Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

25 Νοεμβρίου 2011

Τροφές κατά της τριχόπτωσης

Τρίχες. Τρίχες παντού. Μήπως είστε από αυτούς που έχουν κουραστεί να βλέπουν τα μαλλιά τους συνεχώς να πέφτουν; Συνήθως το αποδίδουμε στην αλλαγή της εποχής, στο στρες, αλλά και ηδιατροφή μας παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για την υγεία των μαλλιών μας και υπάρχουν τροφές που προστατεύουν, τόσο το τριχωτό της κεφαλής μας, όσο και την ποιότητα της τρίχας.


Ο σολωμός, μία από τις καλύτερες πηγές λιπαρών οξέων Ω3 και πλούσιος σε βιταμίνες Β12 και D και σίδηρο, δυναμώνει την τρίχα και αποτρέπει την τριχόπτωση. Τα στρείδια μπορεί να έχουν τη φήμη του αφροδισιακού, αλλά βοηθούν και στην υγεία των μαλλιών μας, καθώς περιέχουν σίδηρο και ψευδάργυρο, ένα αρκετά ισχυρό αντιοξειδωτικό. Άλλη καλή πηγή σιδήρου είναι ο λιναρόσπορος, που κι αυτός περιέχει μεγάλο ποσοστό λιπαρών οξέων Ω3, δυναμώνει το τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργία νέων φυτρών.

Πράσινα λαχανικά, όπως σέσκουλα και σπανάκι είναι πλούσια σε βιοτίνη που ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β, και εξαιρετικές πηγέςβιταμινών A και D, καθοριστικά για την υγεία των μαλλιών μας. Τακαρότα, επίσης, πλούσια σε βιταμίνη Α βοηθούν την όρασή μας όσο και τα μαλλιά μας.

Τα αβγά σε όποια μορφή και αν τα προτιμάτε, βραστά, ομελέτα ή όπως αλλιώς, είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και περιέχουν βιταμίνη Β12, ιδανική για την υγεία των μαλλιών μας. Γαλακτοκομικά προϊόντα, πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνες, όπως η καζεΐνη, βελτιώνουν κατά πολύ την ποιότητα των μαλλιών μας.

Όσπρια, όπως οι φακές ή και ο αρακάς, είναι απαραίτητα και για την υγεία των μαλλιών μας, καθώς περιέχουν πρωτεΐνες, σίδηρο, ψευδάργυρο και βιοτίνη.

Η έλλειψη βιταμινών μπορεί να αδυνατίσει τα μαλλιά με αποτέλεσμα να γίνονται λεπτά και εύθραυστα και θα μπορούσαμε να πούμε ότι μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ψάρια θα κρατήσουν υγιή και εμάς και τα μαλλιά μας.




tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός