλλο την απόσταση μεταξύ τους, επιστρέφουν από το χωριό στην Κωνσταντινούπολη και η Φατμαγκιούλ αποκαλεί πια ως σπίτι της το μέρος που ζούνε, γεμίζοντας έτσι με ελπίδες το κοινό τους μέλλον. 'Οταν, όμως, μπαίνουν στο σπίτι, πέφτει στα χέρια της Εμπέ Νινέ άλλο ένα γράμμα από τον πατέρα του Κερίμ. Αυτά τα γράμματα σκίζονται και πετιούνται χωρίς να διαβαστούν εδώ και χρόνια και η Εμπέ Νινέ έχει τύψεις γι' αυτό. 'Ετσι, είναι αναγκασμένη να κάνει μια επιλογή. 'Η θα το δώσει στον Κερίμ και δεν θα μαθευτεί ποτέ το τι γράφει ή θα το διαβάσει μόνη της στα κρυφά. Σ' αυτό το σημείο, η Εμπέ Νινέ και η Φατμαγκιούλ παίρνουν μια κοινή απόφαση, ανοίγουν το γράμμα και το διαβάζουν. Η Μουκάντες, που τις κρυφακούει, καταλαβαίνει ότι κάτι προσπαθούν να κρύψουν κι έτσι αργότερα ψάχνει και βρίσκει την επιστολή. Αφότου τη διαβάζει, αρχίζει να καταστρώνει νέα σχέδια...

Επεισόδιο 64
Η Φατμαγκιούλ επιλέγει τον Κερίμ! Ο Μουσταφά δεν μπορεί με τίποτα να το χωνέψει και βλέπει να του απομένει πια μόνο ένας δρόμος. Να πάρει απ' αυτούς εκδίκηση. Η Μελτέμ, που αναζητά κι εκείνη εκδίκηση για όλους αυτούς τους μήνες που την εξαπατούσαν, εμφανίζεται μπροστά στη Φατμαγκιούλ, με σκοπό αυτή τη φορά να την βοηθήσει. Οι Γιασαράν θέλουν να περάσει το διάστημα της δίκης αθόρυβα, αλλά τελικά γίνεται αυτό που φοβούνται. Οι εφημερίδες διογκώνουν το γεγονός, κυρίως λόγω του συμπέθερού τους και βουλευτή, Τουρανέρ. Ο Ρεσάτ Γιασαράν γίνεται ακόμη πιο έξαλλος, καθώς για πρώτη φορά διαισθάνεται ότι θα χάσει. Η δουλειά που είχε αναλάβει ο Κερίμ στην έπαυλη της Κρίστεν τελείωσε κι η εργοδότριά του οργανώνει ένα ευχαριστήριο δείπνο στον κήπο για όλους όσοι εργαστήκανε εκεί. Σ' αυτό το δείπνο είναι όλοι καλεσμένοι με τις συζύγους τους κι έτσι ο Κερίμ προτείνει στη Φατμαγκιούλ να τον συνοδεύσει ως δική του σύζυγος...

Επεισόδιο 65
Το δείπνο που οργανώνει η Κρίστεν θα αποτελέσει μια νέα αρχή για τη σχέση του Κερίμ με τη Φατμαγκιούλ. Ωστόσο, η Κρίστεν δείχνει απροκάλυπτα έντονο ενδιαφέρον προς τον Κερίμ... Κάτι που δεν αρέσει καθόλου στη Φατμαγκιούλ. Η Μελτέμ, που είχε δώσει τη βέρα του Σελίμ στη Φατμαγκιούλ, μαθαίνει με έκπληξη ότι αυτό το έμαθε ο Ρεσάτ Γιασαράν. Ο Ρεσάτ δηλώνει ότι στο εξής θα μπει και η Μελτέμ στο στόχαστρό του. Ταυτόχρονα, οι Γιασαράν, που θέλουν πριν από τη δίκη να τα έχουν όλα υπό τον έλεγχό τους, προσπαθούν να γυρίσουν όλα τα στοιχεία υπέρ τους, μαζεύοντας μάρτυρες εναντίον της Φατμαγκιούλ. Ο μεγάλος τους άσσος θα είναι η Ασού, στην οποία είχε καταφύγει πριν λίγο καιρό η Φατμαγκιούλ για βοήθεια... Ο Σελίμ και ο Ερντογάν δεν μπορούν να συνηθίσουν τις συνθήκες της φυλακής κι η υπομονή τους αρχίζει να εξαντλείται. Ο Ερντογάν όσο πάει και εξαγριώνεται και σκέφτεται πώς θα εκδικηθεί τη Φατμαγκιούλ και τον Κερίμ όταν βγει από τη φυλακή. Τα νέα σχετικά με τη Φατμαγκιούλ και τον Κερίμ αρχίζουν να μεταδίδονται από στόμα σε στόμα και στην Πόλη κάνοντας τους πάντες να φέρονται πλέον διστακτικά απέναντι στη Φατμαγκιούλ και την οικογένειά της. Ακόμη και η Εμπέ Νινέ δυσκολεύεται πια να πουλήσει τα σπιτικά προϊόντα που έφτιαχνε και αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να αρχίσει μια δική της δουλειά για να κερδίζει χρήματα.

Επεισόδιο 66
Η μέρα των τελικών σχολικών εξετάσεων φτάνει και η Φατμαγκιούλ με τον Κερίμ μοιράζονται την ίδια αγωνία. Η Φατμαγκιούλ παίρνει μαζί της τον Κερίμ στο εξεταστικό κέντρο. Την ίδια μέρα, η Εμπέ Νινέ ανοίγει στη λαϊκή αγορά ένα πάγκο με τα βότανά της και παίρνει μαζί της τον Ραχμί για να τη βοηθήσει. Εκεί, όμως, θα υπάρξει μια ατυχής συνάντηση με τον Σαλίχ, ο οποίος εμφανίζεται ως πελάτης. Ο μικρός Μουράτ αναγνωρίζει με τρόμο τον Σαλίχ, το λέει στο Ραχμί και ξεσπά καυγάς μεταξύ τους. Ο Μιουνίρ, που τυχαία παρευρίσκεται εκεί και γίνεται μάρτυρας του συμβάντος, σπεύδει αμέσως να επωφεληθεί της ευκαιρίας. Προσεγγίζει τον Σαλίχ και του κάνει πρόταση να μπει σ' ένα παιχνίδι εναντίον της Μουκάντες, φυσικά έναντι αμοιβής... Ο Κερίμ ετοιμάζει μια πολύ μεγάλη έκπληξη για τη Φατμαγκιούλ μετά από τις εξετάσεις της. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη πρόκειται να τους έρθει αργότερα, μαζί μ' ένα γράμμα από την Αυστραλία.

Επεισόδιο 67
Το γράμμα που έρχεται από την Αυστραλία προκαλεί σοκ σε όλους και κυρίως στον Κερίμ. Η Μουκάντες, που δέχεται τον διαπληκτισμό όλων, για να υπερασπιστεί τον εαυτό της αποκαλύπτει ότι η Εμπέ Νινέ κι η Φατμαγκιούλ είχαν κι εκείνες διαβάσει στα κρυφά την προηγούμενη επιστολή. Ο Κερίμ τότε νευριάζει και νιώθει μεγάλη απογοήτευση απέναντι στις δύο γυναίκες. Μετά απ' αυτό το γεγονός, η μοίρα τόσων γραμμάτων που σκίζονταν πριν καν διαβαστούν θα αλλάξει για πρώτη φορά. Η οργή του Μουσταφά, που αυξάνεται μέρα με τη μέρα, τον οδηγεί να πάρει εκδίκηση πρώτα από τον Κερίμ και τη Φατμαγκιούλ και μετά από τους Γιασαράν και τον Βουράλ. Ο πρώτος στόχος στο σχέδιο εκδίκησής του είναι η Μελτέμ, που δεν έχει κλείσει ακόμη τους λογαριασμούς της με τους Γιασαράν.
Επεισόδιο 68
Ο Μιουνίρ, που έχει στα χέρια του τη μαρτυρία της Ασού, αρχίζει να παίζει ένα ακόμα παιχνίδι για να τραβήξει προς την πλευρά τους και τη Μουκάντες. Από την άλλη, ο Καντίρ που συνεχίζει τις έρευνές του σχετικά με τη σύνδεση του Κερίμ με τον Σελίμ, τον Ερντογάν και τον Βουράλ, βρίσκει μια καινούργια πληροφορία που θα φέρει μια αρνητική έκβαση στη δίκη. Η πληροφορία αυτή κάνει τον Κερίμ να έρθει σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι στη Φατμαγκιούλ. Η Εμπέ Νινέ και η Φατμαγκιούλ αρχίζουν να δουλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για να ανοίξουν την ταβέρνα τους. Οι μέρες περνάνε με ενθουσιασμό για τη νέα δουλειά και η Φατμαγκιούλ συνεχίζει χωρίς παράλειψη τις επισκέψεις της στην ψυχολόγο. Τη μέρα των εγκαινίων του μαγαζιού όλη η οικογένεια διακατέχεται από μια γλυκιά αγωνία. Παρ' όλο όμως που η Φατμαγκιούλ προσπαθεί με όλη της τη δύναμη να ξεχάσει και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, για άλλη μια φορά θα νιώσει στο σβέρκο της την ανάσα του Μουσταφά.
Επεισόδιο 69
Η ανθοδέσμη που στέλνει ο Μουσταφά στη Φατμαγκιούλ την ημέρα των εγκαινίων του εστιατορίου είναι αρκετή για να διαταράξει τη γαλήνη όλης της οικογένειας. Ο πόλεμος εκδίκησης μεταξύ των δύο αντρών αναζωπυρώνεται και ο μόνος που φαίνεται να το απολαμβάνει είναι ο Μουσταφά. Παράλληλα, η Μουκάντες συνεχίζει να συναντιέται στα κρυφά με τον Σαλίχ και πέφτει η ίδια στον λάκκο που σκάβει, όταν ο Ραχμί την αντιλαμβάνεται να του μιλάει στο τηλέφωνο. Η αντίδραση του Ραχμί είναι η μεγάλη ευκαιρία που τόσο καιρό περίμενε ο Μιουνίρ. Αφότου συναντιέται με τον δικηγόρο Καντίρ, η ψυχολογία του Βουράλ διαταράσσεται και προσπαθεί να το σκάσει από το νοσοκομείο...
Επεισόδιο 70
Ο Σελίμ περνά ακόμη πιο δύσκολες μέρες στη φυλακή, όταν μαθαίνει πως η Μελτέμ ξεκίνησε την αγωγή διαζυγίου. Ο Τουρανέρ, που θεωρεί υπεύθυνους τους Γιασαράν για το τέλος της πολιτικής του καριέρας, αρχίζει να οργανώνει έναν κρυφό πόλεμο εναντίον τους. Αυτή η νέα εξέλιξη θα φέρει πολύ δύσκολες ώρες στον Ρεσάτ. Η ένταση που άρχισε μεταξύ του Κερίμ και της Φατμαγκιούλ, λόγω της ανθοδέσμης, φτάνει σε κρίσιμο σημείο όταν τους κάνουν ξανά έφοδο στο σπίτι. Εκτός από τη Φατμαγκιούλ, όλοι θεωρούν ως μοναδικό ύποπτο τον Μουσταφά. 'Οταν μάλιστα η Φατμαγκιούλ τον καλύπτει, στο θυμό του Κερίμ προστίθεται και η ζήλια.
Επεισόδιο 71
Η επίσκεψη του Μουσταφά στην ταβέρνα αποδεικνύει ότι κακώς η Φατμαγκιούλ τον κάλυψε. Ο Μουσταφά, που ξέρει ότι ο Κερίμ έχει πάει για δουλειά και θα αργήσει να γυρίσει, βρίσκει το θάρρος να ενοχλήσει τη Φατμαγκιούλ. Ο Μουσταφά καταλαβαίνει ότι η Φατμαγκιούλ με το άνοιγμα της ταβέρνας έχει ξεκινήσει μια νέα περίοδο στη ζωή της αφήνοντας πίσω το παρελθόν κι αυτό τον θυμώνει ακόμη περισσότερο. Η Εμπέ Νινέ και ο Ραχμί πάνε στη Σμύρνη για να δώσουν κατάθεση. Λόγω μιας αναποδιάς αναγκάζονται να μείνουν μια μέρα ακόμη. Η Εμπέ Νινέ βρίσκει την ευκαιρία να γνωριστεί καλύτερα με τον δικηγόρο Καντίρ και ξυπνάνε μέσα της συναισθήματα που είχε ξεχάσει εδώ και χρόνια... Ο πόλεμος μεταξύ Τουρανέρ και Γιασαράν συνεχίζεται και μεγαλώνει. Ο Ρεσάτ Γιασαράν, πιο εξοργισμένος από ποτέ, νιώθει ολοένα και πιο συχνά ότι πρόκειται να νικηθεί. Ο Μιουνίρ, έχει μεν αυξήσει τα μερίδιά του στην εταιρεία, αλλά δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι μπαίνει σε ακόμη μεγαλύτερα χρέη, δοκιμάζει τώρα όλες τις λύσεις για να το εμποδίσει. Στη στιγμή της κρίσης τα τεντωμένα νεύρα θα φέρουν τους Γιασαράν σε ρήξη...
Επεισόδιο 72
Η Μουκάντες δεν ξέρει σε τι παγίδα έχει πέσει και πιστεύει ότι κάνει μια νέα αρχή με τον Σαλίχ. 'Ομως της λείπει υπερβολικά ο γιος της, ο Μουράτ. Μια νέα εξέλιξη θα αλλάξει και πάλι ολόκληρη τη ζωή της. Για πρώτη φορά, μετά από μήνες, ο Κερίμ μένει μόνος στο σπίτι με τη Φατμαγκιούλ, η οποία δεν νιώθει πια καμία ενόχληση κι ανησυχία γι' αυτό. Ο Κερίμ όμως πιστεύει το αντίθετο και της προτείνει να πάνε κινηματογράφο. Οι δυο τους έρχονται και πάλι πολύ κοντά, όταν όμως επιστρέφουν στο σπίτι βρίσκουν ένα νέο μήνυμα από τον Μουσταφά. Η σκιά του επάνω στη Φατμαγκιούλ όσο πάει και μεγαλώνει κι όσο κι αν η ίδια προσπαθεί να κρύψει την αγωνία της, ο Κερίμ καταλαβαίνει ότι κάτι έχει συμβεί. Πλέον, ήρθε η στιγμή για τη Φατμαγκιούλ να λάβει τα μέτρα τη,ς βάζοντας σιωπηλά την απόφασή της σε εφαρμογή. Πάει στην ασφάλεια να καταγγείλει τον Μουσταφά. Δεν έχει όμως αντιληφθεί πως με τη συμπεριφορά της έχει τραβήξει τις υποψίες του Κερίμ...
Επεισόδιο 73
Ο Κερίμ πιστεύει πως η Φατμαγκιούλ πάει να συναντήσει τον Μουσταφά και αρχίζει να την παρακολουθεί στα κρυφά. Ωστόσο, αυτή η παρακολούθηση θα καταλήξει σε κάτι που δεν περίμενε καθόλου... Η Μουκάντες επιβεβαιώνει τις υποψίες της. Είναι έγκυος κι ετοιμάζεται να μπει σε μια νέα περίοδο στη ζωή της, αντιμέτωπη με ένα πολύ σημαντικό δίλλημα... Το πρωινό που ξεκινά γεμάτο υποψίες για τον Κερίμ εξελίσσεται σε μια ευτυχισμένη μέρα, με τη Φατμαγκιούλ να του ομολογεί ότι έχει αρχίσει να τον εμπιστεύεται. Ωστόσο, οι ευτυχισμένες στιγμές του Κερίμ θα διακοπούν, μόλις μάθει για την επίσκεψη που έκανε ο Μουσταφά στην ταβέρνα της Φατμαγκιούλ. Ο πόλεμος που ξεκίνησε ο Τουρανέρ οδηγεί σε μια οικονομική κρίση τον Ρεσάτ Γιασαράν, ο οποίος δεν έχει σκοπό να ηττηθεί προτού πάρει την εκδίκησή του. Ο τρόπος θα παρουσιαστεί την κατάλληλη στιγμή μπροστά του, μέσω εγγράφων που αποδεικνύουν διάφορες παρανομίες που έκανε ο Τουρανέρ όσο ήταν βουλευτής. 'Ομως αυτό το κρυφό σχέδιο που ξεκίνησε πίσω από κλειστές πόρτες, τυγχάνει να έχει ως μοναδικό μάρτυρα τον Μουσταφά, ο οποίος θα σπεύσει να ειδοποιήσει τον Τουρανέρ. Ο Ερντογάν και ο Σελίμ προσπαθούν να αντέξουν τις μέρες της φυλακής, σκεπτόμενοι την εκδίκηση που θα πάρουν όταν αφεθούν ελεύθεροι. Ωστόσο, η επιθυμία του Βουράλ είναι εντελώς διαφορετική...
Επεισόδιο 74
Η Φατμαγκιούλ και οι δικοί της μαθαίνουν ποια είναι η Χατζέρ Οβατζίκ, που παρουσιάζεται ως μάρτυρας υπερασπίσεως των Γιασαράν κι αυτό την γεμίζει με καινούργια οργή. Η οδός που διάλεξαν οι Γιασαράν για να αμαυρώσουν και πάλι την τιμή της Φατμαγκιούλ είναι κάτι που εξαντλεί την υπομονή του Κερίμ. Και παρ' όλο που όλοι προσπαθούν να τον αποτρέψουν, εκείνος κάνει του κεφαλιού του. Παράλληλα, ο Κερίμ έχει μάθει ότι πλησιάζουν τα γενέθλια της Φατμαγκιούλ και ζητά τη βοήθεια της Εμπέ Νινέ για να της ετοιμάσουν κάτι ιδιαίτερο. Ο δικηγόρος Καντίρ πιστεύει ότι ήρθε ο καιρός να σταματήσει κάποιος τον Μουσταφά κι έτσι εμφανίζεται μπροστά του και του μιλά μ' έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ο Κερίμ μπλέκει κι αυτός στα γεγονότα μ' έναν απρόσμενο τρόπο περιπλέκοντας τα για τα καλά... Παρ' όλα τα αρνητικά που ζούνε όμως, ο Κερίμ κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα με σκοπό να δώσει στη Φατμαγκιούλ το έναυσμα για μια νέα αρχή μαζί του.
Επεισόδιο 75
Το νυφικό που πήρε ως δώρο γενεθλίων ο Κερίμ στη Φατμαγκιούλ την κάνει να νιώθει ξανά τις πληγές της να αιμορραγούν. Αν και βρίσκεται μακριά από τις σκιές του παρελθόντος, το νυφικό της σηματοδοτεί μια νέα αρχή, μοιάζει για εκείνη σαν μια επανάληψη όλων όσων θέλει να ξεχάσει. Ο Κερίμ, αν και το έκανε με καλή πρόθεση, καταλαβαίνει ότι ήταν ένα λάθος βήμα, αλλά η Φατμαγκιούλ φωτίζει και πάλι τις ελπίδες του. Η Εμπέ Νινέ μαθαίνει πως η Μουκάντες πηγαίνει κάθε μέρα κρυφά στο σχολείο και βλέπει τον Μουράτ. Φροντίζει να εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά της. Αυτή η συνάντηση θα είναι η τελευταία της ευκαιρία πριν εμφανιστεί στο δικαστήριο. Η Μελτέμ, πριν φύγει για Αμερική, πηγαίνει στον Μουσταφά και παίρνει μ' έναν διαφορετικό τρόπο την εκδίκησή της, περνώντας τη νύχτα της με αυτόν. Οι Γιασαράν μαθαίνουν γι' αυτή τη συνάντηση και επιβεβαιώνονται οι υποψίες τους για τον Μουσταφά και τη Μελτέμ. Θα έρθει όμως ο καιρός που θα λογαριαστούνε και με τους δυο.
Επεισόδιο 76
Στο σπίτι, οι ετοιμασίες για τα γενέθλια της Φατμαγκιούλ συνεχίζονται και ο Μουσταφά θα κάνει κάτι για να τους μείνουν αξέχαστα. Η γιορτή των γενεθλίων ξεκινάει και η Φατμαγκιούλ με τον Κερίμ χορεύουν για δεύτερη φορά μαζί, τώρα όμως με εντελώς διαφορετική διάθεση από την πρώτη φορά. Ο Μουσταφά βρίσκει τρόπο για να επισκιάσει αυτό το ευτυχισμένο βράδυ, ενώ ο Κερίμ δεν μπορεί να κάνει τίποτα εκείνη τη στιγμή. Ο Ερντογάν φοβάται ότι πριν από το δικαστήριο υπάρχει το ενδεχόμενο ο Βουράλ να ομολογήσει την αλήθεια, λόγω της πεσμένης του ψυχολογίας. Από την άλλη, ήρθε η στιγμή της αλήθειας για τη Μουκάντες, που άφησε πίσω την οικογένειά της για χάρη του Σαλίχ. Ανακαλύπτει, όμως, τη συνεργασία του με τον Μιουνίρ και ξεσπάει. Οι Γιασαράν τώρα φοβούνται πως εξαιτίας της μπορεί να κινδυνεύσει η έκβαση της δίκης και να έρθουν τα πάνω κάτω στα σχέδιά τους. Το ημερολόγιο δείχνει 16 Ιουνίου και όλοι βρίσκονται στη Σμύρνη, έτοιμοι να πάρουν τη θέση τους στο δικαστήριο. Η Φατμαγκιούλ είναι αποφασισμένη να σταθεί όρθια και δυνατή απέναντι στον τίμιο αγώνα της και να λογαριαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης με τους ανθρώπους που της κατέστρεψαν τη ζωή.



Επεισόδιο 77
Για πρώτη φορά μετά από μήνες η Φατμαγκιούλ έρχεται τόσο κοντά με τους εχθρούς της στην αίθουσα του δικαστηρίου. Είναι η πρώτη φορά που θα έχει τη δύναμη να τους ζητήσει να πληρώσουν για όλα όσα της έκαναν. Στο τέλος της πρώτης δίκης, ο Ερντογάν, ο Σελίμ και ο Βουράλ αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικά μέτρα. Η Φατμαγκιούλ νιώθει ξανά ότι νικήθηκε κι επειδή φοβάται για τις εξελίξεις που θα έχει αυτό στο μέλλον, εγκαταλείπει τον αγώνα. Ο Κερίμ, όμως, δεν έχει καμία πρόθεση να την αφήσει να παραιτηθεί. Αυτή η ήττα φέρνει τους δυο τους ακόμη πιο κοντά.
Επεισόδιο 78
Το ίδιο βράδυ, μην έχοντας ξεπεράσει το σοκ της δίκης, ο Κερίμ εξαφανίζεται. Ο Σελίμ, ο Ερντογάν και ο Βουράλ είναι έξω από τη φυλακή. 'Ετσι, λοιπόν, ο Κερίμ στήνει ενέδρα σ' εκείνο το τραγικό μέρος και περιμένει τους δολοφόνους να γυρίσουν στον τόπο του εγκλήματος. Σύντομα, η στιγμή που περιμένει φθάνει. Αυτή τη φορά, όμως, θα υπάρξει ένας μάρτυρας των όσων θα συμβούν εκεί. Πρόκειται για τον Μουσταφά, ο οποίος θα εμπλακεί στη δράση, με ένα αποτέλεσμα που θα του σημαδέψει για πάντα τη ζωή.
Επεισόδιο 79
Μια νέα εποχή αρχίζει για τη Φατμαγκιούλ και τον Κερίμ, ο οποίος συλλαμβάνεται! 'Οσο ο Κερίμ περιμένει απελπισμένος μέσα στη φυλακή τη μέρα που θα γίνει η δίκη, η Φατμαγκιούλ είναι το πρώτο άτομο που θέλει να τον πιστέψει για την αθωότητά του. Από την άλλη, ο Κερίμ νιώθει να τον πλακώνει ακόμα ένα μεγάλο βάρος, σκεπτόμενος ότι την άφησε εκεί έξω ανυπεράσπιστη κι ευάλωτη απέναντι στον Μουσταφά και τους Γιασαράν. Η Φατμαγκιούλ, που νιώθει διαρκώς πάνω της τη σκιά του Μουσταφά, είναι αναγκασμένη για άλλη μια φορά να αλλάξει τις ισορροπίες της. Οι φόβοι του Κερίμ επαληθεύονται όταν ο Μουσταφά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την απουσία του. Κάθε μέρα που περνάει η εταιρεία των Γιασαράν καταρρέει και ο Ερντογάν δεν μπορεί να κάνει τίποτα παρά να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Ρεσάτ, τροφοδοτώντας τον με ακόμη περισσότερη οργή κατά του θείου του. Εντωμεταξύ, ο Σελίμ περιμένει τη μέρα που θα εκδικηθεί τη Μελτέμ, παρότι πλέον βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από τον ίδιο και τα προβλήματα που περνά η οικογένειά του.
Επεισόδιο 80
Στο καινούργιο σπίτι, η Φατμαγκιούλ έχει για πρώτη φορά το δικό της δωμάτιο και δεν παραλείπει μάλιστα να αφήσει χώρο για τα πράγματα του Κερίμ. Η Μουκάντες καταφέρνει και πάλι να στριμωχτεί στη ζωή της Φατμαγκιούλ, ωστόσο αυτή τη φορά πνέει μεταξύ τους ένας πολύ ψυχρός άνεμος. Ο Καντίρ και ο Ομέρ προσπαθούν να βρούνε τρόπο για να αποδείξουν την αθωότητα του Κερίμ, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι εκείνος σκότωσε τον Βουράλ. Εντούτοις, υπάρχει ένας μάρτυρας που θα κάνει την εμφάνισή του και θα πει όσα είδε εκείνη τη μοιραία νύχτα της δολοφονίας του Βουράλ. Ο Μουσταφά ξέρει ότι αν έρθει σ' επαφή μ' αυτό το άτομο πριν από τους άλλους, θα μπορέσει να αλλάξει τη μοίρα του Κερίμ. Μετά από πολλές μέρες, ο Κερίμ και η Φατμαγκιούλ συναντιούνται για πρώτη φορά στη φυλακή κι αυτό τους γεμίζει με χαρά. Παρ' όλα τα αρνητικά που τους περιβάλλουν, η αγάπη της Φατμαγκιούλ και του Κερίμ θα ξεπεράσει όλα τα σκοτάδια και θα τους γεμίσει ελπίδα.
Επεισόδιο 81
Η επίσκεψη της Φατμαγκιούλ αποτελεί μια ανάσα για τον Κερίμ. Στις μέρες που έχουν μείνει χώρια, η Φατμαγκιούλ άρχισε να νιώθει έντονη την απουσία του Κερίμ από τη ζωή της και το σύντομο διάστημα που περάσανε στο επισκεπτήριο δεν ήταν αρκετό για να ανακουφίσει την έλλειψη του ενός για τον άλλον. Μπορεί ο χρόνος που τους δόθηκε να ήταν μικρός, αλλά τα λόγια που αντάλλαξαν ήταν μεγάλα. Και όσα δεν πρόλαβαν να πουν, θα τα εξηγήσουν μέσα από τα γράμματά τους. Σ' αυτές τις επιστολές θα μιλήσουν οι καρδιές τους. 'Οταν φτάνει η ώρα να τελειώσει το επισκεπτήριο, συνειδητοποιούν ότι αυτό θα αποτελέσει μια νέα δοκιμασία και για τους δυο. Μετά από την επίσκεψη της Φατμαγκιούλ, το πρόσωπο το Κερίμ αρχίζει και πάλι να χαμογελά, αλλά οι μέρες που θα ακολουθήσουν στη φυλακή θα τον δυσκολέψουν περισσότερο, μια και πρόκειται να έρθει αντιμέτωπος με μια καλοστημένη παγίδα.
Επεισόδιο 82
Η Μεριέμ είναι αποφασισμένη να βάλει ξανά τις ζωές τους σε τάξη και ανασκουμπώνεται προκειμένου να ανοίξουν και πάλι την ταβέρνα τους. Η Μουκάντες αποδεικνύει με τεστ DNA ότι το παιδί είναι του Ραχμί κι έτσι αρχίζει πάλι να έχει ύφος απέναντι σε όλους και να υψώνει τον τόνο της φωνής της. Το πρώτο της μέλημα τώρα είναι να ανοίξει το χάσμα μεταξύ του Ραχμί και της αδερφής του. Οι Γιασαράν οδεύουν ταχύτατα προς χρεοκοπία, αλλά ο Ερντογάν έχει ένα σχέδιο που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Αυτό θα αποτελέσει και μια καταπληκτική ευκαιρία για τον Σελίμ να πάρει εκδίκηση από τη Μελτέμ. Για τον Κερίμ γεννιέται ένα φως ελπίδας μετά τα στοιχεία που βρήκε ο δικηγόρος Ομέρ, τα οποία θα μπορούσαν να αποδείξουν την αθωότητά του. Ωστόσο, κανείς δεν περιμένει την κίνηση-έκπληξη που θα κάνει ο Μουσταφά. Ο Κερίμ, που δεν γνωρίζει τις τελευταίες εξελίξεις, σοκάρεται από μια απρόσμενη επίσκεψη, ενώ την ίδια στιγμή ο Μουσταφά ετοιμάζεται να βοηθήσει τον Κερίμ και τη Φατμαγκιούλ που τους χωρίζουν τα σίδερα της φυλακής.
Επεισόδιο 83
Ο Κερίμ έρχεται στη φυλακή πρόσωπο με πρόσωπο με τον πατέρα του, που τον είχε εγκαταλείψει όταν ήταν παιδί. Αυτή η συνάντηση θα φέρει στο φως την οργή και το μίσος που έκρυβε μέσα του ο Κερίμ τόσα χρόνια. Μαζί με την τελευταία εικόνα που έχει από τη μητέρα του, θα κλείσει και όλες τις πόρτες απέναντι στον πατέρα του. Ο Φαχρετίν, που καταρρέει απέναντι στην αντίδραση του γιου του, αποφασίζει να μην πιέσει τον Κερίμ, ωστόσο δεν έχει σκοπό να παρατήσει τις προσπάθειες για να τον προσεγγίσει. Η μόνη περίπτωση να μικρύνει το κενό μεταξύ πατέρα και γιου είναι η βοήθεια της Μεριέμ. Τώρα έχει φτάσει η στιγμή να αποκαλυφθεί η αλήθεια, την οποία μέχρι τώρα δεν γνώριζε κανείς, εκτός από τον Φαχρετίν και τη Μεριέμ. Ο δικηγόρος Καντίρ αναλαμβάνει αμέσως δράση, προκειμένου να καταθέσει επίσημα η Ασού. Η Φατμαγκιούλ φοβάται μήπως προκύψει καμιά αναποδιά την τελευταία στιγμή, ενώ ο Μουσταφά προσπαθεί να παραπλανήσει την Ασού σχετικά με τη βραδιά που δολοφονήθηκε ο Βουράλ. Προκειμένου, λοιπόν, ο Μουσταφά να διαλύσει τις υποψίες που υπάρχουν γι' αυτόν, παίζει και το τελευταίο χαρτί που έχει στα χέρια του. Και ο ίδιος και η Ασού είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σ' ένα δρόμο που δεν θα έχει επιστροφή. Παρ' όλα όσα έγιναν, ο Μουσταφά χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται για να φανεί ξανά άξιος στα μάτια της Φατμαγκιούλ.
Επεισόδιο 84
Από την άλλη πλευρά, οι Γιασαράν, που μονίμως παρακολουθούν τη Φατμαγκιούλ και την οικογένειά της, πέφτουν σε μεγάλο πανικό όταν μαθαίνουν ότι η Ασού συμπράττει με τη Φατμαγκιούλ. 'Ενα δεύτερο σοκ περιμένει τους Γιασαράν όταν μαθαίνουν τους ισχυρισμούς του Μουσταφά σχετικά με το θάνατο του Βουράλ. Οι Γιασαράν ψάχνουν διέξοδο για να καλυφθούν από τον κίνδυνο που πλησιάζει και τα πράγματα παρεκτρέπονται εντελώς όταν η Λεμάν και ο Σεμσί εμπλέκονται κι αυτοί στα γεγονότα. Η Φατμαγκιούλ και ο Κερίμ, που στις δύσκολες μέρες προσπαθούν να αλληλοστηριχθούν με γράμματα, καταλήγουν να πλησιάζουν όσο ποτέ ο ένας τον άλλον. Και μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, μάλιστα, αρχίζουν πλέον να μετράνε τις μέρες για να ξανασμίξουν.
Επεισόδιο 85
Με την είδηση ότι πλησιάζει η δίκη του Κερίμ, το κλίμα στο εστιατόριο της Φατμαγκιούλ αλλάζει αμέσως και η ίδια αρχίζει με ενθουσιασμό την αντίστροφη μέτρηση. Η Εμπέ Νινέ, από την άλλη, μαζί με τη χαρά της έχει πάνω της και τη σκιά από το γράμμα που άφησε η μητέρα του Κερίμ στον γιο της... Η Εμπέ Νινέ, μετά από τη συνάντησή της με τον Φαχρετίν, παίρνει την απόφαση να αποκαλύψει στον Κερίμ το γράμμα που του έκρυβε τόσα χρόνια. Αυτές οι συναντήσεις, που γίνονται παρά τις αντιρρήσεις του Κερίμ και που ανησυχούν τη Φατμαγκιούλ, τραβούν το ενδιαφέρον της Μουκάντες, η οποία σπεύδει να βγάλει ως συνήθως λανθασμένα συμπεράσματα. Ο Μουσταφά, που συναντιέται με την Ασού στον τάφο του Βουράλ, δεν έχει πια περιθώρια διαφυγής για να μπορέσει ξανά να αρνηθεί την αλήθεια. 'Οταν, λοιπόν, ο Μουσταφά παραδέχεται το έγκλημά του στην Ασού, καταλαβαίνει ότι αφήνει το μέλλον του στα χέρια της. Η Λεμάν ορκίζεται να βρει τον δολοφόνο του γιου της και τότε ο Μουσταφά βρίσκει μια νέα ευκαιρία για να στρέψει την προσοχή τους μακριά του... Οι Γιασαράν γίνονται τώρα ανοιχτός στόχος και τραβούν πάνω τους τις υποψίες για το θάνατο του Βουράλ, με αποτέλεσμα να φαγώνονται μεταξύ τους. Αποκαλύπτεται η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ του Μιουνίρ και του Ρεσάτ Γιασαράν και ξεσπά καυγάς όταν ο ένας προσπαθεί να ενοχοποιήσει τον άλλον. Η έντονη διαμάχη μπροστά σε ολόκληρη την οικογένεια γίνεται η αιτία να ξεχυθούν στο φως όλα τους τα μυστικά.
Επεισόδιο 86
Το σχέδιο του Ερντογάν πετυχαίνει και οι Γιασαράν βάζουν στο χέρι τις φωτογραφίες που στριμώχνουν άσχημα τον Τουρανέρ. Ο Φαχρετίν, που είναι αποφασισμένος ότι κι αν γίνει να μην αφήσει πια μόνο τον γιο του, βρίσκει έναν απρόσμενο τρόπο να εμφανιστεί μπροστά στους Γιασαράν. Εντωμεταξύ, ο Κερίμ πρόκειται να περάσει μια μεγάλη δοκιμασία στη φυλακή, όταν έρχεται εν αγνοία του αντιμέτωπος με την παγίδα που του έχει στήσει ο Μιουνίρ. Η Μουκάντες, μαθαίνει για την επιστολή που δεν δόθηκε ποτέ στον Κερίμ και βρίσκει την κατάλληλη ευκαιρία για να τρυπώσει στο δωμάτιο της Εμπέ Νινέ και να την πάρει. Η Εμπέ Νινέ πιάνει στα πράσα τη Μουκάντες οδηγώντας τη σχέση τους εκτός κάθε ελέγχου, καταλήγοντας σ' ένα ατύχημα που θα αλλάξει και πάλι όλες τους τις ισορροπίες. Ο Μουσταφά, που φοβάται ότι η Ασού θα ομολογήσει την αλήθεια, κάνει ένα βήμα για να εξασφαλίσει το μέλλον του, προτού γίνει η δίκη του Κερίμ. 'Οταν φτάνει η μέρα της δίκης, ο Ρεσάτ Γιασαράν οδεύει προς το σπίτι του, ανίδεος για την καταστροφή που τον περιμένει. Η Φατμαγκιούλ και ο Κερίμ αρχίζουν να περιμένουν με ανυπομονησία την απόφαση του δικαστή...
Επεισόδιο 87
Οταν επιτέλους ο Κερίμ βγαίνει από τη φυλακή, η σχέση του με τη Φατμαγκιούλ δείχνει να περνάει σε άλλο στάδιο και δεν διστάζουν να κρατηθούν από το χέρι και να ψιθυρίσουν λόγια νοσταλγίας ο ένας προς τον άλλο. Τώρα αρχίζει μια νέα περίοδο στη ζωή τους γεμάτη ελπίδες! Στο ταξίδι της επιστροφής για την Κωνσταντινούπολη, η ανησυχία κι η στεναχώρια της Εμπέ Νινέ τραβούν την προσοχή του Κερίμ, ο οποίος νομίζει ότι έχει άμεση σχέση με τον πατέρα του. 'Ετσι, για άλλη μια φορά τούς ανακοινώνει πως δεν πρόκειται να τον συγχωρήσει. Εντούτοις, η Εμπέ Νινέ είναι αποφασισμένη να κρατήσει την υπόσχεσή της απέναντι στον Φαχρετίν, ακόμα κι αν το τίμημα είναι τόσο ακριβό, ώστε να χάσει για πάντα τον Κερίμ.
Επεισόδιο 88
Στο δρόμο της επιστροφής στη Πόλη, ο Κερίμ και η Φατμαγκιούλ συναντιούνται με τον Μουσταφά και την Ασού. Ο Κερίμ δείχνει φανερά ενοχλημένος από το ενδεχόμενο να έχουν το Μουσταφά συνέχεια μέσα στα πόδια τους. Τώρα που τελείωσε η περίοδος του χωρισμού του με τη Φατμαγκιούλ, ο Κερίμ δείχνει ευτυχισμένος και δεν σταματά να κάνει όνειρα για τη ζωή που τους περιμένει. Οι δυο τους προσπαθούν με κάθε τρόπο να μείνουν λίγο μόνοι εκείνο το πρώτο βράδυ της επανασύνδεσης και αρχίζουν να μιλάνε για το πόσο δύσκολα περνούσαν οι μέρες που ήταν μακριά. Η Φατμαγκιούλ αντιλαμβάνεται πλέον ότι έχει αρχίσει να γεμίζει το κενό στη ζωή της και βεβαιώνεται ότι ο άντρας που έχει δίπλα της θα είναι ο σύντροφος της ζωής της. Το ίδιο βράδυ, ο Κερίμ παίρνει στα χέρια του το γράμμα που του άφησε η μητέρα του πριν πεθάνει...
Επεισόδιο 89
Ο Κερίμ, διαβάζοντας το γράμμα που του άφησε η μητέρα του, συνειδητοποιεί ότι επί χρόνια πίστευε σ' ένα ψέμα και τότε όλη του η ζωή αρχίζει ξανά να περνά μπροστά από τα μάτια του. Για τον Κερίμ ο γάμος του γεμίζει ερωτηματικά και βλέπει από άλλη οπτική τη σχέση του με τη Φατμακγιούλ. Η Μεριέμ, που πιστεύει ότι ο Κερίμ δεν πρόκειται να την συγχωρέσει ποτέ, είναι στα πρόθυρα τού να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση. Η αυτοκτονία του Τουρανέρ Αλαγκιόζ πέφτει σαν βόμβα στους Γιασαράν. Ο Ρεσάτ καθιστά ως υπεύθυνο τον Ερντογάν που τα γεγονότα έφτασαν μέχρι εκεί και τότε ξεσπά μια νέα φουρτούνα μεταξύ των Γιασαράν. Ο πραγματικός κίνδυνος, όμως, είναι μια επιστολή που αφήνει στον εισαγγελέα ο Τουρανέρ πριν πεθάνει. Αυτή η επιστολή αφορά τη Φατμαγκιούλ.
Επεισόδιο 90
Ο Μουσταφά πηγαίνει στην 'Αγκυρα για να στηρίξει σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή τη Μελτέμ που έχασε τον πατέρα της και χρησιμοποιεί τις νέες εξελίξεις για να μπορέσει να προσεγγίσει τη Φατμαγκιούλ. Η επικοινωνία, που συνεχίζει να έχει ο Μουσταφά με τη Φατμαγκιούλ, προσθέτει έναν καινούργιο φόβο στην καρδιά του Κερίμ κι επισκιάζει τη χαρά της σχετικά με τα νέα στοιχεία που θα φανερωθούν στο δικαστήριο. Ο Κερίμ, μετά από χρόνια, βρίσκεται με τον πατέρα του και συζητούν. Αυτή η συνάντηση, όμως, τον κάνει να κλειστεί για τα καλά στον εαυτό του. Η Φατμαγκιούλ, που προσπαθεί με υπομονή να τον βοηθήσει, συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται απέναντι σ' έναν Κερίμ που δεν γνώριζε καθόλου.
Επεισόδιο 91
Ο Κερίμ αρχίζει να βλέπει ομοιότητες μεταξύ της περίπτωσης της μητέρας του και της Φατμαγκιούλ κι αυτό προκαλεί ένα νέο χτύπημα στη σχέση τους. Ο Κερίμ τότε συνειδητοποιεί ότι είναι πολύ αργά για να δηλώσει μετανιωμένος. Η μεγαλύτερή του τιμωρία είναι ο τρόμος που είδε στα μάτια της Φατμαγκιούλ. Παρόλα αυτά, εκείνη προσπαθεί να του δείξει κατανόηση, καθώς μετά από ένα χρόνο που έχει ήδη περάσει, αυτά που νιώθει για τον Κερίμ και το γάμο τους είναι πολύ διαφορετικά. Ενώ πρώτα το μόνο τους πρόβλημα ήταν η Φατμαγκιούλ, τώρα οι Γιασαράν έχουν κάθε μέρα να αντιμετωπίσουν και κάτι καινούργιο και περιμένουν πια με φόβο τη στιγμή της δίκης.
Επεισόδιο 92
Ο δικηγόρος Καντίρ συγκεντρώνει με σταθερά βήματα νέα αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση της Φατμαγκιούλ. Από την άλλη, όσο πιο πολύ ακολουθούνται τα ίχνη της δολοφονίας του Βουράλ, τόσο περισσότερο σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Μουσταφά. Ο Φαχρετίν, που προσπαθεί να κάνει κάτι για τον γιο του, βρίσκει τελικά τρόπο να βοηθήσει τον Κερίμ. Μετά από μέρες, ο Κερίμ καταφέρνει να ανοιχτεί στον Καντίρ, που τον βλέπει σαν πατέρα του. Στο τέλος της βραδιάς, ο Κερίμ θα ανακοινώσει στη Φατμαγκιούλ την απόφασή του σχετικά με το γάμο τους. Τώρα είναι η σειρά της Φατμαγκιούλ να πάρει κι εκείνη τη δική της απόφαση.
Επεισόδιο 93
Παρά την απόφαση του Κερίμ να χωρίσουνε, η Φατμαγκιούλ λέει την τελευταία λέξη. Του δηλώνει ότι δεν τον θεωρεί πια ως έναν από τους τέσσερις εχθρούς της και ότι είναι ο άντρας που εμπιστεύεται και θέλει να συνεχιστεί ο γάμος τους. Από αυτό το σημείο και μετά, ο Κερίμ ή θα πιάσει το χέρι που απλώνεται μπροστά του ή θα χάσει οριστικά τη Φατμαγκιούλ. Καθώς η δίκη πλησιάζει, όλες οι εξελίξεις είναι εναντίον των Γιασαράν. Για τον Μιουνίρ, που ψάχνει για διέξοδο, ήρθε η ώρα να μετατρέψει το μυστικό για το θάνατο του Βουράλ σε ευκαιρία. Σύντομα η φωτιά που ανάβει ο Μιουνίρ θα φτάσει και τον Κερίμ.
Επεισόδιο 94
Η πιθανότητα να είναι ο Μουσταφά δολοφόνος του Βουράλ επηρεάζει το ευαίσθητο κλίμα μεταξύ της Φατμαγκιούλ και του Κερίμ. Στο μεταξύ, ο Μουσταφά κάνει τις τελευταίες του προετοιμασίες για να το σκάσει στο εξωτερικό με την Ασού, όμως εκείνη έχει διαφορετικά σχέδια. Παρ' όλο που προσπαθούν να κάνουν προσεχτικά βήματα μεταξύ τους, η ένταση αυξάνεται μεταξύ του Κερίμ και της Φατμαγκιούλ. Ωστόσο, το μόνο που χρειάζονται και οι δυο είναι να ηρεμήσουν και να αφουγκραστούν ο ένας τον άλλον. 'Ετσι, για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, θα βρεθούν μόνοι τους μακριά από όλους και από όλα.
Επεισόδιο 95
Η Φατμαγκιούλ και ο Κερίμ βρίσκονται μακριά από την Κωνσταντινούπολη και λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν σε μια πανσιόν. Το ίδιο βράδυ, ο Μουσταφά πέφτει στην παγίδα του Μιουνίρ και συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να σωθεί απ' αυτήν τη λάσπη. Για άλλη μία φορά δεν έχει άλλη λύση από το να υποκύψει στους Γιασαράν. Η Ασού είναι αναγκασμένη να συμμορφωθεί μ' αυτή του την απόφαση, ειδάλλως θα θέσει σε κίνδυνο και τον εαυτό της και το μωρό της. Από την άλλη πλευρά, ενώ ο Καντίρ δοκιμάζει όλες τις λύσεις που θα μπορούσαν να είναι υπέρ τις Φατμαγκιούλ, ο Μουσταφά αρχίζει να εργάζεται ξανά για τους Γιασαράν. Ο Ερντογάν, που μένει μακριά από τα σχέδια του Ρεσάτ και του Μιουνίρ, αποφασίζει να ανοίξει μια νέα σελίδα στη ζωή του μαζί με τη Νιλ. Ωστόσο, σύντομα το παρελθόν του θα σταθεί εμπόδιο σ' αυτό του το όνειρο.
Επεισόδιο 96
Ο ενθουσιασμός της Ντενίζ που έρχεται από την Αυστραλία για να γνωρίσει το μεγάλο της αδερφό, τον Κερίμ, θα φέρει τα πάνω κάτω στα μέχρι τώρα προσεχτικά βήματα που κάνει ο Φαχρετίν. Η Ντενίζ θέλει να δει το συντομότερο τον αδερφό της και προσπαθεί να το πετύχει με τις δικές της μεθόδους. Τα μαύρα σύννεφα μεταξύ της Φαμταγκιούλ και του Κερίμ αρχίζουν να διαλύονται με τα σωστά βήματα που κάνουν ο ένας προς τον άλλον. Τα ερωτήματα του Κερίμ για τη σχέση τους θα εξαφανιστούν μετά από μια σημαντική εξομολόγηση που του κάνει η Φατμαγκιούλ..
Επεισόδιο 97
Η Φατμαγκιούλ ομολογεί την αγάπη της προς τον Κερίμ και τον κάνει να πετάξει στα σύννεφα. Από δω και στο εξής, θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να κρύψουν από το περιβάλλον τους το γλυκό ενθουσιασμό που κρύβουν στην καρδιά τους. Για την οικογένεια της Φατμαγκιούλ τα πράγματα κυλάνε όμορφα και ομαλά. Αντίθετα, η σιωπή των Γιασαράν συνεχίζεται, παρ' όλο που πλησιάζει η δίκη, κι αυτό είναι κάτι που τραβά την προσοχή του Φαχρετίν Ιλγκάζ. Μάλιστα, σε μια στιγμή που δεν το περιμένει καθόλου, οι υποψίες του επιβεβαιώνονται. Ο Μουσταφά, που νιώθει διαρκώς πάνω του τη σκιά του Μιουνίρ, αναγκάζεται να κινητοποιηθεί για να φέρει εις πέρας αυτά που του ζητάνε να κάνει οι Γιασαράν. Η πρώτη στάση του Μουσταφά θα είναι στο εστιατόριο της Φατμαγκιούλ.
Επεισόδιο 98
Εντωμεταξύ, ο Κερίμ και ο Καντίρ, χάρη στη βοήθεια του Φαχρετίν, βρίσκονται στα ίχνη τόσο του Μουσταφά όσο και των Γιασαράν. Ο Κερίμ, αν και θέλει λόγω αυτής της εξέλιξης να έρθει κοντά με τον πατέρα του, αναγκάζεται και πάλι να υψώσει τείχος μεταξύ τους. Η Νιλ αποφασίζει να κόψει την επικοινωνία με τον Ερντογάν κι αυτός βρίσκει παρηγοριά για το θυμό του στο ποτό. Υπεύθυνη γι' αυτήν την κατάσταση θεωρεί τη Φατμαγκιούλ και τη δίκη που έχει ξεκινήσει εκείνη εναντίον του. Πλέον ήρθε ο καιρός για τον Ερντογάν να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τη Φατμαγκιούλ. Εξοργισμένος, μάλιστα, βρίσκει τρόπο και τρυπώνει στο σπίτι της.
Επεισόδιο 99
Ο Ερντογάν παγιδεύεται στο σπίτι της Φατμαγκιούλ κι ενώ περιμένει να τον ανακαλύψει ο Κερίμ, τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα όταν εμφανίζεται και η αστυνομία. Το γεγονός ότι ο Ερντογάν μπόρεσε να φτάσει τόσο κοντά τους, αναζωπυρώνει τους φόβους της Φατμαγκιούλ και της οικογένειά της. Η Ντενίζ, που δεν μπορεί καν να φανταστεί για τι μπλεγμένη ιστορία πρόκειται, προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια για τη σχέση του αδερφού της με τη Φατμαγκιούλ. Την ίδια στιγμή, ο πατέρας της, Φαχρετίν, ψάχνει την Ασού για να μάθει από εκείνη την αλήθεια που κρύβει. 'Οταν ο Κερίμ και ο Ερντογάν συναντιούνται στο αστυνομικό τμήμα, θα είναι δύσκολο για τον Κερίμ να συγκρατήσει το θυμό του.
Επεισόδιο 100
Η Φατμαγκιούλ είναι αναγκασμένη να πάρει μια απόφαση που μπορεί να αλλάξει την έκβαση της δίκης. Η σπίθα, που ανάβει πριν από τη δίκη, καταλήγει σε πυρκαγιά. Παράλληλα, συμβαίνει κάτι πολύ σημαντικό που αφορά στο μέλλον της σχέσης της με τον Κερίμ. 'Οταν φτάνει η μέρα της δίκης, οι Γιασαράν είναι γεμάτοι με ακόμη περισσότερο μίσος και θυμό απέναντι στη Φατμαγκιούλ. Εντούτοις, η Φατμαγκιούλ αυτή τη φορά νιώθει ακόμη πιο δυνατή και με περισσότερους υποστηρικτές στο πλευρό της.
Επεισόδιο 101
Η υποστήριξη που λαμβάνει η Φατμαγκιούλ στη δίκη της από κάθε κοινωνικό στρώμα, αποτελεί μια τεράστια πίεση για τους Γιασαράν. Μέχρι τη μέρα της δίκης και με τις μετέπειτα εξελίξεις, οι Γιασαράν συνειδητοποιούν ότι τελικά, η απόφαση που θα βγει μπορεί να είναι αρνητική για εκείνους. Τα τελευταία χτυπήματα που έδωσαν ο Ερντογάν και ο Μιουνίρ πριν από το δικαστήριο δεν μπορούν να ανακόψουν τις ελπίδες της Φατμακγιούλ και της οικογένειάς της. Μετά από τη Μουκαντές και τη Μελτέμ, την τελευταία στιγμή και η Λεμάν αποφασίζει να εμφανιστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης της Φατμαγκιούλ, κάτι που πρόκειται να αλλάξει εντελώς την έκβαση της δίκης. 'Ομως, οι Γιασαράν προκειμένου να εμποδίσουν τη Λεμάν να πάει να καταθέσει, καταστρώνουν ένα σχέδιο το οποίο, χωρίς να το περιμένουν, καταλήγει τελικά εναντίον τους. Τα άσχημα νέα για την αποτυχία του σχεδίου τους καταφθάνουν στο δικαστήριο, λίγο πριν από την έναρξη της δίκης. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, το μόνο που ενδιαφέρει τον Ερντογάν είναι ότι έχασε οριστικά τη Νιλ και γι' αυτό θέλει να εκδικηθεί τη Φατμαγκιούλ.
Επεισόδιο 102
Ο Φαχρετίν ανακαλύπτει ότι ο Μουσταφά ξεκίνησε πάλι να δουλεύει για τους Γιασαράν, αλλά δεν ξέρει τι να κάνει για να βοηθήσει τον Κερίμ με την αντίδραση που δείχνει απέναντί του. Η Ντενίζ σκέφτεται ότι ο αδερφός της δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρέσει τον πατέρα τους και μετά από ορισμένα γεγονότα πείθει τον Φαχρετίν να επιστρέψουν στην Αυστραλία. Ο Κερίμ, μην μπορώντας πια να συγκρατήσει τα συναισθήματά του απέναντι στον πατέρα του κάνει ένα μικρό βήμα προς εκείνον, αποκαλώντας τον για πρώτη φορά «πατέρα», λίγο πριν εκείνος αποχωρήσει ξανά για την Αυστραλία. Ο Μιουνίρ και ο Καντίρ ανταλλάσσουν τα πυρά τους στην αίθουσα του δικαστηρίου και όλοι περιμένουν με μεγάλη αγωνία το πόρισμα του δικαστή.
Επεισόδιο 103
Οι Γιασαράν, που θέλουν να διώξουν από πάνω τους την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί, προβαίνουν σε ένα δελτίο τύπου με στόχο την προσβολή της Φατμαγκιούλ και του Κερίμ. Τώρα που οι Γιασαράν έσπασαν τη σιωπή τους, το ενδιαφέρον του Τύπου σχετικά με τη δίκη αρχίζει να γίνεται μεγαλύτερο. Κάθε λεπτό πλέον, η Φατμαγκιούλ περιβάλλεται από δημοσιογράφους κι έτσι οι Γιασαράν καταφέρνουν να δημιουργήσουν ακριβώς το κλίμα που ήθελαν. Ο Μουσταφά βρίσκει τα ίχνη της Ασού και είναι αποφασισμένος να την πείσει να επιστρέψει στο σπίτι. Ωστόσο, αυτή τη φορά θα βρει απέναντί του τον Φαχρετίν. Ο Ερντογάν, που μετά από την απόρριψη της Νιλ δεν μπορεί με τίποτα να συνέλθει, βρίσκει παρηγοριά στο ποτό και η οργή του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Οι Γιασαράν προσπαθούν να κάνουν όσους γνωρίζουν την αλήθεια σχετικά με τη δίκη της Φατμαγκιούλ να σιωπήσουν και ο Ερντογάν προσθέτει ακόμα ένα άτομο σ' αυτούς.
Επεισόδιο 104
Στο αεροδρόμιο, ο Κερίμ κάνει άλλο ένα θετικό βήμα προς τον πατέρα του, αλλά το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε με τα χρόνια, τον εμποδίζει να συγχωρέσει τον Φαχρετίν. Το υλικό, που έδωσαν στον Τύπο οι Γιασαράν, παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και αγγίζει την οικογένεια της Φατμαγκιούλ. Η λασπολογία και οι ερωτήσεις σχετικά με το παρελθόν του Κερίμ και της Φατμαγκιούλ αυξάνονται και δεν αφήνουν κανέναν από τους δυο να ανασάνει. Η μόνη λύση πλέον είναι η Φατμαγκιούλ και ο Κερίμ να αποδράσουν από όλους και από όλα...

Πηγή...livemovies.gr









0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός